Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2023, 14:45
Čas čítania 1:09
Eduard Starkbauer

Galaxy Z Flip 5 a Z Fold 5 sú tu. Samsung predstavil novú generáciu smartfónov

Galaxy Z Flip 5 a Z Fold 5 sú tu. Samsung predstavil novú generáciu smartfónov
Zdroj: Samsung,
TECH SAMSUNG TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa oba telefóny začnú predávať už 11. augusta.

Samsung na druhom predstavovaní tohto roka odhalil dve nové skladačky novej generácie. Modely Samsung Galaxy Z Flip 5 a Samsung Galaxy Z Fold 5 konštrukciou pripomínajú svojich predchodcov, avšak ponúkajú niekoľko technických vylepšení.

 
Hlavnými výhodami „véčkového“ smartfónu Samsung Galaxy Z Flip 5 je oproti predošlej generácii pevnejšia konštrukcia a zúženie medzery, ktorá vzniká pri zaklapnutí. Predný displej v porovnaní s minuloročnou verziou narástol a jeho uhlopriečka meria 3,4 palca. Hlavný displej je totožný s minuloročným modelom. Meria 6,7 palca a zobrazuje v rozlíšení 2 640 × 1 080 bodov.

Galaxy Z Flip 5 je vybavený rovnakým čipom Snapdragon 8 Gen 2, ktorý využívajú aj smartfóny z radu S23. Jeho dva foťáky majú rozlíšenie 12 Mpx. Kvôli vyváženosti má telefón dve batérie, ktoré majú dovedna kapacitu 3 700 mAh. „Véčko“ sa na našom trhu začne predávať 11. augusta v dvoch verziách. 256 GB model kúpime za 1 199 eur a 512 GB model za 1 319 eur. 

SamsungSamsungSamsungSamsung
Zobraziť galériu
(10)

Aj druhý predstavený telefón Z Fold 5 pripomína svojho predchodcu. Je však trocha tenší aj ľahší. Aj v jeho prípade je pozitívnou zmenou zmenšenie medzery po zložení dvoch častí, ale aj zvýšenie jasu. Najväčším prerodom však prešiel softvér. Na rozkladacom telefóne bude možné mať súbežne otvorených až 5 aplikácií súčasne.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Fold 5 má rovnaké hodnotenie odolnosti voči vode IPX8 ako minuloročný model, ale mal by byť o niečo odolnejší. Tohtoročná verzia si zachovala aj v displeji integrovanú vnútornú kameru. Sklamaním môže byť na daný segment primalá 4 400 mAh batéria. Samsung v Galaxy Z Fold 5 použil rovnaký 50 Mpx foťák, aký nájdeme v rade S23.

Aj tento telefón kúpiš na Slovensku už o dva týždne. 256 GB verzia bude stáť 1 899 eur, 512 GB 2 019 eur a 1 TB až 2 259 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia