Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. decembra 2023, 12:23
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

„Hačiko“ pri Nových Zámkoch: psík už pol roka verne čaká pred bytovkou a hľadá svojho majiteľa

ZAUJÍMAVOSTI DOMÁCE ZVIERATÁ PES SLOVENSKO ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Ochrancovia zvierat tvrdia, že pred bytovkou čaká v daždi aj v mraze už niekoľko dlhých mesiacov.

Strateného psíka z dedinky Kamenín v okrese Nové Zámky prezývajú miestni pre jeho vernosť „Hačiko“. Pes totiž už pol roka každý deň verne čaká pred bytovkou a hľadá svojho pána. Na prípad upozornila Slovenská aliancia ochrancov zvierat (SAOZ) na Facebooku.

„Tento psík sa vraj už polrok túla po uliciach… zdržiava sa hlavne v oblasti bytovky, kde takto čaká, kedy sa otvoria dvere a objaví sa v nich pani, ktorá mu niečo dá pod zub,“ píše SAOZ. Aliancia zároveň dodáva, že stratenému psíkovi hľadá domov a ľudí žiada o zdieľanie. Ochrancovia zvierat tvrdia, že pred bytovkou čaká v horúčavách, v daždi aj v mraze už niekoľko dlhých mesiacov.

Aj hlavné mesto malo svojho Hačika. Bol maskotom bratislavského Zimného prístavu. Ľudia, ktorí sa o psíka starali, mu dávali rôzne mená. Prezývali ho aj Apollo, Bobčo alebo Dunčík, ktorý podľa miestnej legendy priplával po Dunaji na dreve z Rakúska. Šteniatko zachránili robotníci z prístavu, ktorí sa oň potom starali. V prístave žil 13 rokov, až kým v novembri 2023 nezomrel. Pre TASR to priblížila Iva Hložková, dobrovoľníčka zo SAOZ.

Odporúčané
Zomrel bratislavský „Hačiko“. Verný psík čakal na svojho pána v prístave celých 13 rokov Zomrel bratislavský „Hačiko“. Verný psík čakal na svojho pána v prístave celých 13 rokov 28. novembra 2023, 11:08
Domov
Zdieľať
Diskusia