Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
3. mája 2023, 8:40
Čas čítania 0:40
TASR

Rusi sa už cez Tinder nezoznámia. Obľúbená aplikácia odchádza z ruského trhu, jej majiteľ poslal jasný odkaz Putinovi

Rusi sa už cez Tinder nezoznámia. Obľúbená aplikácia odchádza z ruského trhu, jej majiteľ poslal jasný odkaz Putinovi
Zdroj: Unsplash
ZAHRANIČIE SPRÁVY ZO SVETA TINDER
Uložiť Uložené

Na konci júna už aplikácia nebude v Rusku dostupná.

Spoločnosť Match Group, ktorá vlastní zoznamovaciu aplikáciu Tinder, oznámila, že sa do konca júna stiahne z ruského trhu. Svoje rozhodnutie zdôvodnila potrebou ochrany ľudských práv.


„Zaviazali sme sa chrániť ľudské práva. Naše značky podnikajú kroky na obmedzenie prístupu k svojim službám v Rusku a ukončia svoj odchod z ruského trhu do 30. júna 2023,“ uviedla spoločnosť vo svojej výročnej správe.

Pozor na ľudské práva

Spoločnosť Friends Fiduciary, akcionár Match Group, na vysvetlenie dodala, že toto rozhodnutie súvisí s rizikami v oblasti ľudských práv, ktorým je vystavený ukrajinský národ.


Agentúra Reuters v tejto súvislosti pripomenula, že európska policajná agentúra Europol už vlani v septembri upozornila, že zoznamovacie aplikácie patria medzi online platformy, ktoré bývajú zneužívané jednotlivcami na účely obchodovania s ľuďmi. Táto situácia sa týka aj ukrajinských utečencov.


Jeff Perkins, výkonný riaditeľ Friends Fiduciary, pre agentúru Reuters okrem toho uviedol, že ním vedená spoločnosť má aj iný dobrý dôvod na odchod z Ruska. „Nie je dobré, aby dôveryhodná značka naďalej pôsobila v krajine, ktorej prezidenta obvinil Medzinárodný trestný súd,“ objasnil.

Tinder
Zdroj: Unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia