Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. mája 2023, 20:39
Čas čítania 1:00
Jana Chovancová

Jay-Z a Beyoncé si kúpili najdrahší dom v histórii Kalifornie. Zaplatili zaň takmer 200 miliónov eur

OSOBNOSTI BEYONCÉ DOMY JAY-Z PENIAZE
Uložiť Uložené

Dom sa nachádza na 8-hektárovom útese a má výhľad na Tichý oceán.

Hudobný a rozhodne nie chudobný šoubiznisový pár Beyoncé a Jay-Z si zaobstarali nový domov. A nie hocijaký. Za tento architektonický skvost vysolili nemalé peniaze a rozprestiera sa na ploche menšieho letiska. Píše o tom TMZ

Nový domov sa nachádza v Kalifornii a po kúpe sa stal najdrahšou nehnuteľnosťou, aká sa kedy v štáte predala. Dvojica zaň vysolila neuveriteľných 200 miliónov dolárov, čo je v prepočte približne 185 miliónov eur. Rozprestiera sa na ploche 30-tisíc štvorcových metrov v najlepšej časti Malibu. Ak sa ti zdá cena za dom prehnaná, vedz, že Beyoncé a Jay-Z v skutočnosti dostali dobrú ponuku. Dom sa totiž pôvodne predával za 295 miliónov dolárov. 

Dom je postavený na 8-hektárovom útese s výhľadom na Tichý oceán v oblasti Paradise Cove. Tento architektonický skvost navrhol významný japonský architekt Tadao Andó. Zaujímavosťou je, že tento architekt dizajnuje aj dom Kanyeho Westa, ktorý si nedávno kúpil takisto v Malibu. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BRUT BUILDS (@brutbuilds)

Najdrahší dom v histórii 

So sumou, ktorú pár zaplatil, sa dom stal najdrahším, aký sa kedy v histórii Kalifornie predal. Preskočil tak predchádzajúci rekord v hodnote 177 miliónov dolárov. Zároveň je tento príbytok druhou najväčšou kúpou Beyoncé a Jay-Z-ho. V roku 2017 si kúpili sídlo v Bel-Air za 88 miliónov dolárov. Napumpovali doň však ďalšie peniaze a v závere suma atakovala hranicu 100 miliónov dolárov.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Kupujúcich aj predávajúceho zastupoval megahviezdny realitný maklér Kurt Rappaport. TMZ sa s ním snažilo skontaktovať so zámerom získať komentár ku kúpe, no zatiaľ sa im odpovede nedostalo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia