Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2014, 8:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Rok 2014 v znamení najlepších hier

TECH HRY
Uložiť Uložené

Keďže radi brázdime aj vo vodách našich obľúbených hier, je načase si niečo povedať o najočakávanejších hrách pre rok 2014. Tešte sa na Watch Dogs, nové CoD či AC, Drive Club a iné pecky.

Aj keď sa na hry sústreďujeme len málo, no ak sa tu niečo objaví, môžete si byť istí, že to bude niečo dôležité. Nakoniec sme tu mali už recenzie pre GTA V a Assassin’s Creed IV: Black Flag, kopu príspevkov ku GTA V ako aj iným hrám, ako CoD či Watch Dogs, no najviac nás asi ohúrilo The Division. Poďme sa spoločne pozrieť na 10 hier, ktoré by si každý z nás, gamerov, mal v roku 2014 zahrať.


1. Driveclub

Rok 2014 v znamení najlepších hier


V tomto roku vyjdú dve závodné hry, ktoré musíte skúsiť za každých okolností. Prvou z nich je určite Driveclub pre PS4 od Evloution Studios. Neuveriteľne detailná a graficky dokonalá hra sa zatiaľ prezentuje len pár gameplay videami, ktorých sa proste neviem nabažiť. Očakávame skôr simulátor, než arkádu, hoci zábavy bude nadmieru dosť. Driveclub je určite jeden z najambicióznejších projektov a exkluzivít, ktoré dúfam vyskúšame a strávime pri ňom veľa času. Obrázky veľa nenapovedia, užite si teda krátke video.


2. Titanfall

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Od tvorcov Call of Duty série prichádza akčná adrenalínová sci-fi záležitosť Titanfall. Síce ma na začiatku vôbec neoslovila, ale gameplay vyzerá zábavne a možno sa dočkáme aj kvalitného príbehu. Multiplayer bude zárukou kvality a možno tu máme nasledovníka série CoD, aspoň čo sa štýlu hry a možno aj predaja týka. Jedna z čisto akčných hier, ktorá bude valcovať.



3. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Malý sequel pred skutočným MGS V, ktorý nás má navnadiť a zblížiť nás s otvoreným svetom. Ten je úplne prepracovaný a ponúka rozmanité prvky hrateľnosti. Hra vyjde na old-gen aj next-gen konzolách a môžete si byť istí, že Kojima prinesie opäť niečo revolučné. 


4. Watch Dogs

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Najambicióznejší titul od Ubisoftu za posledných xy rokov stál už vyše 60 miliónov dolárov a to sme stále ešte nejaký ten mesiac pred začatím plnej propagácie. Pôvodne sa malo jednať o titul zo série Driver, nakoniec sa ale koncept zmenil a dostali sme tak špionážnu akčnú TPS gamesu, v ktorej máme očakávať aj hlbší príbeh, hoci nám zatiaľ nebol príliš prezentovaný. Škoda, že sa hra odhalila tak skoro a príde tak neskoro, pretože môj záujem každým mesiacom o dosť klesá. Uvidíme, čo sa z toho nakoniec vykľuje, nikto ale nepochybuje, že si Ubi konečne dá záležať na novej IP.


5. Dying Light


Rok 2014 v znamení najlepších hier


Zombie titul sem, zombie titul tam. Aj vy toho máte už po krk? Dying Light ale bude niečo iné. Od tvorcov Dead Islandu príde adrenalínová akcia, ktorá vznikla skrížením Dead Islandu a Mirror’s Edge. Gameplay videá sme vám už ukázali, hľadať na nich negatívne veci je zbytočné a nám tak neostáva nič iné, ako byť trpezliví a tešiť sa na poriadnu zombie akciu.


6. The Crew

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Ďalšia závodná hra, ktorá narozdiel od Driveclubu prinesie arkádovejší prístup a ľahší gameplay. Pôjde ale od Ubisoftu opäť o veľkú vec, keďže sa vlastne bavíme o obrovskej MMO akcii, v ktorej svete sa budú premávať milióny jazdcov. Gameplay videá vyzerajú tiež celkom zábavne a trailer bol úchvatný. Ostáva sa opäť len tešiť. Snáď to prinesie očakávané ovocie. 


7. Dragon Age III: Inquisition

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Nový, veľmi očakávaný diel Dragon Age prinesie nové prostredie, hrdinov, engine a hrateľnosť. Môžeme sa tešiť na nové prvky, ako aj tie, ktoré zaručujú sérii kvalitu od začiatku. Od Bioware sa tak jedná o veľmi dôležitý krok, ktorý bude naznačovať, ako zvládnu pokračovanie obľúbenej a podarenej série predtým, ako nám prinesú Mass Effect 4, na ktorý sa osobne teším asi najviac zo všetkých možných hier. 


8. Halo 5

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Bungie už Microsoft opustilo, rovnako Cliff Bleszinski (R.I.P. Gears of War, we really loved you) a XO je proste tak trochu sklamanie, aspoň pre európsku a ázijskú scénu. V USA ale samozrejme uspeje. Microsoft teda potrebuje vlajkovú loď, ktorá ho opäť dostane na výslnie a tu prichádza Halo. 343 Industries prebrali opraty a musím povedať, že sa im to skutočne podarilo. Halo 5 je tak pre mňa veľmi očakávanou hrou. Po tom, ako sme uvideli tvár The Most Legendary Master Chiefa, sme všetci zvedaví, s čím príde nové Halo teraz. 


9. Quantum Break

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Možno menej známa IP, no o to viac pozornosti by ste jej mali po dnešnom článku venovať. Ohýbanie reality a času, hlboký príbeh a rozširovanie schopností spojené s jedinečnou hrateľnosťou nás zavedú do zatiaľ neprebádaných vôd. Od štúdia Remedy (Max Payne) sa tak môžeme tešiť na skutočný next-gen titul. Svoje skúsenosti tak snáď naplno využijú a predstavia sa v plnej kráse.


10. The Witcher 3: Wild Hunt

Rok 2014 v znamení najlepších hier


Čo dodať. Uzatvorenie príbehu Geralta z Rivie je veľmi očakávané. Hral som jednotku, u ktorej som zabil viac než 60 hodín a bola to geniálna záležitosť, ale radikálne zmeny v dvojke som neprekusol doteraz a nedokážem sa k tomu vrátiť. Snáď by neuškodilo, keby mi niekto v krátkosti vysvetlil dôležité okamihy z dvojky, pretože sa plánujem vrátiť do Zaklínačovho života. Čakajú nás opäť nemalé zmeny, Geralt sa napríklad dokonca naučí skákať (hurá), a grafika ako aj otvorenosť sveta budú enormné. Viac než 100 hodín kvalitnej zábavy si zoberie svoju daň, zbohom práca, zbohom dobré známky.


Zaručenú desiatku poctivo odmakanej kvalitnej hernej zábavy, ktorá k nám začne prúdiť už za pár týždňov sme si rozobrali. Samozrejme sa nemôžeme upínať len na tieto tituly, keďže sme nespomenuli hry ako napríklad Bayonetta 2, The Order 1886, Dark Souls II, Destiny, Fortnite, Mad Max, Wolfenstein: New Order, inFamous: Second Son či Thief. 

Nečakajte odo mňa, že do zoznamu zahrniem Call of Duty alebo Battlefield (za toto viním skurven* EA, od Bad Company 2, ktorá je pre mňa stále najzábavnejším Battlefieldom neprišlo DICE s poriadnym BF, čo je veľká škoda). Ako bonus by som uviedol The Division, ktoré však, ako sa zdá, vyjde až v roku 2015, čo zrejme prekvapí mnohých z vás. Nič to, na túto, dovolím si povedať epickú záležitosť si teda rozhodne počkám. Hádajte aké štúdio má tento titul na svedomí. Správne, opäť je to Ubisoft. 

Tento rok dúfam v oznámenie novej hry od Rockstaru a bližšie informácie o novom Uncharted od Naughty Dog. Nasledujúce dva herné roky budú minimálne blízke epickosti tým filmovým. Ktorý titul vás určite neminie?

Domov
Zdieľať
Diskusia