Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. januára 2024, 15:28
Čas čítania 0:28
Radka Klučárová

Chanel chce kúpiť luxusný módny dom Prada. Transakcia by mohla dosiahnuť šesť miliárd eur

MÓDA CHANEL PRADA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Britský súkromný investičný fond úzko spojený s rodinou Wertheimerovcov, vlastníkmi francúzskej skupiny Chanel, zamýšľa odkúpiť Pradu.

O high fashion značku Prada prejavil záujem majiteľ spoločnosti Chanel. Transakcia by podľa odhadov mohla dosiahnuť hodnotu šesť miliárd eur, informuje denník Il Giornale. Upozornil na to Denník N. 

Známu firmu podľa všetkého zamýšľa odkúpiť britský súkromný investičný fond úzko spojený s rodinou Wertheimerovcov, vlastníkmi francúzskej skupiny Chanel. 

Tržby skupiny Prada vzrástli za prvých deväť mesiacov minulého roka o 17 % na 3,34 miliardy, jej dcérska spoločnosť Miu Miu, ktorej zakladateľkou je Miucca Prada, zaznamenala senzačný skok vpred, a to až o 49 %.

Spoločnosť Prada založil v roku 1913 Mario Prada. Po viac ako sto rokoch patrí k popredným výrobcom luxusného oblečenia a doplnkov. 80-percentný podiel v skupine vlastní rodina Pradovcov, so zvyškom akcií sa momentálne obchoduje na burze v Hongkongu.

Prada
Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia