Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
8. decembra 2023, 10:24
Čas čítania 1:21
Karolína Uličná

Oliver Oswald po 9 rokoch prehovoril o sexuálnom obťažovaní starším kolegom z brandže. Musel preň vyhľadať odbornú pomoc

OSOBNOSTI SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené

Hviezda seriálu Oteckovia sa ako tínedžer stretla s obťažovaním od svojho 55-ročného kolegu.

Herec Oliver Oswald, známy predovšetkým zo seriálu Oteckovia, sa zapojil do akcie Deň s Nadáciou Markíza, kde prehovoril o svojej nepríjemnej skúsenosti z detstva. Olivera totiž ešte len ako 14-ročného sexuálne obťažoval o 41 rokov starší kolega z brandže. O svojej traume sa rozhodol prehovoriť až po 9 rokoch.

„Prečo som bol tak dlho ticho? Pretože som si myslel, že to je to najlepšie, čo som mohol urobiť,“ uviedol pre Markízu. Vraj preto musel po rokoch vyhľadať odbornú pomoc.

„Už štvrtý rok po sebe sme sa rozhodli Deň s Nadáciou Markíza venovať mimoriadne dôležitej téme detského duševného zdravia, s cieľom zlepšiť dostupnosť psychologickej pomoci pre všetky deti,“ uviedol Peter Gažík, generálny riaditeľ skupiny Markíza. Práve na tomto evente Oswald opísal divákom okolnosti spojené s týmto hrozným zážitkom.

Odporúčané
Oliver Oswald: Súhlasím, že uspokojovanie modelky vo vysielaní bolo za hranicou. Nešli by sme do toho bez jej súhlasu (Rozhovor) Oliver Oswald: Súhlasím, že uspokojovanie modelky vo vysielaní bolo za hranicou. Nešli by sme do toho bez jej súhlasu (Rozhovor) 11. augusta 2022, 14:30

Úplne prvýkrát o tom verejne prehovoril v podcaste Snami. Neskôr na svojom Instagrame pridal vyjadrenie, v ktorom vyzval ľudí, aby sa nebáli prehovoriť a zdôveriť sa ľuďom v okolí.

„Mal som vtedy možno 14 a chodil som na takéto akcie, kde boli presne takíto herci, speváci, moderátori atď. A jedna známa osoba, mal možno nejakých 55 rokov, známy, že ma hodí domov. Dobre, tak som volal rodičom, že ma zoberie ten a ten domov, oni že jasné, veď celý život ma brávali kolegovia z brandže domov,“ rozhovoril sa Oswald. Keď spolu sedeli v aute, začal mu vraj klásť zvláštne otázky. Potom ho zobral k sebe domov, pretože si údajne musel ísť niečo zobrať k sebe do bytu.

„Vyšli sme hore a začal mi hovoriť, že on má vlastne priateľa a že s tým priateľom sú v pohode, keď sa budú spoločne s niekým mojkať pri filme. A ty stojíš v tých dverách, ten 14-ročný chalan, a počúvaš tie veci a absolútne nechápeš, čo sa deje. A dôveruješ všetkým ľuďom, lebo nie si pokazený svetom,“ povedal teraz už ako 23-ročný. Herec sa však vyjadril, že meno kolegu zo šoubiznisu, ktorý ho obťažoval, nikdy nezverejní.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa O L I V E R O S W A L D ❌ (@oswaldphotoss)

Domov
Zdieľať
Diskusia