Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2023, 11:00
Čas čítania 3:19
Denisa Šútorová

Tento nechtový trend ovládne leto 2023: Milk bath nails nosia hviezdy Tiktoku, oplatí sa ti ho robiť doma?

Tento nechtový trend ovládne leto 2023: Milk bath nails nosia hviezdy Tiktoku, oplatí sa ti ho robiť doma?
Zdroj: Instagram/Enamelle
MÓDA KRÁSA TRENDY
Uložiť Uložené

Manikúra milk bath nails vyzerá doslova ako vykúpaná v mlieku. Doplniť si ju môžeš farebnými kvetmi, zlatými vločkami, ale aj rôznym farebným vyhotovením. Zláka ťa univerzálnosťou aj hypom, ktorý okolo nej momentálne robia svetové celebrity.

Kým posledné sezóny sa nechtové trendy utiekajú k naturálnosti a minimalizmu, Tiktok si občas rád uletí a pravidlá hodí za hlavu. Veď len nedávno sme boli svedkami komiksovej manikúry, ktorá svet obletela s viac ako (v tom čase) 38 miliónmi príspevkov. Najväčšia novinka, ktorá momentálne ovláda sociálne siete a v neposlednom rade opantala celebrity ako Jlo, Hailey Bieber či Kourtney Kardashian, má názov milk bath nails.

Základom tejto manikúry je krémová farba, ktorá je často doplnená o kvetinové vzory či trblietavé čiastočky. Už ako evokuje samotný názov milk bath (v preklade mliečny kúpeľ), nechty vyzerajú ako doslova vykúpané v mlieku, pričom sú oživené hravými patentmi.

Najnovší hit v manikúrovom svete? Milk bath nails! Mliečny či mramorový efekt môžeš dosiahnuť na milión spôsobov, povieme ti, ako na to.
Najnovší hit v manikúrovom svete? Milk bath nails! Mliečny či mramorový efekt môžeš dosiahnuť na milión spôsobov, povieme ti, ako na to. Zdroj: Instagram/artejunkienailz


Klasická biela či béžová manikúra tak dostáva funky nádych. „Milk bath nails sú momentálne trendy, pretože sa opierajú o clean girl aesthetics vďaka svojmu jemnému nenútenému ženskému vzhľadu,“ hovorí popredná manikérka San Sung Kim. Mať ich však môžeš na niekoľko spôsobov a dokonca aj farebne (ak si práve dospela k rozhodnutiu, že táto „mani“ je pre teba, čítaj ďalej).

Milk bath nails sú tu už večnosť

Podľa Elle Gerstein nie sú milk bath nails žiadnou novinkou a vlastne ani nejde o trend. „Milk bath nails sú technikou. Každý to nazýva aj glazed donut nails, pretože ich nosila Hailey Bieber, ale my sme ich robili už odjakživa,“ vysvetľuje.

Napriek tomu, že každý salón aj nechtový umelec môže túto techniku uchopiť po svojom, základom je vrstvenie a použitie rovnakej farby na rozmazanie a následne zakončenie dizajnu. „Môžete pracovať s gélom, s klasickým lakom na nechty, s akrylom, v skutočnosti existuje 100 spôsobov, ako to urobiť,“ radí Gerstein.

V salónoch sa azda najčastejšie používajú práve viacfarebné suché kvety alebo lístky v kombinácii s bielym a čírym akrylovým práškom. V momente, ako dokončíš vrchný náter, to vyzerá, akoby sa kvety doslova potápali v mliečnom kúpeli.

Napriek tomu, že tento mliečny efekt vyzerá ako skvelý spôsob na to, ako si doma zničiť nervy (ruku na srdce, však sa ich nepokúsiš spraviť sama?), hollywoodska manikérka Morgan Dixon má pre teba detailný postup, ako na to. Za vyskúšanie nič nedáš.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia