Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2023 o 9:19
Čas čítania 1:09
Jana Chovancová

Z Bratislavy sa lietadlom za hodinu a pol dostaneš do novej letnej destinácie. Je lacnejšia ako Chorvátsko a má neskutočné more

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Letná sezóna so sebou priniesla nielen častejšie lety, ale aj množstvo nových destinácií. Dve po novom pribudli aj bratislavskému letisku.

Podgorica a Tirana. Tak sa nazývajú nové destinácie, do ktorých sa po novom dostaneš z bratislavského letiska priamou linkou. Vychutnať si tak môžeš letné osvieženie pri Jadranskom mori bez toho, aby si musel odletieť z cudzej krajiny. 

Do hlavného mesta Čiernej Hory po prvýkrát vzlietlo lietadlo z bratislavského letiska v sobotu 17. júna. Lety bude prevádzkovať národná aerolínia Air Montenegro dvakrát týždenne – v utorok a v sobotu. 

„Prvých dovolenkárov sme odprevadili počas inaugurácie tohto letu za prítomnosti vedenia Letiska M. R. Štefánika v spolupráci s predstaviteľmi spoločnosti Air Montenegro, ktorá linku do Podgorice prevádzkuje. Lietadlo sme privítali vodnou slavobránou a pre cestujúcich sme pripravili občerstvenie v odletovom gate v podobe torty, ktorú pri tejto príležitosti prekrojili predstavitelia letiska a spoločnosti Air Montenegro,“ píše na svojej facebookovej stránke Letisko Bratislava. 

Do najväčšieho a zároveň hlavného mesta Albánska Tirany si sa doteraz mohol bez problémov dostať zo susednej Viedne. Odtiaľ prevádzkovala lety nízkonákladová spoločnosť Wizzair a pravidelne tam lietala aj rakúska národná aerolínia Austrian Airlines. Po novom však už do susedného Schwechatu na letisko cestovať nemusíš. 

Odporúčané
Cestovateľ Ľudo Kolman: S PPPetrom sme boli na najkrvavejšom festivale na svete. Sekajú si tam mečom do hláv Cestovateľ Ľudo Kolman: S PPPetrom sme boli na najkrvavejšom festivale na svete. Sekajú si tam mečom do hláv 17. októbra 2024 o 12:30

Bratislavskému letisku totiž v pondelok 20. júna pribudla táto atraktívna destinácia. Prvý let spoločnosťou Smartwings sa uskutočnil v poobedných hodinách, a tak sa do Tirany po novom dostaneš priamo z nášho hlavného mesta. Pravidelné lety bude prevádzkovať letecká spoločnosť Smartwings v spolupráci s cestovnou kanceláriou Čedok.

„Počas letnej letovej sezóny je plánovaných až 38 letov v rámci priameho charterového leteckého spojenia do hlavného mesta Albánska. Naposledy boli prevádzkované charterové lety z Bratislavy do Tirany v roku 2019, preto vítam opätovnú možnosť tohto leteckého spojenia vďaka CK Čedok,“ hovorí predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ing. Dušan Keketi. 

Cesta do albánskeho hlavného mesta by lietadlom nemala trvať dlhšie ako jeden a pol hodiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia