Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. októbra 2023, 11:00
Čas čítania 4:02
Adriana Královičová

Britney Spears rozpovie svoj príbeh: v knihe píše o tehotenstve s Timberlakom aj o tom, prečo si v roku 2007 oholila hlavu

HUDBA BRITNEY SPEARS HUDBA OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Britney Spears sa s fanúšikmi podelí o najsmutnejšie momenty zo svojho života. Memoáre sa dostanú do predaja už 24. októbra 2023.

Britney Spears odhaľuje vo svojej novej knihe The Woman in Me najbolestivejšie momenty svojho života. Ak patríš medzi milovníkov popovej hviezdy, určite vieš, že jej kariéra nebola prechádzka ružovou záhradou. Spears ťa prevedie smutným detstvom, dospievaním aj prvým stretnutím so slávou.

V knihe sa venuje závislosti od alkoholu a drog, čo neskôr v roku 2007 vyústilo do skratu, keď si Britney pred očami fotografov oholila hlavu. Píše aj o vlastnej rodine, ktorá ju zbavila svojprávnosti, problematickom vzťahu s matkou a so sestrou. Verejnosť však posledné dni najviac šokovalo 20 rokov strážené tajomstvo o tehotenstve s Justinom Timberlakom. Britney sa nakoniec rozhodla sa potrat. Kniha opisuje odvážny a dojemný príbeh o slobode, sláve, materstve, prežití, viere a nádeji.

Speváčka plánovala texty z knihy prerozprávať do audioverzie, no spomienky na všetky negatívne udalosti ju zlomili opäť natoľko, že nahrávku nahrá herečka Michelle Williams. „Opätovné prežívanie všetkého bolo pre mňa vzrušujúce, srdcervúce a hlavne veľmi emocionálne. Zvládla som nahrať len malú časť audioknihy. Som vďačná úžasnej Michelle Williams, ktorá prerozpráva zvyšok,“ cituje Spears People.

Odporúčané
Bella Thorne: detská hviezda Disney si na Onlyfans zarobila milióny. Založila aj spoločnosť na pestovanie marihuany Bella Thorne: detská hviezda Disney si na Onlyfans zarobila milióny. Založila aj spoločnosť na pestovanie marihuany 27. apríla 2024, 14:30

Memoáre najväčšej popovej ikony prichádzajú takmer dva roky po tom, čo bola prepustená zo súdom nariadeného poručníctva trvajúceho dlhých 13 rokov. „Oslobodená“ bola v roku 2021, po tom, čo verejne vypovedala pred súdom. 

Kniha odhaľuje najtemnejšie momenty jej života.
Kniha odhaľuje najtemnejšie momenty jej života. Zdroj: britneybook.com

„Tábor“ pre budúce popové hviezdy a prvá pusa s Justinom Timberlakeom

Ako 11-ročná podpísala zmluvu s The Mickey Mouse Club, kde sa prvýkrát stretla s Christinou Aguilerou, Ryanom Goslingom či Justinom Timberlakom. V „klube pre budúce hviezdy“ absolvovala tanečné skúšky, hodiny spevu, hodiny herectva a nahrávanie v štúdiu, počas toho však chodila do normálnej školy. 

„Splnil sa mi detský sen, ale bolo to naozaj náročné. Skúšali sme jednu choreografiu aj 30-krát za deň. Bolo to vyčerpávajúce. Pamätám si, ako sme spolu hrali hry a počas toho mi dal Justin pusu. Ležala som v posteli a on sa ku mne sklonil a pobozkal ma,“ cituje úryvok z knihy People.

Britney Spears.
Britney Spears. Zdroj: Rappler (Creative Commons)

Dospievajúca speváčka sa po „výcviku“ v The Mickey Mouse Club vrátila do svojho rodného Kentwoodu, aby si stihla užiť detstvo tak ako jej rovesníci. Jej mama však hneď kontaktovala agenta, ktorý Britney zastupoval, a ona v okamihu musela dospieť. 

Odporúčané
To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek To najlepšie z pouličnej kultúry a možnosť vyhrať 3 300 €. Druhý ročník eventu The Streets Culture predstavil niekoľko noviniek 26. apríla 2024, 15:00

Manažér Larry Rudolph ju doma vyzdvihol a odviezol do New Yorku. „Vstúpila som do miestnosti, kde sa na mňa pozerali manažéri. Pamätám si, že som pred nimi spievala pesničku od Whitney Houston I Have Nothing v krátkych šatách a na podpätkoch. Videla som ich pohľady, sledovali celé moje telo,“ opisuje, ako na ňu reagovali starší muži.

