Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. júna 2023, 10:35
Čas čítania 0:35
Florián Meričko

Populárny hollywoodsky herec kúpil podiel v tíme F1 Alpine. S investormi do francúzskeho tímu vložia až 200 miliónov eur

ZAHRANIČIE FINANCIE FORMULA 1 SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Hollywoodska hviezda, ktorá sa objavila vo filmoch Deadpool či Free Guy, sa rozhodla investovať do francúzskeho tímu Alpine.

Tím F1 Alpine získal finančnú injekciu vo výške 200 miliónov eur. Zakúpiť si podiel vo francúzskom tíme sa rozhodla skupina investorov, medzi ktorými sa nachádza aj populárny hollywoodsky herec Ryan Reynolds, informuje oficiálny web formuly 1.

Skupina investorov z Otro Capital, Redbird Capital a Maximum Effort Investments získala v F1 tíme až 24-percentný podiel. Tento podiel má podľa Alpine aktuálne celkovú hodnotu až 900 miliónov eur.

Financie majú napomôcť ambíciám tímu

Investori majú so športovými klubmi a tímami bohaté skúsenosti. V minulosti už investovali do amerického NFL tímu Dallas Cowboys, francúzskeho klubu Toulouse FC či anglického futbalového tímu Wrexham AFC, ktorý od roku 2020 vlastnia herec Ryan Reynolds spolu s Robom McElhenneym.

Tím Alpine v F1 vlastní francúzska automobilka Renault, ktorá však dodáva, že investori si zakúpili podiel výlučne v ich F1 tíme. Motorová divízia Renaultu vo Viry nebola súčasťou transakcie, a tak ostáva vo výlučnom vlastníctve francúzskej automobilky.

Ryan Reynolds je jedným z najnovších investorov v tíme Alpine F1.
Ryan Reynolds je jedným z najnovších investorov v tíme Alpine F1. Zdroj: Instagram/@vancityreynolds, TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia