Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2023, 13:07
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Nová Škoda Superb sa predstaví už 2. novembra, takto bude vyzerať

Nová Škoda Superb sa predstaví už 2. novembra, takto bude vyzerať
Zdroj: Škoda Auto
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ŠKODA
Uložiť Uložené

Nový Superb sa už bude vyrábať v bratislavskom závode Volkswagen.

Po nedávnom odhalení 2. generácie obľúbeného SUV Kodiaq sa Škoda chystá predstaviť aj svoju druhú kľúčovú novinku tohto roka. Reč je o modeli Superb 4. generácie, z ktorého automobilka stiahne plachtu už 2. novembra. Pri tejto príležitosti nám tak v zmysle tradícií servíruje oficiálne skice, ktoré veľmi hodnoverne naznačujú, ako bude očakávaná novinka vyzerať. Práve jej exteriérový dizajn je de facto to jediné, čo Škoda stále tají.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Za ostatné mesiace sme totiž už od samotnej značky získali nielen vskutku podrobné informácie o technike, no ukázala nám aj interiér a jeho prednosti. Posledným dielikom do skladačky je tak exteriér, o ktorom nové vizualizácie veľa hovoria. Nie je žiadnym tajomstvom, že na rozdiel od súrodeneckého modelu Volkswagen Passat nový Superb príde opäť v oboch karosárskych vyhotoveniach, teda ako liftback aj kombi. Štvrtá generácia úspešného modelu nadviaže na nový dizajnový jazyk značky (tzv. Modern Solid), vďaka čomu evidujeme viac uhladené tvary, Superb si však naďalej ponechá dynamické proporcie.

Škoda, Superb,Škoda, Superb,Škoda, Superb,Škoda, Superb,
Zobraziť galériu
(4)

Vpredu zaujmú užšie LED svetlomety, ktoré budú za príplatok vybavené Matrix-LED technológiou, no a, samozrejme, nemôže chýbať tradične veľmi efektná grafika s kryštalickým pozadím. Platí to aj pre zadné svetlá, ktoré pre zmenu zjavne nadobudnú decentne oblejší tvar. Nepochybne istú dramatickosť dodávajú obrovské kolesá, je však jasné, že v sériovej podobe obdobne veľké disky v ponuke nebudú.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Tak či onak, práve spleť niektorých ostrých línií naznačuje, že nový Superb by mal naozaj nadobudnúť atraktívnejšie krivky než nový Passat, s ktorým táto Škoda zdieľa nielen techniku, ale aj nemalú časť karosérie. Všetko podstatné sa však dozvieme už 2. novembra, kedy je na 19. hodinu naplánované slávnostné odhalenie. Pripomeňme pritom, že nový Superb sa už bude vyrábať v bratislavskom závode Volkswagen.

Domov
Zdieľať
Diskusia