Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2024, 8:30
Čas čítania 0:59
Radka Klučárová

Valábik sa vyjadril na adresu hokejistov z KHL. Toto si myslí o ich rozhodnutí hrať v Rusku

ŠPORT BORIS VALÁBIK HOKEJ KHL SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Valábik vyhlásil, že nesúhlasí s vojnou na Ukrajine, na druhej strane však nechce hodnotiť a súdiť rozhodnutia ostatných hráčov.

Začiatkom roka svetom športu otriaslo krátke pôsobenie slovenského brankára Júliusa Hudáčka v českom klube Rytíři Kladno. Hudáček sa v tíme ohrial iba pár dní a od fanúšikov si vyslúžil kritiku pre svoje pôsobenie v ruskej KHL. Podľa mnohých tým nepriamo podporoval agresiu na Ukrajine.

Na adresu našich slovenských športovcov pôsobiacich v ruskej lige sa vyjadril aj hokejový expert a bývalý reprezentant Boris Valábik. „Čokoľvek poviem, tak 50 % ľudí nahnevám. Bohužiaľ, sme takto rozdelená krajina. Som človek, ktorý sa snaží pochopiť aj hráčov. Poviem pravdu, že sa nesnažím chápať Rusov kvôli tomu, že napadli Ukrajinu,“ povedal Valábik pre portál Hetrik. 

Hokejistov hrajúcich v Rusku nesúdi

Vyhlásil, že nesúhlasí s vojnou na Ukrajine, na druhej strane však nechce hodnotiť a súdiť rozhodnutia ostatných hráčov. Myslí si, že hokejisti v kabíne nerozoberajú politiku. 

„Teraz sa však bavíme o slovenských hráčoch z KHL. Snažím sa ich chápať a snažím sa chápať aj ľudí, ktorí im to majú za zlé. Našťastie nie som v koži ani jedného, ani druhého,“ doplnil.

valábik
Zdroj: Instagram/Boris Valábik

Hudáček dostal vyhadzov a odstupné vo výške 15-tisíc eur. Po odchode z Česka podpísal zmluvu s novým tímom Löwen Frankfurt v najvyššej nemeckej lige. Kritika na jeho osobu je podľa neho neoprávnená. 

Odporúčané
KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? KVÍZ: Zožrať puk, trip či budíček. Vieš, čo znamená týchto 10 hokejových výrazov? 9. apríla 2024, 18:00

„V prvom rade musím dôrazne vyhlásiť, že som vždy bol jednoznačne proti vojne na Ukrajine. Rovnako chcem podotknúť, že som nikdy verbálne, ani žiadnym iným gestom nevyjadril podporu ruskému režimu. To je holý fakt a snaha podsúvať mi čokoľvek iné je účelová manipulácia,“ vyjadril sa Hudáček v rozhovore pre portál tvnoviny.sk.

július hudáček slovenský brankár hokejista
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia