Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. apríla 2023, 11:00
Čas čítania 5:04
Richard Balog

10 najlepších high fashion siluet tenisiek. Vychutnaj si model Louis Vuitton za tisícku aj extravagantné Balenciagy

10 najlepších high fashion siluet tenisiek. Vychutnaj si model Louis Vuitton za tisícku aj extravagantné Balenciagy
Zdroj: MR PORTER
MÓDA BALENCIAGA DIOR LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK OFF-WHITE™
Uložiť Uložené

Oplatia sa tenisky s cenou nad 300 eur? Tieto originálne vyhotovenia z prvotriednych materiálov sú dôkazom, že áno.

Tenisky sú našou obľúbenou témou v rámci módy viac ako dekádu, a to z jednoduchého dôvodu – dobrá obuv je základným stavebným kameňom každého outfitu. Generácia Z je posadnutá teniskami a poprední športoví výrobcovia, ale aj známi návrhári každú sezónu pracujú na nových siluetách a rôznych úpravách, ktoré miznú z pultov obchodov rýchlejšie ako teplé pečivo. 

Kategória high fashion tenisiek ponúka všetko, o čom snívaš, a záleží len na tom, aký štýl preferuješ a koľko eur si ochotný/-á minúť za jeden nákup. Pozreli sme sa na siluety s cenou nad 300 eur, ktoré stoja za to.

Tešiť sa môžeš na novú verziu modelu Off-White™ Out of Office, na retro tenisky od Loewe aj skateboardové línie spod rúk návrhára Eliho Russella Linnetza pre módny dom Dior.

Odporúčané
11 TOP módnych momentov značky Supreme za poslednú dekádu. Lepšie už pravdepodobne nikdy nevzniknú 11 TOP módnych momentov značky Supreme za poslednú dekádu. Lepšie už pravdepodobne nikdy nevzniknú 10. apríla 2023, 9:30

RAF SIMONS Ultrasceptre    370 €

Raf Simons je vzorom a inšpiráciou pre návrhárov, ktorých prácu obdivuješ. Svoje majstrovstvo a geniálne nápady predáva bez akýchkoľvek zbytočných póz a je nám ľúto, že ukončil pôsobenie vlastnej rovnomennej značky. 

Ešte predtým Simons predstavil siluetu tenisiek s názvom Ultrasceptre z priedušnej sieťoviny a kože vo viacerých farebných vyhotoveniach. Športová obuv má technický charakter a obsahuje typické prvky pre tvorbu skúseného návrhára, ktorý sa ďalej plánuje sústrediť na prácu po boku Miuccie Prada v talianskom módnom dome, vrátane gumových prvkov, ostrých kontrastov či metalických odleskov.

Cena je 370 eur vrátane doručenia a vzhľadom na fakt, že ide o jeden z posledných produktov s logom značky RAF SIMONS, považujeme ju za primeranú. Ak si neprišiel/neprišla na chuť tmavomodrému variantu, skús béžovú verziu.

RAF SIMONS Ultrasceptre
Zdroj: MR PORTER

Off-White™ „OoO“    425 €

Medzi najvplyvnejších návrhárov v 21. storočí patrí tiež Virgil Abloh, ktorý počas svojej krátkej kariéry predstavil desiatky ikonických ready-to-wear dizajnov vrátane obuvi nielen pre módny dom Louis Vuitton, ale aj pod vlastnou líniou Off-White™.

Tenisky Off-White™ Out of Office v úzkom vyhotovení pripomínajú oldschoolovú skateboardovú obuv zo začiatku tohto tisícročia, ktorá sa teší obrovskej popularite medzi generáciou Z. Sú vyrobené z kože a sieťoviny, zatiaľ čo gumovú podrážku zdobia malé škvrny. Majú všetky charakteristické prvky ako pôvodná, robustnejšia verzia vrátane loga so šípkami, odnímateľného zip-tie označenia, alebo šnúrok s nápismi. 

Ako môžeš vidieť na produktovom zábere, silueta Out of Office vyzerá skvelo so širokými nohavicami. Cena tenisiek je 425 eur. 

Off-White™ Out of Office
Zdroj: MR PORTER

Golden Goose Ball Star    435 € 

Spoločnosť Golden Goose založili manželia Francesca a Alessandro Gallo v roku 2000 v Benátkach, ale inšpiráciu našli v skateparkoch v Los Angeles.

