Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. júla 2023, 9:39
Čas čítania 0:51
Tímea Krauszová

Používaš už Threads? Vymazaním účtu na tejto apke prídeš aj o svoj instagramový profil

TECH INSTAGRAM MARK ZUCKERBERG META (FIRMA)
Uložiť Uložené

Meta by to časom chcela zmeniť.

Spoločnosť Meta spustila novú sociálnu sieť Threads. Prakticky je to priama konkurencia Twittera a dostupná je zatiaľ v 100 krajinách sveta. Apka je megaúspešná, za pár dní si ju inštalovalo viac ako sto miliónov ľudí (na porovnanie, ChatGPT trvalo dva mesiace dosiahnuť rovnaký počet používateľov).

Pri takom hype však používatelia zjavne nečítali podrobne pravidlá používania. The Verge upozorňuje na malý detail „pod čiarou“: až ťa apka omrzí a budeš si chcieť profil zmazať, zároveň si tým vymažeš aj profil na Instagrame. 

Odporúčané
Skúsili sme novú aplikáciu Threads. Toto sú naše prvé dojmy z konkurenčnej platformy Twitteru Skúsili sme novú aplikáciu Threads. Toto sú naše prvé dojmy z konkurenčnej platformy Twitteru 11. júla 2023, 19:30

Threads a Instagram sú prepojené aplikácie – konto si môžeš vytvoriť rovno z Instagramu a budeš tam mať rovnaký profil s rovnakou fotkou a používateľským menom. Ak si to však rozmyslíš a chceš účet zrušiť, zrušíš naraz oba.

Šéf Instagramu Adam Mosseri sa už k tomuto zádrhu vyjadril – ako inak, cez Threads – a dodal, že účet môže z apky zmiznúť aj inak. Môžeš si ho deaktivovať, čím schováš svoj Threads profil aj všetok obsah na ňom, prípadne môžeš prepnúť profil na súkromný alebo vymazať konkrétne príspevky.

Adam Mosseri na sociálnej sieti Threads vysvetľuje, ako môžeš svoj profil deaktivovať a zároveň neprísť o Instagram.
Adam Mosseri na sociálnej sieti Threads vysvetľuje, ako môžeš svoj profil deaktivovať a zároveň neprísť o Instagram. Zdroj: Threads

V budúcnosti plánujú pridať možnosť, ako si zmazať účet samostatne, no nie je jasné, kedy to bude. Vzhľadom na rýchly rast aplikácie majú momentálne plné ruky práce.

Hoci apka zatiaľ nie je dostupná na Slovensku, nám sa ju podarilo otestovať. Klikni sem a prečítaj si náš zážitok z používania apky Threads.

Domov
Zdieľať
Diskusia