Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. februára 2024, 13:20
Čas čítania 0:48
Samuel Barienčík

Ovečkin má stále profilovku s Putinom. Nedal ju preč ani po dvoch rokoch. Napriek výzvam, aby tak urobil

ZAUJÍMAVOSTI HOKEJ NHL PUTIN RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Hviezda NHL hrdo stojí za Putinom. Tvrdí, že je to jeho prezident.

Jeden z najlepších hráčov v histórii NHL Alexander Ovečkin je dlhoročným podporovateľom Vladimira Putina. Okrem toho, že kapitán tímu Washington Capitals nikdy verejne neodsúdil správanie ruského agresora, už roky sa ním pýši aj na svojom Instagrame.

„Prosím, už žiadna vojna. Nezáleží na tom, kto je v tej vojne – Rusko, Ukrajina, iné krajiny,“ povedal na konferencii po začatí invázie. Ďalej na otázku, či stále podporuje Putina aj po tomto ohavnom čine, odpovedal: „Je to môj prezident.“ 

Aj keď hovorí, že nie je politik, ale športovec, od roku 2014 je súčasťou politickej scény. Keď pred desiatimi rokmi Rusko prvýkrát napadlo Ukrajinu, pridal sa do online kampane podporujúcej ruské činy. 

Vladimir Putin, Alexandr Ovečkin
Zdroj: Wiki Commons/na voľné použitie

Portál CBC upozornil, ako bývalý hokejový novinár Slava Malamud v tejto pozícii skončil, pretože verejne upozornil na Ovečkina podporujúceho agresiu z roku 2014.

„Bol súčasťou kampane fotiek s ruskými celebritami, v ktorej hlásali: ‚Zachráňte deti od fašizmu.‘ Heslom kampane bolo, že Ukrajina je nacistický alebo fašistický národ, ktorý zabíja deti,“ povedal Malamud.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Na Ovečkinovu adresu sa vyjadrili aj mnohí športovci. Napríklad bývalý brankár NHL Dominik Hašek, ktorý v rozhovore pre CBC povedal: „Zo všetkých ruských hokejistov je Alex najlepšou reklamou na vojnu – a to preto, že je aj najlepší strelec, aj Putinov dôveryhodný propagandista.“

Ovechkin
Zdroj: Instagram/@aleksandrovechkinofficial
Domov
Zdieľať
Diskusia