Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. mája 2023, 17:00
Čas čítania 0:51
Martin Mičuda

Takto bude vyzerať mestský elektromobil Cupra Raval, ktorý má ponúknuť niečo emocionálnejšie než bežné vozidlá

Takto bude vyzerať mestský elektromobil Cupra Raval, ktorý má ponúknuť niečo emocionálnejšie než bežné vozidlá
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY CUPRA ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Svojím menom nová Cupra vzdáva hold štvrti Raval v srdci Barcelony.

Automobilka Cupra nedávno predstavila svoj úplne nový model Tavascan a už informuje o ďalšej veľkej novinke. Ide o malý mestský elektromobil, ktorý minulý rok automobilka ukázala v koncepčnej podobe s názvom UrbanRebel. Teraz už vieme, že do sériovej podoby sa najmenší model značky dostane pod názvom Raval. Toto meno vzdáva hold štvrti Raval v srdci Barcelony.

Odporúčané
Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? Prvý vlastný model značky Cupra sa nám dostal pod kožu. Ako jazdí 310-koňový Formentor? 23. apríla 2021, 15:31

Nový model Raval začnú predávať v roku 2025, zastúpiť by pritom mal jeden z cenovo najdostupnejších elektromobilov na trhu. Predstavený exemplár sa síce stále nesie v rovine konceptu, práve Tavascan nám však pred pár týždňami dokázal, že od pôvodného konceptu sa veľmi nelíši, a podobne by to malo byť aj v tomto prípade.

Cupra, Raval,Cupra, Raval,Cupra, Raval,Cupra, Raval,
Zobraziť galériu
(5)

Novinka má na dĺžku len o čosi viac než štyri metre, ponúka bezrámovo riešené dvere, štýlový exteriér a veľmi futuristicky navrhnutý kokpit s modernými prvkami výbavy. Raval má byť mestský rebelský automobil s elektrickým pohonom, so svojím vlastným charakterom prepojeným s generáciou Z. Aj chystaná sériová podoba má tak ponúknuť niečo oveľa emocionálnejšie než bežné vozidlá, inšpirovaná pritom bude svetom automobilového športu.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Cupra Raval sa bude vyrábať v španielskom závode v meste Martorell. Ako základný stavebný kameň poslúži známa koncernová platforma MEB Entry. Poháňané budú výhradne predné kolesa, pričom v najsilnejšej verzii môžeme očakávať elektromotor s výkonom na úrovni až 166 kW/225 koní a 440 Nm.

Cupra, Raval,
Zdroj: Cupra
Domov
Zdieľať
Diskusia