Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2023, 10:00
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Volkswagen poodhaľuje svoju vlajkovú loď vo vrcholnej verzii GTX, pôjde o najvýkonnejší elektromobil značky

Volkswagen poodhaľuje svoju vlajkovú loď vo vrcholnej verzii GTX, pôjde o najvýkonnejší elektromobil značky
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Všetky oficiálne parametre spoznáme na mníchovskom autosalóne od 5. septembra

Volkswagen len pred niekoľkými týždňami predstavil svoju novú elektrickú vlajkovú loď a už nám stihol naznačiť, že v septembri spoznáme jej najvýkonnejšiu verziu. V zmysle nového označenia ponesie vrcholné vyhotovenie modelu ID.7 dodatok GTX. Automobilka to potvrdila sériou prvých fotografií. Na nich síce vidno len jednotlivé detaily, tie však ukazujú to najpodstatnejšie. ID.7 dostane prepracovanú grafiku iQ.Light svetlometov na oboch koncoch.

Odporúčané
Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? 27. mája 2023, 14:30

Tešiť sa pravdepodobne môžeme na agresívnejšie tvarované nárazníky, väčšie disky kolies a fotografie naznačujú aj dvojfarebné lakovanie. To najpodstatnejšie však bude pod kapotou. ID.7 GTX totiž zastúpi najvýkonnejšiu verziu, ktorej podstatou budú až dva elektromotory. Volkswagen ich vyvíja vo vlastnej réžii. Presný systémový výkon zatiaľ automobilka nešpecifikovala, parametre však vieme odhadnúť.

Volksawgen, ID.7, GTX,
Zdroj: Vollkswagen

Zatiaľ čo doterajšia verzia s jedným motorom počíta so silou 210 kW/286 koní, GTX bude s najväčšou pravdepodobnosťou vďaka dvom elektrickým motorom ponúkať výkon až 250 kW/340 koní. Práve takýto výkon má totiž nový Tavascan VZ od Cupry, teda doposiaľ najvýkonnejší koncernový model platformy MEB a práve na nej stojí aj ID.7. Je teda pravdepodobné, že takouto silou bude disponovať aj vyhotovenie GTX. Svedčí o tom aj fakt, že Tavascan v slabšej verzii Endurance má rovnako jeden elektromotor a 286 koní ako bežné ID.7.

Odporúčané
Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) 16. decembra 2022, 16:30

Svoju úlohu pri jazdných vlastnostiach zohrá aj systém Vehicle Dynamics Manager, ktorý poznáme z modelov GTI a R. Ten riadi všetky procesy vplývajúce na jazdné vlastnosti vozidla. Ovláda motor, brzdy, podvozok, riadenie aj asistenčné systémy a podľa jazdného režimu mení jednotlivé nastavenia. Vplýva aj na spotrebu auta. Všetky oficiálne parametre spoznáme na mníchovskom autosalóne 5. septembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia