Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2013 o 18:10
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Lamborghini Cabrera: Máme prvé rendery, informácie a video!

TECH
Uložiť Uložené

V posledných týždňoch začali internet zapĺňať prvé kvalitné fotografie a videá, ktoré zachytávajú testované, zahalené prototypy "baby Lamba".

Lamborghini Cabrera: Máme prvé rendery, informácie a video!

Neuveriteľné sa pomaly stáva skutočnosťou. Jednou z najočakávanejších noviniek z kategórie rýchlych a exotických superšportov je jednoznačne nástupca Gallarda od Lamborghini. Úplne novú generáciu, ktorá ponesie názov Cabrera, Taliani nie a nie predstaviť. Nestalo sa tak ani na autosalóne v Ženeve, dokonca ani vo Frankfurte. Namiesto toho prišlo na svet len ďalšie, opäť špeciálne prevedenie "Galla".

V posledných týždňoch však začali internet zapĺňať prvé kvalitné fotografie a videá, ktoré zachytávajú testované, zahalené prototypy. Automobilka vraj vývoj trochu odkladala, nakoľko brutálny Aventador jej zaručuje nečakane vysoké predaje a tak všetka pozornosť bola venovaná jemu. Pomaly však kompetentní od konkurencie začínajú zaspávať s nepokojom. Audi R8 V10, no hlavne Ferrari 458 Italia či McLaren 12C sa čo nevidieť dočkajú svojho úhlavného konkurenta.

Po najvyhľadávanejšom závodnom okruhu na svete, nemeckom Nürburgringu, sa totižto po Severnej slučke (Nordschleife) premávajú už vraj skoro hotové exempláre, s naozaj úchvatnou zvukovou kulisou. Tú zabezpečuje 5,2-litrový desaťvalec s výkonom okolo 600 koní. Poháňané budú opäť všetky kolesá, ktoré budu komunikovať s motorom vďaka dvojspojkovej prevodovke. Cabrera bude vážiť do 1500 kg, pričom narozdiel od predchodcu bude mať s R8-čkou zhodných len minimum komponentov.

Na základe testovaných vozidiel vznikli prvé kvalitné rendery z dielne Wild Speed. Tie naozaj detailne znázorňujú pravdepodobne veľmi podobné tvary ukryté pod kamuflážou. Aj podľa oficiálnych informácií by malo "baby Lambo" vychádzať po dizajnovej stránke z Aventadora.

Lamborghini Cabrera: Máme prvé rendery, informácie a video!

Lamborghini Cabrera: Máme prvé rendery, informácie a video!

Lamborghini Cabrera: Máme prvé rendery, informácie a video!

Domov
Zdieľať
Diskusia