Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2023 o 14:30
Čas čítania 4:44
Martin Adam Pavlík

UFC zápasník Makhmud Muradov: Chcel by som poraziť Chimaeva, je to len človek, mám na to. Najťažší súper som ja sám (Rozhovor)

UFC zápasník Makhmud Muradov: Chcel by som poraziť Chimaeva, je to len človek, mám na to. Najťažší súper som ja sám (Rozhovor)
Zdroj: Getty Images/Jeff Bottari
OSOBNOSTI BOJOVÉ ŠPORTY FABRIQ MMA MAKHMUD MURADOV MMA UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vyspovedali sme známeho UFC zápasníka.

Začínal s boxom a kickboxom, v roku 2012 prešiel k MMA. Cez rôzne organizácie sa postupne vypracoval až do tej najprestížnejšej, americkej UFC. Zápasí v divízii stredných váh a má tam momentálne už šesť zápasov, pričom štyri vyhral. Naposledy nad nebezpečným Američanom Bryanom Barberenom.

Makhmud „Mach“ Muradov
(33) z Uzbekistanu má v súčasnosti na konte dvadsaťšesť výhier a osem porážok. Čoskoro bude tiež trénerom v projekte Pyramída slávy: Nezastaviteľný, s ktorým prišla organizácia Fabriq MMA. Osem amatérskych bojovníkov zo Slovenska a z Česka dostane príležitosť zabojovať o zmluvu v najväčšej domácej organizácii Oktagon MMA.

Muradov bude trénovať český tím a jeho trénerským náprotivkom zo Slovenska bude ďalší UFC zápasník Ľudovít Klein. Na treťom turnaji Fabriqu prebehla kvalifikácia do tejto pyramídy a uzbeckého bojovníka sme sa preto pýtali aj na to, ako hodnotí turnaj a čo vraví na kontroverzný hlavný zápas večera.

Okrem iného prezradil aj svoje tipy na očakávané UFC duely tohto roka. Povedal, čo ho najviac motivuje v boji aj čo by si rád vyskúšal, ak by náhodou musel odísť z najprestížnejšej MMA organizácie.

Odporúčané
Azra Sokira o boxerskom debute: Ak vyhrám, chcela by som vyzvať Rachellkku. Mala som byť bombshell v Love Islande (Rozhovor) Azra Sokira o boxerskom debute: Ak vyhrám, chcela by som vyzvať Rachellkku. Mala som byť bombshell v Love Islande (Rozhovor) 18. októbra 2024 o 12:30

Ak sa ti páčia naše články o bojových športoch, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+, aby si mal neobmedzený prístup k všetkému obsahu na našom webe. Budeš si môcť prečítať napríklad rozhovory s ďalšími MMA zápasníkmi či rôzne profily alebo redakčné predikcie turnajov.

Muradov UFC MMA
Zdroj: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images


Na treťom turnaji Fabriq MMA prebehla kvalifikácia do Pyramídy slávy, pričom zápasili aj vaši zverenci. Ako dopadla kvalifikácia, ako hodnotíte výkony vašich zápasníkov a čo vravíte celkovo na turnaj?

Čo sa týka českej strany, neviem ešte, kto pôjde ďalej, čo sa týka Slovákov, niečo som započul, ale nepadlo ešte oficiálne stanovisko. Celkovo turnaj nebol zlý. Boli tam pekné zápasy, no všetky som nesledoval, keďže som sa sústredil najmä na mojich zverencov.

Keď ohlásili, že súperiť budú dva tímy pod vedením vás a Ľudovíta Kleina, veľa fanúšikov MMA si spočiatku myslelo, že sa budete s Kleinom biť v klietke. Je to skôr úsmevné, keďže ste od seba dve váhové kategórie, ale predsa len, ako by ste tipovali výsledok vášho potenciálneho duelu?

Áno, bolo ich veľa, ale môžu si to myslieť len tí, čo tomu nerozumejú. (smiech) Ten zápas by nemal zmysel. Nešiel by som s ním, sme iná váhovka. Lajoša mám rád, rešpektujem ho. Jeho kariéru sledujem už od čias, keď zápasil ešte v Oktagone, a prajem mu, aby v UFC stúpal stále len hore.

Odporúčané
UFC 243: Lajoš Klein sa tento víkend postaví do klietky proti Američanovi Robertsovi. Podľa kurzov je výsledok jasný už teraz UFC 243: Lajoš Klein sa tento víkend postaví do klietky proti Američanovi Robertsovi. Podľa kurzov je výsledok jasný už teraz 27. septembra 2024 o 10:00

Hlavný zápas Fabriq 3 medzi Václavom Mikuláškom a Róbertom Kokym vyvolal pomerne slušnú dávku kontroverzie, keďže Koky stále utekal a Mikulášek v poslednom kole nepochopiteľne vzdal zápas. Ako tento krok hodnotíte vy?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo vraví na kontroverzný hlavný zápas Fabriqu 3 Mikulášek vs. Koky.
  • Čo by spravil, keby sa hlavný zápas vyvíjal rovnakým štýlom v jeho organizácii.
  • Či sa po zápase snažil Mikuláškovi prehovoriť do duše.
  • Prečo nevyšiel jeho zápas v Poľsku za 150-tisíc eur.
  • Ako tipuje výsledok blížiaceho sa titulového zápasu v UFC Israel Adesanya vs. Sean Strickland.
  • Ako tipuje výsledok očakávaného zápasu Khamzat Chimaev vs. Paulo Costa.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 144052 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk alebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia