Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2024, 7:46
Čas čítania 1:36
Barbora Adamkovičová

Misska z Ukrajiny po škandále vrátila svoj titul kráľovnej krásy. Odhalilo sa totiž, že mala aféru so ženatým mužom

MÓDA MISS UNIVERSE SÚŤAŽ
Uložiť Uložené

Vzdala sa korunky. Ľuďom však okrem jej aféry prekážal aj jej pôvod.

Rodená Ukrajinka Karolina Šyjinová minulý mesiac vyhrala titul Miss Japonsko. Korunky krásy sa však následne vzdala po tom, čo vyšlo na povrch, že mala aféru so ženatým mužom. Podľa denníka The Guardian nejde o jej prvú kontroverziu.

Ešte počas súťaže bola kritizovaná za to, že nie je dostatočná „Japonka“, a ľuďom prekážalo, že titul japonskej kráľovnej krásy vyhrala žena s východoeurópskym pôvodom.

Šyjinová sa síce narodila na Ukrajine a obaja jej rodičia sú Ukrajinci, no v Japonsku žije od piatich rokov. Dokonca je od roku 2022 oficiálnou tamojšou občiankou. Jej fanúšikovia zdôrazňovali, že jej víťazstvo pomohlo poukázať na fakt, že v ostrovnej krajine žije viac než tri milióny zahraničných obyvateľov s iným než japonským pôvodom.

Ostatným sa nepáčilo, že po novom má beloška reprezentovať pravú japonskú krásu. „Žijem ako Japonka, ale stretla som sa s rasovými bariérami, keď som nebola prijatá. Som naplnená toľkou vďačnosťou, že ma dnes skutočne prijali ako Japonku,“ povedala vo svojej ďakovnej reči po tom, ako ju vyhlásili za Miss Japonsko.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Shiino/ 椎野カロリーナ🦋 (@karolina0824)

Bulvár odhalil jej tajomstvo

Súťaž je takmer charakteristická puritánskou kultúrou, od účastníčok sa očakáva, že vedú bezúhonný život. Kandidátky na korunku krásy musia mať japonské občianstvo, 17 až 26 rokov a musia byť slobodné. Šyjinová síce spĺňala väčšinu kritérií, no svoje súkromie si nedokázala ochrániť. Japonský bulvárny týždenník odhalil údajnú aféru so ženatým lekárom, na čo modelka reagovala tým, že sa vzdala titulu japonskej kráľovnej krásy.

Odporúčané
SÚŤAŽ: Vyplň tento 3-minútový dotazník a vyhraj laserovú operáciu očí za 1 600 eur zadarmo SÚŤAŽ: Vyplň tento 3-minútový dotazník a vyhraj laserovú operáciu očí za 1 600 eur zadarmo 19. októbra 2023, 13:30

„Je mi naozaj ľúto, že som spôsobila obrovské problémy a zradila tých, ktorí ma podporovali,“ priznala na sociálnej sieti. Asociácia Miss Japan sa ospravedlnila všetkým sponzorom súťaže a potvrdila modelkinu žiadosť o vrátenie titulu. Titul Miss Japonska má tak až do budúceho ročníka zostať neobsadený.

Modelingová agentúra však krásku bránila tým, že aféra nebola jej chyba, pretože v tom čase ešte nevedela o partnerovom manželstve. Podľa správy z denníka The Washington Post však agentúra Free Wave neskôr priznala, že modelka vo vzťahu pokračovala aj po šokujúcom zistení a ostatným klamala, lebo sa bála a nechcela spôsobiť viac problémov. 

Nebola prvou cudzinkou, ktorá vyhrala titul

Ženy iného než ázijského pôvodu už v minulosti vyhrali korunku krásy. V roku 2015 sa postom pýšila Ariana Mijamotová, ktorej matka je síce Japonka, no otec Afroameričan. Práve ona sa stala prvou súťažiacou zmiešanej rasy reprezentujúcej Japonsko na prestížnej Miss Universe. Pamätným je aj rok 2016, keď korunku vyhrala Prijanka Jošikawová, ktorá mala japonsko-indické korene.

Domov
Zdieľať
Diskusia