Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. januára 2024, 12:30
Čas čítania 6:32
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2024

50 najočakávanejších filmov roka 2024
Zdroj: Warner Bros./Disney
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY 2024
Uložiť Uložené

Toto sú najočakávanejšie filmy roka 2024. Koľko ich musíš vidieť v kine?

Rok 2024 bude v kinách zaujímavý. Obzvlášť prvé mesiace budú podstatne slabšie, než na čo sú diváci zvyknutí. Môže za to štrajk scenáristov a hercov, ktorý odložil naplánované premiéry a chystané natáčania, takže štúdiá niektoré filmy presunuli rovno na rok 2025. Netreba sa však báť, že sa nie je na čo tešiť. 

V Refresheri sme vybrali 50 najočakávanejších filmov budúceho roka. V jeho druhej polovici zoznamu sú také pecky ako Gladiátor 2, nový Pán prsteňov, Sonic či animovaný Leví kráľ od oscarového režiséra. 

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

Aktuálne v Refresheri prinášame rebríčky najlepších hier, filmov, seriálov či hudby za rok 2023, ako aj zoznamy tých najočakávanejších v roku 2024. Ak chceš ostať v obraze a vedieť, čo bolo najlepšie v minulom roku a na čo sa oplatí tešiť v tomto roku, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+ a čítaj všetky zamknuté články bez ďalších poplatkov.

1. Ferrari – 4. 1. (réžia: Michael Mann)

Režisér sa pokúsil vyrozprávať príbeh zakladateľa automobilovej značky, legendárneho Enza Ferrariho. Diváci vo filme uvidia adrenalínové zábery z pretekov v 50. rokoch minulého storočia, keď bola spoločnosť Ferrari vo veľkých problémoch. Film sa však zameria aj na dramatické momenty zo súkromného života Ferarriho a jeho rodiny. Jeho manželku Lauru stvárnila Penélope Cruz. Film sme už videli a veľmi nás o svojej kvalite nepresvedčil. Prečítaj si recenziu tu.

 

2. Chlapec a volavka (The Boy and the Heron) – 18. 1. (réžia: Hajao Mijazaki)

Dospievajúci chlapec Mahito sa s otcom presťahuje na vidiecke sídlo ďaleko od hektického Tokya. V novom domove sa zoznámi so svojráznou hovoriacou volavkou, ktorá ho láka na preskúmanie záhadnej opustenej veže. V nej Mahito objaví magický svet, ktorému vládne tajomný starec. 

Majster animácie Hajao Mijazaki (Môj sused Totoro, Cesta do fantázie či Princezná Mononoke) sa vo svojom zatiaľ poslednom filme opäť vydáva za hranice fantázie a snov.

3. Argylle – 8. 2. (réžia: Matthew Vaughn)

Spisovateľka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) píše knihy o superšpiónovi menom Argylle (Henry Cavill). V jeho fiktívnom svete hrá záporáčku popová speváčka Dua Lipa a poraziť ju mu pomáha aj postava, ktorú si zahral John Cena. Elly sa svet otočí hore nohami, keď sa zapletie so skutočnými špiónmi.

Odporúčané
Najočakávanejšie horory roka 2024, ktoré v kinách spôsobia hrôzu, až sa nepohneš zo sedačky Najočakávanejšie horory roka 2024, ktoré v kinách spôsobia hrôzu, až sa nepohneš zo sedačky 9. januára 2024, 12:30

Tých hrajú Sam Rockwell (3 billboardy kúsok za Ebbingom), Samuel L. Jackson (Pulp Fiction) či Bryan Cranston (Breaking Bad). Film tak bude mixom fikcie a skutočnosti, šialených akčných scén a Vaughnovho typického štýlu.

4. Poor Things – 8. 2. (réžia: Yorgos Lanthimos)

Emma Stone hrá Bellu Baxter – mladú ženu, ktorú z ríše mŕtvych privedie naspäť k životu doktor Godwin Baxter. Príbeh inšpirovaný Frankensteinom zobrazuje ľudskú bytosť stvorenú lekárom – dospelú ženu s transplantovaným mozgom dieťaťa, ktorá začína svet objavovať od nuly. Učí sa chodiť, rozprávať, ale aj objavovať svoju sexualitu.

5. The Iron Claw – 7. 3. (réžia: Sean Durkin)

Biografická, športová dráma je o rodine a bratoch wrestleroch, ktorí začiatkom 80. rokov ovládli wrestlingovú scénu. Ich príbeh sa však neskončí šťastne a snímka zachytáva, aký vplyv mal na ich životy tlak verejnosti, ale aj vysoké očakávania rodiny. Hlavné roly stvárnili Zac Efron, Jeremy Allen White (The Bear), Holt McCallany (Mindhunter) a Harris Dickinson (Trojuholník smútku). 

6. Kung Fu Panda 4 – 8. 3. (réžia: Mike Mitchell)

Panda Po sa v novej časti musí stať novým spirituálnym vodcom ďalšej generácie kung-fu bojovníkov. Najprv však bude musieť čeliť svojmu najväčšiemu protivníkovi chameleónovi, ktorý vstrebal schopnosti predošlých záporákov série. 

7. The Book of Clarence – 14. 3. (réžia: Jeymes Samuel)

Clarence sa rozhodne, že chce mať rovnako veľké a silné miesto v spoločnosti ako Ježiš. Začne sa nazývať novým mesiášom a nejakým zázrakom sa mu podarí obalamutiť obrovské davy ľudí. Priláka to však aj neželanú pozornosť rímskych vojakov a vlády. Clarence musí dokázať, že má skutočné nadprirodzené schopnosti.

8. Mickey 17 (2024) – 29. 3. (réžia: Bong Joon-ho)

O deji tohto filmu nevieme vôbec nič. Má ísť o sci-fi drámu s Robertom Pattinsonom v hlavnej role (doplnia ho Mark Ruffalo či Steven Yeun), ale viac zatiaľ režisér Parazita či Okja neprezradil. Po Parazitovi sme však zvedaví na čokoľvek, čo natočí. 

9. Challengers – 26. 4. (réžia: Luca Guadagnino)

Tashi Duncan (Zendaya) pošle svojho manžela Arta (Mike Faist) na turnaj Challenger. Art tam stretne bývalého kamaráta, s ktorým mal on a Tashi sex v trojke, a začne sa obávať, že ju stratí. Tashi sa pritom musí vyrovnať aj s vážnym zranením, ktoré ohrozuje jej kariéru. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 149410 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké dva najočakávanejšie postapokalyptické pokračovania legendárnych sérií vyjdú v máji.
  • Ako vyzerá nový film režiséra Deadpoola a Bullet Train s Ryanom Goslingom.
  • V akom filme sa objaví John Wick v podaní Keanu Reevesa.
  • O čom bude nová časť A Quiet Place/Tiché miesto a aký film chystá Kevin Costner.
  • O čom bude nový film Votrelec. 
Domov
Zdieľať
Diskusia