Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2023, 14:30
Čas čítania 3:26
Dominik Vetrák

Pravda o Jackiem Chanovi: „Je to šovinistické prasa,“ povedala oscarová Michelle Yeoh. Jeho homosexuálna dcéra bola bezdomovkyňa

Pravda o Jackiem Chanovi: „Je to šovinistické prasa,“ povedala oscarová Michelle Yeoh. Jeho homosexuálna dcéra bola bezdomovkyňa
Zdroj: Gareth Cattermole/Staff/Getty Images Europe
FILMY A SERIÁLY JACKIE CHAN
Uložiť Uložené

Život Jackieho Chana nie je taký úsmevný, ako by sa mohlo zdať. Herec má v súkromnom živote problémy, o ktorých veľa ľudí nevie.

Jackie Chan je slávny a obľúbený čínsky herec, avšak nie všade vo svete. V jeho domovskej Číne ho ľudia, naopak, veľmi nemusia. Prečo je to tak a čo Slováci nevedia o odvrátenej strane tejto hereckej legendy?

Odporúčané
Kaskadér Keanu Reevesa: Na bolesť z pádu zo schodov sa nedá pripraviť. Keanu je ešte milší človek, ako si myslíte (Rozhovor) Kaskadér Keanu Reevesa: Na bolesť z pádu zo schodov sa nedá pripraviť. Keanu je ešte milší človek, ako si myslíte (Rozhovor) 14. apríla 2023, 12:30

Jackie Chan je v Číne a v Ázii dosť kontroverznou postavou, ktorú z dôvodu jeho politických názorov kritizuje množstvo ľudí. Chan podporuje komunistickú politickú stranu v Číne a od roku 2013 je dokonca jej súčasťou. Herec dokonca verejne kritizoval protesty, ktorých cieľom bolo bojovať za demokraciu v krajine. 

V roku 2009 povedal, že kontrola čínskych občanov čínskou vládou je dobrá vec. Chan sa mal vyjadriť k cenzurovaniu občanov a cenzúre v médiách v Číne a silnejúcemu tlaku vlády. Herec však všetkých prekvapil, keď namiesto odporu čínsku vládu pochválil.

„Nie som si istý, či je dobré mať slobodu alebo nie. Som z toho zmätený. Ak ste príliš slobodný, ste veľmi chaotický, asi ako Hongkong práve teraz. Tajwan je tiež plný chaosu. Začínam si čoraz viac myslieť, že my Číňania musíme byť kontrolovaní. Ak nie sme kontrolovaní, robíme si, čo sa nám zachce,“ povedal Jackie Chan.

Domov
Zdieľať
Diskusia