Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2023, 9:30
Čas čítania 9:00
Martin Adam Pavlík

Nevidiaci Dragunov bude zápasiť v Clash of the Stars: Súper mi v minulosti ubližoval a šíril o mne nezmysly (Rozhovor)

Nevidiaci Dragunov bude zápasiť v Clash of the Stars: Súper mi v minulosti ubližoval a šíril o mne nezmysly (Rozhovor)
Zdroj: Instagram/dragunovjepan
ZAUJÍMAVOSTI CLASH OF THE STARS BOJOVÉ ŠPORTY DRAGUNOV MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vyspovedali sme nevidomého českého tiktokera, ktorého čaká premiéra v MMA. Bude zároveň prvým nevidiacim zápasníkom, ktorý vstúpi do klietky.

Česká bojová organizácia Clash of the Stars zameraná najmä na zápasy celebrít, influencerov a youtuberov pobúrila verejnosť ohlásením zápasu medzi nevidiacim Janom Podraným alias Dragunovom a Danielom „Dannym z TVTwixx“ Sonnleitnerom. Ich duel je naplánovaný na piaty turnaj organizácie, ktorý sa uskutoční 10. júna.

Zápas bude pod hybridnými MMA pravidlami. Boj na zemi je síce povolený, ale bojovníci nebudú môcť jeden druhého kopať. Kontroverzné však je, že zatiaľ čo Dragunov má jasný hendikep, keďže je nevidomý, Danny vidí. Aby boli sily vyrovnanejšie, bude mať v zápase oči prekryté šatkou. Okrem toho budú mať obaja zápasníci na sebe pripevnené zvončeky, aby sa v klietke vedeli ľahšie nájsť. 

Dragunov Clash of the Stars
Zdroj: Archív Dragunova


Vzhľadom na vášne, ktoré organizácia vyvolala, sme sa rozhodli osloviť priamo Dragunova, aby objasnil, prečo chcel zápas práve v Clash of the Stars, na základe čoho si vybral súpera a čo vraví na reakcie verejnosti. Tiktoker, ktorého sleduje vyše 100-tisíc ľudí, nám objasnil aj to, ako vníma rasistické vyjadrenia svojho kontroverzného trénera, zápasníka a kulturistu Filipa Grznára, ale aj to, čo plánuje v budúcnosti robiť a ako funguje život nevidiaceho človeka.

Odporúčané
VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd VIDEO: Brutálne k. o. na turnaji Oktagonu. Známy bojovník padol za 36 sekúnd 26. marca 2024, 12:00

V prípade, že ťa podobné články zaujímajú, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+. Dozvieš sa napríklad, prečo šiel zápasiť do Clash of the Stars aj youtuber z tria Naked Bananas Tomáš „Dynamo“ Križan alebo ako vníma svoju príležitosť boxovať vo Fight Night Challenge niekoľkonásobný slovenský boxerský šampión Viliam Tankó

I keď ste v Česku veľmi populárny, na Slovensku vás zatiaľ mnoho ľudí nepozná. Ako by ste sa predstavili nášmu čitateľovi a ako by ste možno v krátkosti priblížili svoju popularitu?

Volám sa Dragunov a som od dvoch rokov nevidomý. Venujem sa sedem rokov sociálnym sieťam a snažím sa na nich tvoriť čo najoriginálnejší obsah, ktorý ľudia nenájdu nikde inde. A ako som sa stal slávnym? Keď som mal asi trinásť rokov, poslal som video do televízie Prima, na ktorom som spieval a hral pritom do rytmu svojimi ušami.

S rovnakým vystúpením som bol neskôr aj v Česko-Slovensko má talent. Keďže to bolo vtipné, dostal som sa do povedomia ľudí. Bavilo ma to, tak som začal točiť podobné videá aj na Youtube, kde sa fanúšikovská základňa rozrástla.

Desiateho júna sa pobijete s Dannym z TVTwix v klietke pod hybridnými pravidlami na turnaji Clash of the Stars 5, pričom váš súper bude mať prekryté oči šatkou a budete mať na sebe zvončeky, aby ste sa vedeli v klietke ľahšie nájsť podľa zvuku. Ako to celé vzniklo? Šlo o váš nápad ísť do MMA zápasu alebo vás na to niekto nahovoril?

Ja som mal pôvodne zápasiť už skôr, pričom môj súper mal byť MaxGreen. Tento človek o mne na internete vravel fakt zlé veci, vymýšľal si hlúposti, označoval ma za pedofila. Potom na tlačovej konferencii k štvrtému turnaju Clash of the Stars za mnou prišiel, objal ma a podal mi ruku.

Nerozumiem ľuďom, ktorí sa správajú na internete strašne drsne a potom v realite sú milí. K tomuto zápasu však nakoniec nedošlo, organizácia povedala, že by to pre Maxa nedopadlo dobre, keďže nemá skúsenosti a netrénuje bojové športy. V skratke, on je tam len na zábavu. Nemal by žiadnu šancu.

Kde však vznikol nápad, že pôjdete zápasiť vy konkrétne?

S tým som prišiel ja sám, keďže trénujem už takmer rok bojové športy a chcel som spraviť niečo, čo ešte nikdy nikde nebolo. Žiaden nevidomý človek ešte nebol zápasiť v klietke. Následne mi organizácia ponúkla na štvrtý turnaj ako súpera práve Dannyho.

Povedal som si, že to bude výzva, keďže je mohutnejší, vyšší, bude mať väčšiu silu. V tom čase som však mal len niečo okolo päťdesiat kilogramov. Povedal som im, že potrebujem viac času na prípravu, tak sme sa dohodli až na piaty turnaj. Momentálne mám 62 alebo 63 kilogramov.

Tomáš Le Sy a Dragunov.
Tomáš Le Sy a Dragunov. Zdroj: Archív Dragunova

V akej kategórii bude váš zápas?

Nesmieme mať viac ako 70 kilogramov. Ja budem mať asi maximálne 64 kilogramov a predpokladám, že on bude mať 69.

Nedávno ste vraveli, že Dannymu chcete v klietke naozaj ublížiť. Kedy sa to medzi vami tak vyhrotilo, že padajú až takéto vyjadrenia? 

V minulosti mi ubližoval. A nielen mne, ale aj iným ľuďom. Nakrúcal o mne videá, kde vravel, že klamem o tom, že nevidím, a iba to hrám plus ďalšie hlúposti. Polka republiky mu uverila.

Zhruba po troch rokoch sa to upokojilo a ľudia začali viac veriť mne. Zistili, čo je zač. Stále sa síce nájdu ľudia, ktorí vravia, že vidím, ale je mi to už jedno. Danny ubližoval aj Freescootovi a ďalším. Robil vždy to, že sa s niekým skamarátil, potom sa mu obrátil chrbtom a následne naňho hádzal špinu na internete.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 136093 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo Dragunov vraví na vyjadrenia jeho trénera Filipa Grznára o Rómoch.
  • Ako dlho sa už ťahá spor medzi Dragunovom a Dannym.
  • Či plánuje Dannymu uhradiť škodu za notebook, ktorý mu rozbil na tlačovke.
  • Ako vníma kritiku verejnosti na zápas.
  • Ako často trénuje a ako prebiehajú jeho tréningy.
  • Čo ho primárne živí a čo by chcel v budúcnosti robiť.
Domov
Zdieľať
Diskusia