„V našej rodine chceme, aby všetko bolo čo najmenej dokonalé, pretože život nie je dokonalý. Do toho, čo robíme, vnášame život,“ znie motto talianskej značky a odráža vzhľad ich dizajnov. Ikonický, mierne zošúchaný efekt na zvýraznenie vintage vzhľadu je poznávacím znamením väčšiny tenisiek s logom hviezdy na bočných stranách a výnimkou nie je ani model Ball Star, ktorý sme zaradili do dnešného článku. 

Tenisky sú vyrobené v talianskom ateliéri Golden Goose a zdôrazňujú najobľúbenejšie podpisy značky. Sú vyrobené z pružného, ručne potláčaného semišu zdobeného kontrastnými koženými hviezdami v bielej farbe a majú pohodlnú gumovú podrážku. Všimnite si nápis „SNEAKERS“ na päte inšpirovaný graffitmi. 

Golden Goose Ball Star
Zdroj: NET-A-PORTER

Loewe Flow    590 €

Španielsky módny dom Loewe nemá medzi širokou verejnosťou taký cveng ako napríklad Louis Vuitton alebo Gucci, ale čo sa týka ready-to-wear návrhov, rozhodne má čo ponúknuť. Dôkazom sú tenisky s jednoduchým názvom Flow, ktoré sú horúcim trendom v ženskej obuvi. 

Kreatívny riaditeľ Loewe Jonathan Anderson vytvoril tieto tenisky podľa štýlu retro bežeckých siluet zo sedemdesiatych rokov a išlo o skvelý krok. Boli vyrobené v Taliansku z odolných syntetických materiálov, semišu s koženými detailmi a elegantným logom značky, ktoré je aplikované z oboch bočných strán. Gumová podrážka sa tiahne pozdĺž päty až nad úroveň špice, aby sa zabránilo odieraniu vrchnej vrstvy. 

V ponuke obchodu NET-A-PORTER nájdeš tmavozelený variant s bielymi prvkami aj šnúrkami za 590 eur. 

Loewe Flow
Zdroj: NET-A-PORTER

CELINE CT-04    620 €

Kreatívny riaditeľ CELINE Hedi Slimane vdýchol módnemu domu novú víziu so svojím typickým rukopisom a o úspech nie je núdza. Jednotlivé dizajny s logom francúzskej spoločnosti milujú raperi, influencerky aj športovci a pri pohľade na tenisky CT-04 nás to neprekvapuje. 

Sofistikovaná obuv, ktorú skombinuješ s čímkoľvek zo svojho šatníka – takto by sme charakterizovali novinku v ponuke CELINE. Nezáleží na tom, či siahneš po voľných nohaviciach, rifliach alebo pohodlných teplákových šortkách, tenisky vyzerajú dobre so všetkým.

Majú klasickú nízku siluetu a sú vyrobené z bielej kože s modrými bočnými panelmi, ktoré jemne odrážajú oblúky monogramu „Triomphe“. Ich cena je 620 eur. 

CELINE CT-04
Zdroj: MR PORTER

Saint Laurent SL/61    625 €

Krok s dobou drží aj návrhár Anthony Vaccarello, ktorý pre módny dom Saint Laurent tvorí nezabudnuteľné ready-to-wear aj haute couture modely. Ak hľadáš nenápadný a nadčasový pár tenisiek v prémiovom vyhotovení, máme pre teba tip v podobe siluety SL/61. 

Štýl SL/61 je skvelým spôsobom, ako si vylepšiť tenisky a zároveň zachovať klasický vzhľad. Majú panelový kožený zvršok s perforovanou špicou a decentný zlatý nápis na zadnej strane a oboch bokoch. Tenisky Saint Laurent sú dostupné v mužských veľkostiach za 625 eur v obchode MR PORTER.

Zaujímavou a cenovo dostupnou alternatívou sú tenisky Axel Arigato Dice, ktorých cena je 220 eur. 

Saint Laurent SL/61
Zdroj: MR PORTER

Maison Margiela Runner    650 €

Tajomnú spoločnosť Maison Margiela vedie z pozície kreatívneho riaditeľa legendárny John Galliano, ktorý stojí aj za vznikom týchto atraktívnych bežeckých tenisiek z nylonu a kože. 

Vzhľad tenisiek Maison Margiela Runner čerpá z archívov značky a vyniká dekonštrukciou jednotlivých vrstiev, pričom majú panelovú konštrukciu z nylonu, kože a semišu. Čistá svetlosivá a biela paleta odkazuje na minimalizmus a uniformy parížskeho domu, ktorý považujeme za klenot high fashion. V zbierke ich môžeš mať za 650 eur a môžeš nám veriť, že budú tvojou obľúbenou voľbou niekoľko sezón. 

Maison Margiela Runner
Zdroj: MR PORTER

Balenciaga Runner    925 €

Demna Gvasalia a Balenciaga majú za sebou veľmi krušné chvíle, pre ktoré je spoločnosť mierne na ústupe popularity, ale to neznamená, že ju budeme ignorovať. 

Silueta tenisiek s názvom Balenciaga Runner, ktorú sme prvý raz videli na nohách Justina Biebera v roku 2021 bola najprv dostupná len v obchodoch Kith a spôsobila masový ošiaľ. Dnes je k dispozícii za 925 eur v obchode MR PORTER, pričom je stále rovnako zvláštna a atraktívna zároveň.

Gvasalia sa pri tvorbe inšpiroval bežeckými modelmi z prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov a tenisky sú na prvý pohľad natoľko neatraktívne, až sú zaujímavé. Ak nemáš problém s pohľadmi okoloidúcich ľudí, dokážeme si ich predstaviť v kombinácii s voľnými nohavicami či rifľami, ale aj s teplákovými šortkami, o čom nás presvedčil Yaksha.

Balenciaga Runner
Zdroj: MR PORTER

Louis Vuitton LV Skate    1 010 €

Francúzsky módny dom Louis Vuitton je symbolom high fashion, a už teraz sa tešíme, akým smerom pôjde pod taktovkou Pharrella Williamsa, ktorý je novým kreatívnym riaditeľom pre mužskú líniu značky. 

Pred prvou prehliadkou Williamsa sa pozrieme na tenisky LV Skate, ktoré boli prvýkrát súčasťou ready-to-wear kolekcie jeseň/zima 2022. Odkazujú na skateboardový dizajn obuvi inšpirovaný deväťdesiatymi rokmi a ich nový, dvojfarebný zvršok s detailmi kvetového monogramu kombinujú technickú sieťovinu, mäkkú teľaciu kožu a semiš. Model sa vyznačuje čalúneným jazykom, hrubými šnúrkami a dvojfarebnou gumovou podrážkou zdobenou ikonickými prvkami parížskeho módneho domu.

Ak ich túžiš nosiť v priebehu jarných a letných mesiacov, priprav si tisícku a navštív jeden z obchodov Louis Vuitton.  

Louis Vuitton LV Skate
Zdroj: Louis Vuitton

Dior B9S by ERL    1 500 €

Zastúpenie v dnešnom článku má aj parížsky módny dom Dior, a to vďaka modelu tenisiek spod rúk Eliho Russella Linnetza.

Nový model B9S je kľúčovým produktom exkluzívnej spolupráce Dior BY ERL a spája v sebe skateboardové kódy a ducha haute couture, ktorý patrí k spoločnosti Dior ako gin k toniku. Tenisky sú vyrobené zo semišu v svetloružovej farebnej schéme a vyznačujú sa objemnou formou a technickými detailmi vrátane komfortnej vložky so vzorom „Oblique“ a gumovej podrážky. 

Podpis Dior by ERL je odhalený naboku a na čalúnenom jazyku. Skateboardové tenisky dodajú záverečnú bodku každému ležérnemu outfitu. Prekážkou môže byť ich cena, ktorá je 1 500 eur. 

Dior B9S by ERL
Zdroj: Dior
Anketa:
Máš v zbierke high fashion tenisky?
Nie, ani neplánujem vzhľadom na ceny.
Akurát šetrím na svoj vysnívaný model.
Áno, niekoľko párov.
Nie, ani neplánujem vzhľadom na ceny.
59 %
Akurát šetrím na svoj vysnívaný model.
12 %
Áno, niekoľko párov.
29 %
Odporúčané
7 značiek, ktoré si zaslúžia rovnaký hype ako Supreme. Spoznaj produkty z dielní KidSuper Studios, BODE alebo AGR Knit 7 značiek, ktoré si zaslúžia rovnaký hype ako Supreme. Spoznaj produkty z dielní KidSuper Studios, BODE alebo AGR Knit 3. apríla 2023, 12:00
Domov
Zdieľať
Diskusia