Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. augusta 2023, 10:30
Čas čítania 1:59
Dominik Vetrák

Po 3. časti Star Wars: Ahsoka je to jasné: Je to strata času, alebo sa oplatí pozerať?

Po 3. časti Star Wars: Ahsoka je to jasné: Je to strata času, alebo sa oplatí pozerať?
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY AHSOKA
Uložiť Uložené

Dokázala sa Ahsoka odlepiť od dna v tretej časti?

Star Wars: Ahsoka má za sebou aj tretiu časť a stále to nebolo ono. Anakinova padawanka je síce v názve seriálu, ale hlavnou postavou je z hľadiska príbehu Sabine Wren, jedna z hlavných postáv animovaného seriálu Rebels. Samotný seriál Ahsoka sa viac venuje udalostiam a príbehu Rebels než Ahsoke ako takej. 

Odporúčané
Netflix v septembri: Koniec Sexx Education, návrat Castlevanie a Top Boya Netflix v septembri: Koniec Sexx Education, návrat Castlevanie a Top Boya 30. augusta 2023, 16:30

Tá už tri epizódy stoicky pozerá doprázdna, reční bez prejavu akýchkoľvek emócií so založenými rukami a neprejavuje žiadnu motiváciu či osobnosť, ktorá by diváka zaujala. Je nesmierne nudnou postavou, pretože je navonok úžasná a vyrovnaná.

Jej osobnosť, charakter a psychické problémy spôsobené nielen Anakinom z nej v minulých seriáloch robili oveľa komplexnejšiu a zaujímavejšiu postavu. V tomto seriáli by však vôbec nemusela byť a nikomu by zrejme nechýbala. Herečka Rosario Dawson síce nemá veľmi s čím pracovať, za čo sa môže poďakovať scenáristom a režisérom, ale mohla by sa viac snažiť, aby nevyzerala až tak znudene. 

Ahsoka je v tomto seriáli zatiaľ len nástrojom scenáristov na to, ako pohnúť dej smerom dopredu. V podstate dáva priestor Sabine na jej charakterový vývoj.

Ani Sabine však nie je veľmi zaujímavá, no aspoň prejavuje nejaké emócie a motivácie pre svoje činy. Ahsoka na druhej strane žije asi len pre to, aby robila na svete dobre, lebo to rytieri Jedi kedysi mali za úlohu. 

Ahsoka
Zdroj: Disney

Seriál mal potenciál zo začiatku najmä z hľadiska záporákov. Bohužiaľ, ani po troch častiach o nich nevieme o nič viac, než koľko sme o nich vedeli pred premiérou seriálu. Baylan (Ray Stevenson) sa ukázal na niekoľko sekúnd, počas ktorých zízal doprázdna a epizóda sa následne skončila.

Odporúčané
RECENZIA: Ahsoka – ďalšie mdlé sklamanie od Disney a Star Wars RECENZIA: Ahsoka – ďalšie mdlé sklamanie od Disney a Star Wars 5. októbra 2023, 18:00

Každá časť by mohla mať o polovicu menej a veľmi by to prospelo celkovému tempu. V tretej časti sme napríklad nemuseli niekoľko minúť sledovať tréning Sabine na rytierku Jedi. Ahsoka sa v nej snažila prebudiť splynutie so Silou (The Force) tak, že jej nasadila helmu, cez ktorú nič nevidela a následne mala odrážať útoky. To isté sme však už videli vo filme Star Wars: A New Hope, keď sa presne tak učil aj Luke.

Ahsoka
Zdroj: Disney

Keď na to už tvorcovia odkazujú, mohli s danou scénou urobiť aspoň niečo originálne či svieže. Nepôsobilo by to tak sterilne a bez nápadu. Tvorcovia však neustále naťahujú stopáž seriálu, ktorému by sa tak veľmi hodil agresívnejší strih. Ten by sa mohol zbaviť chudobných dejových okruhov a zbytočne dlhých a nudných scén či generických dialógov.

Ahsoka je ďalší Star Wars seriál určený pre veľkých fanúšikov tohto univerza, ktorí sú zvedaví na menšie udalosti medzi filmami a radi spoznávajú vedľajšie postavy. Obyčajným divákom hľadajúcim pútavé sci-fi však neprinesie absolútne nič, čo by ich presvedčilo o tom, že sa mu oplatí venovať čas. Ahsoka mohla byť fajn, keby si tvorcovia show viac vážili čas divákov a nesnažili sa nasilu nakrútiť čo najviac epizód. 

Domov
Zdieľať
Diskusia