Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
18. októbra 2023, 11:00
Čas čítania 3:49
Denisa Šútorová

8 dôvodov, prečo by si sa mala inšpirovať šatníkom Rachel Green

8 dôvodov, prečo by si sa mala inšpirovať šatníkom Rachel Green
Zdroj: NBC
MÓDA MÓDA SERIÁL PRIATELIA TRENDY
Uložiť Uložené

Keď sa povie Rachel Green, predstavíš si ikonické layers, denimové vesty, kárované minisukne, ale aj mleté hovädzie v koláči na Deň vďakyvzdania.

Hoci nemôžeme poprieť, že hity ako Euphoria či Succession vyformovali trendy posledných sezón (veď pamätaj na Kendalla Roya a jeho quiet luxury štýl), len máloktorá postava by z trónu dokázala zvrhnúť ikonu seriálu Priatelia Rachel Green.

Ako píše Dennis Bjorklund vo svojej knihe Friends Behind The Scenes, Rachel Green, ktorú stvárnila Jennifer Aniston, je televíznou postavou, ktorá v histórii najviac ovplyvnila šatník žien. Ďakovať môžeme najmä kostýmovej dizajnérke Debre McGuire.

„Napriek tomu, že sa šou skončila takmer pred dvoma desaťročiami, Rachel ľahko porazila aj Madi Peritz zo seriálu Euphoria, ktorý vznikol v roku 2019,“ hovorí Bjorklund. Keďže je estetika „90s“, ale aj štýl zo začiatku milénia tento rok zase v hre, rozhodli sme sa prehľadať šatník Rachel a vybrať pre teba štýlové kúsky, s ktorými zažiariš aj dnes. Toto je 10 outfitov, ktoré potvrdzujú, že Rachel Green predbehla svoju dobu a vo veľkom ovplyvnila, čo dnes nosia mileniáli aj generácia Z.

Rachel utiekla spred oltára.
Rachel utiekla spred oltára. Zdroj: NBC

Z denimu na traky urobila sexi fit

Hoci bol denim neodmysliteľnou súčasťou 20. storočia, najväčší hype zažíval koncom 90. rokov. Na zoznam trendov ho totiž závratnou rýchlosťou nedostala len Christina Aguilera či Destiny’s Child, ale aj postava Rachel Green. Aj keď boli základom jej šatníka práve džínsy na traky, Jennifer Aniston sa v tej dobe podarilo spopulárniť najmä vrchné denimové časti odevu. Na zozname nechýbali košele, bundičky a najmä vesty – nazvať ich kultúrnym dedičstvom 90. rokov rozhodne nie je prehnané. 

Denim bol v 90. rokoch jedným z najväčších trendov. Seriálová Rachel Green mu poriadne dopomohla k popularite. Kúsky, ktoré nosila, dodávali jej postave neformálny, no predsa štýlový vzhľad, po ktorom túžili (a stále túžia) milióny fanúšikov.
Denim bol v 90. rokoch jedným z najväčších trendov. Seriálová Rachel Green mu poriadne dopomohla k popularite. Kúsky, ktoré nosila, dodávali jej postave neformálny, no predsa štýlový vzhľad, po ktorom túžili (a stále túžia) milióny fanúšikov. Zdroj: Bright/Kauffman/Crane Productions and Warner Bros

Jeden z ďalších lookov, ktorý vystrelil do popredia vďaka Rachel, ale aj ostatným postavám z Priateľov, je aj „denim on denim“.

Rachel sa vo veľkom pričinila aj o popularitu trendu denim on denim. Ikona 90. rokov zbožňovala kombinovať kontrastné denimové materiály, čo je obrovským trendom aj v roku 2023. Ak chceš ísť do nenápadnejších línií, odporúčame ti zvoliť jednotnú farebnú paletu.
Rachel sa vo veľkom pričinila aj o popularitu trendu denim on denim. Ikona 90. rokov zbožňovala kombinovať kontrastné denimové materiály, čo je obrovským trendom aj v roku 2023. Ak chceš ísť do nenápadnejších línií, odporúčame ti zvoliť jednotnú farebnú paletu. Zdroj: Bright/Kauffman/Crane Productions and Warner Bros

Roláky nikdy nenosila nudne

Postava Rachel si počas desiatich sérii prešla veľkými charakterovými zmenami, čo sa odrazilo aj na jej štýle obliekania. Z nevesty na úteku, ktorá sa odhodlala žiť bez ockových peňazí, a vari najhoršej čašníčky na svete to neskôr dotiahla do Bloomingdale’s a napokon k Ralphovi Laurenovi.

Luxusná značka jej dokonca pri príležitosti 25. výročia Priateľov venovala v roku 2019 kapsulovú kolekciu inšpirovanú vlastným šatníkom. Okrem úpletových pólo svetrov, midi sukní, statement kabátov či košieľ nechýbali v repertoári ani ikonické roláky.

Roláky sú dvojsečnou zbraňou. Vedia pôsobiť elegantne, no zároveň sexi. Rachel ich často nosila ako súčasť business casual looku, keď sa zamestnala u Ralpha Laurena.
Roláky sú dvojsečnou zbraňou. Vedia pôsobiť elegantne, no zároveň sexi. Rachel ich často nosila ako súčasť business casual looku, keď sa zamestnala u Ralpha Laurena. Zdroj: Bright/Kauffman/Crane Productions and Warner Bros

Rachel ich v Priateľoch predviedla hneď niekoľko, a to v rôznych strihoch a farbách. Rozhodne treba uznať, že práve tento kúsok sa stal výborným prvkom, ktorý pridal zaujímavý twist business casual, ale aj každodenným outfitom. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia