Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. septembra 2023, 10:00
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Škoda začína odhaľovať nový Superb a Kodiaq, vo svojich interiéroch ponúknu revolučné riešenia

Škoda začína odhaľovať nový Superb a Kodiaq, vo svojich interiéroch ponúknu revolučné riešenia
Zdroj: Škoda Auto,
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY ŠKODA
Uložiť Uložené

Interiér vlajkových lodí značky Superb ponúkne veľké displeje a množstvo udržateľných materiálov.

Tohtoročná jeseň bude bohatá na automobilové novinky z koncernu Volkswagen. Spoznáme napríklad nový Tiguan, Passat či súrodenecký Kodiaq a Superb. Práve posledné dva modely začína Škoda pomaly odhaľovať na prvých oficiálnych fotografiách interiéru, ktorý prinesie hneď niekoľko revolučných riešení. Obe vozidlá totiž dostanú úplne nové palubné dosky, kde dominujú veľké displeje, český výrobca však na rozdiel od väčšiny konkurencie nechce všetko postaviť len na dotykovom ovládaní.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Škoda tak upriamuje pozornosť na interaktívne kruhové ovládače na stredovej konzole – tri otočné voliče poslúžia primárne na nastavenie teploty ventilácie či hlasitosti, vďaka ich konfigurácii bude však možné nastavovať sekundárne funkcie. Vodič tak cez displej uprostred vie zmeniť funkcionalitu kruhového ovládača, čím vie meniť jazdné režimy, pohybovať sa po mape alebo upravovať vyhrievanie/ventiláciu sedadiel. Takéto riešenie dostane Superb aj Kodiaq, keďže ich palubné dosky majú identickú architektúru. Odlišné je však ich dizajnové stvárnenie, v oboch prípadoch budú horizontálne.

Škoda, Superb, Kodiaq,Škoda, Superb, Kodiaq,Škoda, Superb, Kodiaq,Škoda, Superb, Kodiaq,
Zobraziť galériu
(4)

Ďalšou zásadnou novinkou pre značku Škoda je zmena umiestnenia voliča prevodovky automatickej prevodovky DSG, keďže ten sa zo stredového tunela presunie za volant na pravej strane. Táto zmena súvisí aj s faktom, že ako Superb, tak aj Kodiaq budú k dispozícii už výhradne len s automatickou prevodovkou, manuál z ponuky úplne vypadne. V rámci stredového tunela si tak vďaka absencii voliča prevodovky našli miesto väčšie odkladacie priestory. Novinkou sú aj až dva sloty s bezdrôtovým nabíjaním, ktoré sú navyše chladené, aby sa telefóny neprehrievali.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Oba modely budú mať 10" digitálne budíky, ktoré pri Superbe majú aj tradičnú kaplnku nad displejom, zatiaľ čo voľne stojaci displej infotainmentu uprostred palubnej dosky má 13". V rámci príplatkovej výbavy nebude chýbať ani head-up displej s prvkami rozšírenej reality. Interiér je posiaty recyklovanými a udržateľnými materiálmi.

Škoda, Superb, Kodiaq,
Zdroj: Škoda Auto,
Domov
Zdieľať
Diskusia