Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2023, 9:30
Čas čítania 7:12
Tímea Krauszová

Aby sa makeup artist uživil, potrebuje aspoň 15-20 líčení mesačne, vraví Lucia Lussi Šenková. Takto dosiahla úspech (Rozhovor)

MÓDA MAKE-UP ROZHOVORY
Uložiť Uložené

Rukami jej prešlo mnoho klientok, ale nohami sa drží pevne na zemi. Tak by sa dala opísať vizážistka, ktorá sa už podpísala pod nejednu známu osobnosť.

Líči slovenské celebrity, viedla vizážistické tímy na veľkých projektoch a popri práci vo veľkej kozmetickej firme sa stíha venovať aj sociálnym sieťam. Lucia Šenková známa ako Lussi Makeup Artist za svoju prácu nedávno získala ocenenie SOWA Social Awards Slovakia v kategórii krása, no ako hovorí, stále sa učí nepodceňovať sa a nebyť prekvapená z vlastných úspechov.

V rozhovore pre Refresher prezradila, koľko si za svoju prácu účtuje, ako sa dá vo svete krásy preraziť a aj kam by sa ešte chcela v kariére posunúť. Otvorene vysvetlila, prečo by ju práca v slovenských médiách sama osebe neuživila, ako vníma hejty a ktorých svetových makeup artistov (v článku ďalej skratkou MUAs) najviac obdivuje.

Lucia Šenková známa ako Lussi Makeup Artist.
Lucia Šenková známa ako Lussi Makeup Artist. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Okrem svojho Instagramu máš viaceré džoby. Si vizážistka, pracuješ ako produktová manažérka v Oriflame... čo z toho je tvoje hlavné zamestnanie? 

Makeup artist, čiže líčenie a občas aj styling je môj najhlavnejší džob. Spolupracujem aj s magazínmi, občas robím na videoklipoch. Popritom pracujem na marketingovom oddelení Oriflame, mojou prácou je pomôcť omladiť brand a riešiť kampane. Tieto dve práce mi zaberajú najviac času a až potom je ten Instagram. Snažím sa ho živiť, je to predsa moje portfólio, ale nie je to môj hlavný zdroj príjmu.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Na Instagrame však neukazuješ len výsledky svojej práce. Zdieľaš aj veľmi veľa tipov na makeup, ako s ním pracovať, ako si robiť skincare... Nebojíš sa, že zdieľaním know-how sa prakticky pripravuješ o peniaze?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 139062 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako Lucia začínala a koľko si na začiatku účtovala za líčenie.
  • Ako sa jej podarilo dostať k celebritám.
  • Prečo má popri líčení aj klasický džob a prečo vychodila vysokú školu.
  • Čo potrebuješ, ak sa chceš stať makeup artistom, a koľko peňazí do toho treba na začiatku investovať.
  • Podľa čoho si Lucia určuje sumy a aké má ešte vizážistické sny.
Domov
Zdieľať
Diskusia