Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
2. februára 2024, 19:09
Čas čítania 1:09
Marek Pros

Najlepšie nealkoholické české pivá podľa odborníkov. Víťaz ťa prekvapí

Najlepšie nealkoholické české pivá podľa odborníkov. Víťaz ťa prekvapí
Zdroj: Gotta Be Worth it/Pixels
GASTRO ALKOHOL PIVO PIVOVARY
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Keďže sa začal suchý február, prinášame ti tipy na najlepšie nealkoholické pivá, ktoré si môžeš kúpiť v bežných obchodoch.

Rozhodol si sa vo februári nepiť a otestovať svoj vzťah k alkoholu? Ak hľadáš alternatívu k pivu, ideálne sú práve tie nealkoholické.

Český pivovarnícky a sladovnícky zväz vyhlasuje každoročne súťaž v degustácii českých pív. „Cieľom súťaže je popularizovať hlbokú tradíciu českého pivovarníctva a jednotlivé značky, ktoré české pivovary vyrábajú,“ vysvetľujú organizátori.

Jednou z kategórií je nealkoholické pivo, ktorému sa v tomto článku budeme venovať. Výsledky pochádzajú zo súťažného ročníka 2023.

6. miesto: Bakalář nealkoholické chmelené za studena

Vyvážená chuť vzniká kombináciou sladového základu vareného s kvalitným chmeľom a so sušenými hlávkami žateckých polozrelých čiernych ríbezlí. Tie sú v pive macerované počas celého času ležania a dodávajú nealkoholickému pivu špecifickú vôňu a chuť.

5. miesto: Velkopopovický Kozel nealkoholický

Nealkoholický Kozel vznikol v spolupráci pivovarníkov Jana Engeho a Tomáša Pokorného a zaujme sladovou chuťou a medovou farbou. Jeho chuť vychádza z tradičnej polotmavej receptúry s plzenským, karamelovým a praženým sladom. Jemnú horkosť dodáva český chmeľ Premiant a vôňa poteší typickými pivnými tónmi s ovocnými estermi.

4. miesto: Staropramen nealko

Nealkoholický nápoj Staropramen zaujme svetlou zlatistou farbou a príjemne horkou chuťou s tónmi citrusov a chmeľu. Pivo má tiež jemný ráz.

3. miesto: Holba čistá nealkoholická

Nealkoholické svetlé pivo s jemnou horkosťou z Jeseníkov je založené na regionálnych surovinách: horskej vody z hlbokej studne, slade z hanáckeho jačmeňa a chmeli z Tršicka.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia