Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. januára 2024, 12:30
Čas čítania 4:27
Martin Adam Pavlík

VIDEO: Pád šampiónov, šokujúce knokauty priamo z pekla aj minútové škrtenie bez odklepania. Toto je top 10 MMA zápasov roka 2023

VIDEO: Pád šampiónov, šokujúce knokauty priamo z pekla aj minútové škrtenie bez odklepania. Toto je top 10 MMA zápasov roka 2023
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA OKTAGON OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ktoré MMA zápasy nás tento rok zdvihli zo stoličky?

S rebríčkami ešte nekončíme. Minulý rok bol bohatý nielen na poli hudby, filmov, seriálov či hier, ale aj v rámci zmiešaných bojových umení. Najväčšia domáca organizácia Oktagon MMA expandovala okrem Nemecka už aj do Veľkej Británie a minulý rok priniesla jeden nezabudnuteľný turnaj za druhým, pričom ten záverečný v pražskej O2 Aréne vyrazil dych všetkým sledujúcim.

Kto predviedol najšokujúcejší knokaut a kto sa postaral o najkrajšie a najtvrdšie zápasy? Vybrali sme pre teba desať najlepších a najnapínavejších, ktoré si v roku 2023 mohol v klietke Oktagonu vidieť. Všetky duely okrem jedného si môžeš priamo v článku aj pozrieť.

Ak sa ti páčia naše články o bojových športoch, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, aby si mal neobmedzený prístup k všetkému obsahu na našom webe. Budeš si môcť prečítať napríklad rozhovory s MMA zápasníkmi, napríklad s Pirátom Krištofičom, Attilom Véghom či s UFC bojovníkom Makhmudom Muradovom. Čakajú na teba aj rôzne profily zápasníkov alebo redakčné predikcie turnajov.

OKTAGON MMA Čepo
Zdroj: OKTAGON MMA

10. Jonas Mågård vs. Gustavo Lopez

Na aprílovom turnaji v Liberci sme videli očakávaný hlavný zápas večera o pás šampióna bantamovej váhy, ktorému predchádzal ostrý trashtalk zo strany nafúkaného Dána Jonasa Mågårda. Snažil sa dostať do hlavy americkému veteránovi UFC Gustavovi Lopezovi a asi sa mu to podarilo.

Odporúčané
Black Panther: Vyrastal som v drsnej štvrti, pouličné bitky ma dostali do väzenia. K drastickej zmene prinútil Keitu sestrin plač Black Panther: Vyrastal som v drsnej štvrti, pouličné bitky ma dostali do väzenia. K drastickej zmene prinútil Keitu sestrin plač 1. mája 2024, 10:00

Svojho protivníka totiž od začiatku šikanoval presnými priamkami a nakoniec ho tvrdo zlikvidoval v druhom kole absolútne sústredeným a sebavedomým výkonom. Doručil to, čo sľúbil, no napokon mu v júli opasok zobral v päťkolovej vojne Brazílčan Felipe Lima.

9. Maté Kertész vs. Marcel Grabinski

Oktagon okrem expanzie do ďalšej krajiny ponúkol fanúšikom aj novinku, pyramídu Tipsport Gamechanger o snovú výplatu 300-tisíc eur. Predstavili sa v nej aj Maté Kertész a Marcel Grabinski. A práve Nemec Grabinski sa stal prvým zápasníkom, ktorý dokázal nezlomného Maďara ukončiť.

A nie hocijako, ale parádnym, takzvaným „walk-off knokautom“. Hoci sa Kertész potom ešte z posledných síl snažil chytiť súperovi nohu, Grabinski spečatil výhru devastačnými kladivami a Kertésza nemilosrdne uspal.


 

8. Alex Lohoré vs. Ion Surdu

Bývalý šampión piatich svetových organizácií, Francúz Alex Lohoré koncom roka 2022 knokautoval Matúša Juráčka a následne minulý rok vyradil z Gamechangeru pôsobivým výkonom Samuela „Piráta“ Krištofiča. 

Po prehre na body s Davidom Kozmom dostal možnosť vrátiť sa na víťaznú vlnu proti moldavskému upírovi prezývanému Dracula. Od dravého Surdua, ktorý takmer ukončil aj Bojana Veličkovića, však dostal nakladačku, na ktorú tak skoro nezabudne.

7. Jorick Montagnac vs. Mateusz Strzelczyk

Už spomínaný turnaj v Liberci priniesol ďalší strhujúci zápas v poloťažkej váhe medzi nebezpečným Francúzom Jorickom Montagnacom a tvrdým Poliakom Mateuszom Strzelczykom. Ten sa stal na poslednú chvíľu náhradníkom za Jana Gottwalda.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

I keď sme vedeli, že obaja vedia ukončovať zápasy, Strzelczyk bol jasným outsiderom, keďže zápasil dovtedy v nižších váhach a nemal taký pôsobivý rekord (aj keď MMA zápasov mal patrične viac). Napriek tomu, že ho všetci podceňovali, Montagnaca desivo vypol pravačkou priamo z pekla a do klietky museli nabehnúť záchranári.

6. Marek Mazúch vs. Jamie Cordero

Keď sa v klietke stretnú dvaja knokautéri, vždy je na čo pozerať a je to poriadna zábava. Inak to nebolo ani v tomto slovensko-nemeckom dueli, pre ktorý nejeden stávkar takmer dostal infarkt.

Mazúch s Corderom si to rozdali na férovku a raz šiel k zemi jeden, potom druhý. Obaja sa však dokázali pozviechať a vydržať neuveriteľné bomby do hlavy. Poriadne krvavá vojna sa nečakane dostala až do tretieho kola, kde si však Slovák povedal, že už toho bolo dosť, a Nemca poslal nenávratne k zemi strašidelnou ľavačkou a dorazil ho spŕškou ďalších úderov.

5. Robert Bryczek vs. Samuel Krištofič

Bryczek nastúpil do zápasu s „Pirátom“ po štyroch rýchlych výhrach na knokaut v prvom kole a vedel, že ak vyhrá aj tentoraz, zápas o titul bude mať zaručený. Slovenský zverenec Attilu Végha, ktorého nikto neporazil pred limitom, však mal v pláne Poliaka zastaviť a dostať sa k vytúženej odvete s Patrikom Kinclom. 

Napokon však zaspal rovnako ako poslední štyria Bryczekovi súperi a tiež už v úvodnom kole. Dokázal Krištofiča ako prvý ukončiť a knokautovať tak, akoby to bola tá najľahšia vec na svete, pričom sme všetci vedeli, čo „Pirát“ už predtým dokázal ustáť. Následne však Bryczek nešiel bojovať o titul s Kinclom, ale odišiel do prestížnej UFC, kde bude debutovať v marci tohto roka.

4. Vlasto Čepo vs. Ion Taburceanu

Vlastovi Čepovi sa v tomto zápase podaril obrat roka. Po úvodnej prestrelke, akú má vo zvyku, mal jeho moldavský súper Ion Taburceanu výhodu a mučil ho bolestivými lakťami na zemi. Nakoniec sa však nechal zatiahnuť do bitky, ktorú jednoducho nemohol vyhrať. Čepo ho svojím svojským štýlom uzemnil a ukázal mu, ako vyzerá skutočný chaos.

3. Bojan Veličković vs. Christian Jungwirth

Vydržať minútu absolútne škrtenie od srbského hladného vlka, akým je Bojan Veličković, a neupadnúť do bezvedomia či neodklepať? Práve to sa podarilo Nemcovi Christianovi Jungwirthovi vo štvrťfinálovom súboji Gamechangeru. Na Srba to síce nestačilo, no obaja ukázali obrovské srdce bojovníka a neveriacich divákov zdvihli zo sedačiek niekoľkokrát. 

2. Ronald Paradeiser vs. Ivan Buchinger 2

Okrem zápasu Vémolu s Kinclom rozhodne najočakávanejšia odveta minulého roka. Videli sme ju na predposlednom turnaji v čarovnej Ostrave a dostali sme presne to, čo sme chceli – od prvej do poslednej sekundy strhujúci, maximálne napínavý duel, v ktorom nikto nikomu nič nedaroval.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Nakoniec sa z neho vykľul krvavý kúpeľ pre slovenskú legendu. Pre Buchingera to bol totiž už neuveriteľný päťdesiaty MMA zápas v kariére (Rony má o polovicu menej), ale nedokázal dravého Paradeisera ukončiť tak ako v roku 2021.

Mladší bojovník sa pomstil a súpera mučil presnými a extrémne tvrdými ranami, až to vyzeralo, že neprežije ani prvé kolo. Buchinger však ustál šialený tlak a vydržal až do tretieho kola. Stále skúšal nebezpečné päste a lakte z otočky, no Rony si postrážil výhru a pokračoval v ničivých kombináciách. Zápas musel ukončiť až lekár pre rozťatú peru Buchingera.

1. Karlos Vémola vs. Samuel Krištofič 

„Som pripravený šokovať celé Česko a Slovensko,“ vyhlásil „Pirát“ sebavedome pred posledným turnajom roka v Prahe a len málokto mu skutočne veril. U bookmakerov bol obrovským outsiderom, možno najväčším na zápasovej karte, no to ho vôbec neodradilo ľuďom ukázať, že je v ňom viac, než si myslia.

Nakoniec skutočne všetkých šokoval a postavil celú O2 Arénu na nohy výstavným knokautom ako z veľkej knihy proti najväčšej MMA legende na domácej scéne a uznávanému UFC veteránovi. Čech bol navyše oproti Krištofičovi takmer o sto miest vyššie v celosvetovom rebríčku stredných váh.

Slovák predviedol proti Vémolovi ešte krajší knokaut ako jeho mentor a tímový kolega Attila Végh v roku 2019. Krištofič ukázal obrovský progres a najlepší výkon doposiaľ. Ubránil úplne každý pokus o takedown, čo sa nepodarí len tak každému, a súpera nalákal do postojovej prestrelky, teda svojho rajónu, kde s prehľadom famózne vyhral najdôležitejší boj kariéry.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Domov
Zdieľať
Diskusia