Justin Timberlake nebol pripravený na dieťa

Britney a Justin spolu randili od roku 1999 do roku 2002. Ona mala v tom čase 17 a Justin 18 rokov. Dvojica patrila medzi ikonické hollywoodske páry, na červených kobercoch pravidelne predvádzali legendárne outfity, ktoré v módnom svete rezonujú dodnes. Obidvaja mali výborne rozbehnutú kariéru a boli najžiadanejšími popovými hviezdami tej doby. Akákoľvek zmena v ich životoch, ktorá by výrazne brzdila zabehnutý kolos, tak neprichádzala do úvahy.

Keď v roku 2000 s Justinom otehotnela, podstúpila potrat. Podľa jej slov ide o jednu z najbolestivejších vecí, aké kedy v živote zažila. „Bolo to síce prekvapenie, ale pre mňa to nebola až taká tragédia. Tak veľmi som milovala Justina. Vždy som si priala, že raz budeme mať spolu rodinu. Bolo by to síce oveľa skôr, ako som predpokladala. Justin však z tejto správy rozhodne šťastný nebol. Povedal, že sme príliš mladí a nie sme pripravení na dieťa,“ opisuje v knihe bolestivý zážitok.

Len čo jej priznanie obletelo internet, fanúšikovia si začali spájať rôzne udalosti. Mnohí sa domnievajú, že videoklip k piesni Everytime by mohol reprezentovať obdobie, keď podstúpila potrat. Príbeh sa odohráva v nemocničnom prostredí, Britney smutne kráča po chodbe, zatiaľ čo v pozadí žena rodí a následne drží na rukách svoje dieťa.

Justin a Britney sa rozišli v roku 2002 a ona sa neskôr vydala za tanečníka Kevina Federlineho, s ktorým má dvoch synov. 

Britney Spears, Justin Timberlake
Zdroj: Getty Images

Oholenie hlavy a volanie o pomoc

V popkultúre dodnes rezonuje moment, keď si v roku 2007 oholila hlavu pred očami paparazzov. V tom čase prežívala asi najťažšie obdobie vo svojom súkromnom aj profesionálnom živote. Dnes priznáva, že išlo o volanie o pomoc.

Odporúčané
REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta REFRESHNI si playlist: Perfektné disstracky vydali Kanye West, Gucci Mane aj Quavo. Každý útočí na iného interpreta 26. apríla 2024, 11:00

„Keď som vyrastala, neustále ma sledovali. Od tínedžerského veku sa na mňa pozerali, skúmali ma od hlavy po päty. Hovorili mi, čo si o mne myslia a čo si myslia o mojom tele. Ešte viac ma to však bolelo od môjho vlastného otca. Stále mi hovoril, že som tučná. Odmalička mi vyčítal, že nie som dosť dobrá. Oholenie hlavy a vystupovanie potom boli moje spôsoby, ako sa z tohto celého dostať,“ cituje z knihy Unilad.

Popovú princeznú s ikonickým hlasom po tomto incidente zbavili svojprávnosti a proti jej vôli ju poslali na kliniku. „Počas toho, ako som žila 13 rokov pod dohľadom, som pochopila, že zlé dni sú preč. Nechala som si narásť vlasy a snažila som sa dostať späť do formy. Poslúchala som všetko, čo mi prikázali. Musela som chodiť skoro spať a brať lieky,“ spomína ďalej v knihe.

Ukradli jej cit pre hudbu

V knihe prezrádza, že sa počas dlhých 13 rokov opatrovníctva začala cítiť ako malé dieťa alebo robot, ktorému všetko zakazujú a prikazujú. Pripravili ju o ženskosť a aj vďaka tomu vraj neskôr stratila vášeň pre hudbu a vystupovanie ju vôbec nenapĺňalo. „Na javisku sa zo mňa stal iba obyčajný objekt, nebola som ľudská bytosť. Ukradli mi všetko, ukradli mi to, že som cítila hudbu v krvi a v celom tele. Ak by ma nechali tak, určite by som sa z toho dostala sama,“ cituje z knihy Billboard.

Najťažšie obdobie v živote využil jej vlastný otec, ktorý zabezpečil, aby ju zbavili svojprávnosti. Získal kontrolu nad jej životom a spravoval aj jej financie. V memoároch píše, že ju zatratila vlastná rodina a cítila sa, akoby ju boli predali. „Veľa známych osobností malo problém s drogami či duševným zdravím. Veľa z nich prišlo práve preto o peniaze. Ani jednému z nich sa však nestalo to čo mne. Nekontrolovali ich telo, život a peniaze. To, čo mi urobila moja vlastná rodina, som si nezaslúžila,“ zaznieva v knihe.

Kniha The Woman in MMe od Britney Spears vychádza 24. októbra. V predpredaji ju zoženieš na Amazone.

Domov
Zdieľať
Diskusia