Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2013, 15:29
Čas čítania 0:00
tlačová správa

Red Bull Music Academy mieri do Tokia

HUDBA RED BULL
Uložiť Uložené

Red Bull Music Academy hlási miesto konania unikátneho workshopu pre všetkých talentovaných hudobníkov. Séria hudobných festivalov a workshopov sa v roku 2014 uskutoční v japonskom Tokiu

Red Bull Music Academy mieri do Tokia

Red Bull Music Academy hlási miesto konania unikátneho workshopu pre všetkých talentovaných hudobníkov. Séria hudobných festivalov a workshopov sa v roku 2014 uskutoční v japonskom Tokiu, meste, ktoré zberatelia vinylových platní a fanúšikovia robotických technológii označujú za svoju mekku.

Tokio, jedno z najvýznamnejších miest na svete, inšpiruje všetkých možných umelcov. Dalo dušu mnohým technickým vychytávkam, vyrylo sa do dizajnových kúskov. Je zo mesto kde sa zrodili bicie Roland, sampler Akai a mixy Pioneer. Džungla s viac ako 13 miliónmi obyvateľov, s hlbokou tradíciou a jasnou budúcnosťou. Keby ste mali nakresliť mapu hudobných klubov, galérií, obchodov s platňami a ďalšími kultúrnymi stánkami, vznikol by neskutočný pletenec hustý ako dialničná sieť v hlavnom meste Japonska.

Či už prostredníctvom hudby, literatúry, alebo povojnovej architektúry, moderného tanca a robotického priemyslu, krajina vychádzajúceho slnka svetu prináša inšpiratívne umenie. To sú dôvody prečo v roku 2014 Red Bull Music Academy zamieri do Japonska.

Red Bull Music Academy mieri do Tokia

Krátky zostrih toho najzaujímavejšieho z tohtoročného Red Bull Music Academy z New Yorku.

Prvá Red Bull Music Academy sa uskutočnila v roku 1998 v Berlíne a od tej doby navštívila mnoho svetových motropolí. V každej vyrástlo centrum so špičkovo-zariadeným nahrávacím štúdiom, rozhlasovým štúdiom, prednáškovou sálou, či špeciálnou inštaláciou tradičných i novátorských vizuálnych umelcov.

Účastníci workshopu sa vďaka tomu môžu sústrediť iba na prácu s kolegami z celého sveta, na výmenu informácií a skúseností, na prednášky rešpektovaných lektorov medzi ktorých patrí napríklad Bob Moog, Bob Moog, Nile Rodgers, Steve Reich, Kim Gordon, Flying Lotus, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Bootsy Collins, Brian Eno, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy, či Moodymann. V Tokiu sa Red Bull Music Academy mala konať už pred dvomi rokmi, ale tragédia jadrovej elektrárne vo Fukušime ju odsunula do Madridu.

Odporúčané
Tri Slovenky precestovali Európu bez peňazí: Spali sme v 5* hoteli aj na stanici, najhoršie bolo dostať sa na verejné WC Tri Slovenky precestovali Európu bez peňazí: Spali sme v 5* hoteli aj na stanici, najhoršie bolo dostať sa na verejné WC 13. marca 2024, 10:30

Malá ochutnávka? Pozrite si fotky z Red Bull Music Academy Weekenderu, ktorý sa konal pred pár dňami v Tokiu. V priebehu štyroch dní sa uskutočnilo osem koncepčných predstavení, semináre v galériách a popredných hudobných kluboch a tiež vystúpenie Henrika Schwarza s mladými symfonikmi do DJ setu Gillese Petersona. Nechýbali pri tom ani zástupci labelu Ninja Tune projekt Deadelus a japonská ikona elektronickej hudby DJ Krush.

Red Bull Music Academy mieri do Tokia

Prihlasovacia fáza záujemcov o účasť na workshope v Tokiu začína v januári 2014, sledujte weby www.redbullmusicacademy.com a www.redbull.sk/musicacademy a nič vám neutečie!

Nalaďte si Red Bull Music Academy Radio, vypočujte si exkluzívne rozhovory a sety lentov elektronickej hudby na www.rbmaradio.com

Domov
Zdieľať
Diskusia