Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. novembra 2022, 15:30
Čas čítania 1:16
Denisa Šútorová

Jedinečný manikúrový trend opantal internet. Komiksové nechty majú na Tiktoku už 38 miliónov príspevkov

MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Najhorúcejším trendom, ktorý kraľuje Tiktoku, je manikúra, ktorá vyzerá ako vytiahnutá z komiksu či pop-artového obrazu. Trojrozmerný efekt nechtov dosiahneš vďaka čiernemu obrysu.

Ak si si myslela, že najväčším nechtovým trendom na tento rok sú donut nails, ktoré preslávila Hailey Bieber, dnes je všetko inak. Vyhráva totiž manikúra, ktorá vyzerá ako vytiahnutá z komiksu či pop-artového obrazu Roya Lichtensteina.

Farebné nechty, ktoré majú trojrozmerný efekt vďaka čiernym obrysom, si na Tiktoku vyslúžili viac ako 38 miliónov príspevkov pod hashtagom #popartnails. Na internete sú však takéto nechty známe aj pod názvom cartoon nails. Pokojne si vyber. My tomu hovoríme šialené. Alebo šialene dobré?

Na akomkoľvek tvare nechtov 

„Je zábavné vidieť všetky variácie tohto trendu od jasných a farebných po slávnostné a sviatočné nechty,“ hovorí celebritná manikérka Elle Gerstein, ktorá sa špecializuje práve na tento trend. Dodáva, že takéto nechty nie sú univerzálne, len čo sa týka farebnej palety, ale aj tvaru. Komiksový efekt si totiž môžeš vyčarovať na okrúhlom, hranatom aj mandľovom tvare nechtov.

Najhorúcejším nechtovým trendom je manikúra, ktorá pripomína pop-artový obraz a komiksy.
Najhorúcejším nechtovým trendom je manikúra, ktorá pripomína pop-artový obraz a komiksy. Zdroj: Youtube/Pretty Little Claws

Podľa odborníkov funguje tento typ manikúry rovnako dobre s gélovým, ako aj bežným lakom. „Osobne sa mi páči viac, keď sa táto manikúra robí so žiarivými farebnými odtieňmi,“ radí zase Hannah Lee.

Na dosiahnutie výraznejšieho 3D efektu tiež odporúča nechty vytieňovať, takže ak napríklad použiješ ružovú ako základnú farbu, na doťuknutie efektu zvoľ o čosi tmavšiu purpurovú. Ak si potrpíš na detaily, pridať môžeš aj pop-artové kreslené ústa či srdiečka. Kreativite sa v tomto prípade medze nekladú.

Netreba ti žiadne nechtové umenie

Hoci kreslené nechty môžu vyzerať komplikovane, technika je v skutočnosti celkom jednoduchá a nevyžaduje si žiadne pokročilé nechtové umenie alebo dokonca návštevu manikérky. Stačí pevná ruka. Celé tajomstvo totiž spočíva v čiernom obryse.

Prvým krokom je nanesenie dvoch vrstiev základnej farby, čím žiarivejšia, tým lepšie. Necht potom obkresli čiernym lakom.

Ak chceš dosiahnuť ozajstný pop-artový efekt, nezabudni ani na biele akcenty, pri nich sú trendom zakrivené pomlčky alebo čiarky. Dokonalý povrch a lesk nechtu nakoniec dosiahneš vrstvou povrchového laku s gélovým efektom.

Anketa:
Páči sa ti tento nechtový trend?
Absolútny nevkus!
Na bežné nosenie určite nie...
Pre mňa ako stvorené!
Absolútny nevkus!
48 %
Na bežné nosenie určite nie...
19 %
Pre mňa ako stvorené!
32 %
Domov
Zdieľať
Diskusia