Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2013, 12:35
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu #8: Približujeme Avengers 2 a X-Men: Days of the Future Past

FILMY A SERIÁLY AVENGERS MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po dlhom čase tu máme ďalší diel Čriepkov z Marvelu, v ktorom si povieme všetko potrebné, čo potrebujete vedieť o Avengers II a X-Men: Days of the Future Past, pričom nám pomôžu animované seriály.

Svet Marvelu #8: Približujeme Avengers 2 a X-Men: Days of the Future Past

Posledné Čriepky z Marvelu sme vám priniesli dva mesiace dozadu. Bohužiaľ, aj informácií ubúda, ale našťastie boli ľudia z Foxu a Marvelu štedrí a ja vám tak môžem zhrnúť nejaké tie novinky. Dnes sa zameriame na Avengers II a X-Men: Days of Future Past. Veľkolepé tímovky prichádzajú väčšinou z dielne Marvelu, avšak X-Men (tí, ktorí čítajú Čriepky vedia už naspamäť) patria Foxu, rovnako ako Fantastická Štvorka, čo je ďalšia tímovka, ktorá k nám dorazí v rovnakom roku ako Avengers II (2015). X-Men nás potešia už o rok. Dovtedy uvidíme pár sóloviek z druhej Fázy, neskôr Wolverina a v príprave sú zaujímavé animované seriály či live-action série (nemyslím Agents of S.H.I.E.L.D., o tom ale neskôr). Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, čo nás čaká a čo musíte vedieť pred premiérou dvoch najočakávanejších tímoviek nasledujúcich rokov.

Svet Marvelu #8: Približujeme Avengers 2 a X-Men: Days of the Future Past

Avengers II sú najistejším vysokým ziskom, ktorý bude útočiť na popredné priečky (medzi ktorými je Iron Man 3 aj prví Avengeri). V sequeli uvidíme nové postavy, lokácie (údajne navštívime viacej kontinentov), záporákov, hrdinov, pričom sa nám otvorí kopec nových dvier do sveta Marvelu. O konkrétnych postavách pre Avengers II sa budeme rozprávať o pár mesiacov v široko-obsiahlom preview, tentokrát sa ale pozrieme na animovaný seriál Avengers: Earth's Mightiest Heroes (odteraz len AEMH), ktorý vám dokonale predstaví všetky potrebné postavy a oprie sa aj o pár dôležitých udalostí. Zdá sa, že ľudia z Marvelu majú svoje kroky premyslené a naplánované na x ďalších rokov, o čom svedčia nielen filmy a seriály, ale aj dotváranie svetu pomocou rôznych mini-sérií, ktoré nás ešte len čakajú.

Svet Marvelu #8: Približujeme Avengers 2 a X-Men: Days of the Future Past

Ako už dobre vieme, v druhých pomstiteľoch uvidíme Wandu a Pietra Maximoff. Jedná sa o súrodencov, pôvodom členov Avengers ale aj deti Magneta. Zdá sa, že obaja budú vystupovať ako v Avengers, tak aj v X-Men: Days of Future Past (rola Wandy ale v DoFP nie je potvrdená). Za to Pietra si vychutnáme hneď v dvoch filmoch. Toho v Avengeroch si zahrá Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), v X-Men ešte o konkrétnom mene herca nevieme. Ak chcete zistiť, akými schopnosťami sú súrodenci obdarení, odporúčam pozrieť si pár častí animáku Wolverine & the X-Men, ktorí autori zvládli až na pár detailov s bravúrou. Dočkáme sa všetkých dôležitých postáv, ktoré budú zrejme vystupovať v DoFP a seriál nám teda robí veľkú láskavosť. Nemusíte si čítať komiksy či študovať wikipédiu. O osobnostiach a schopnostiach hrdinov a antihrdinov sa dozviete zo zábavného animáku. Dej je rozdelený na tri časti, Wolverinov osobný život, súčasnosť, teda boje proti spoločnosti Trask Industries, ktorá s pomocou vlády USA chce chytiť a uväzniť všetkých mutantov a na blízku budúcnosť (približne 20 rokov), kedy roboti ovládli všetko a malý odboj X-Men nemá veľké šance na prežitie. Presne tohto sa dočkáme aj v Days of Future Past, kde uvidíme naše obľúbené postavy v súčasnosti, budúcnosti aj v minulosti (70. roky). V komikse, z ktorého si berie film námet, pôvodne časom cestovala Kitty Pryde, vo filme to bude obľúbený a stále neohraný Wolverine v podaní Hugha Jackmana.

Animácia je skvelo zvládnutá, dočkáme sa perfektného Magneta, rôznych záhad, znovuzoskupenia tímu, keďže sa po istej udalosti rozpadol. Rovnako vyčíňa Bratstvo pod vedením Pietra Maximoffa aka Quicksilvera. Scarlet Witch ako Wanda je pod otcovou ochranou a je jeho pravou rukou. X-Men už úplne nebojujú medzi sebou, je potrebné, aby si pomáhali. Koncept je určite zaujímavý, keďže sa preň Fox rozhodol ako pre nástupcu jednak trilógie pôvodných X-Men, jednak aj pre First Class. Kto sa dopekla neteší na toto herecké obsadenie s takým príbehom?


Viete si predstaviť, že by sme na striebornom plátne naraz videli súčasných Avengerov + Black Panthera, Scarlet Witch a Quicksilvera, pripojil by sa War Machine, Ant-Man a Wasp, Vision, Luke Cage s Iron Fistom a kopec ďalších hrdinov? Bola by to pekná mela, no nie? V animáku to ale funguje, prečo nie v celovečernom filme? Whedon na to kvality má, takisto celý tím Marvelu, bude teda rozumné pripraviť sa na niečo podobné. AEHM vás na to teda určite pripraví, predstaví vám dôležitých záporákov a nových hrdinov, ich príbehy a úhlavných nepriateľov. Nemusíte čítať komiksy, ku ktorým sa je niekedy ťažké dostať. Všetko máte na zlatom podnose, priamo tu, na stránke (jednotlivé seriály si stačí len vyhľadať), kde nájdete animáky všetkého druhu, rovnako aj Wolverine & the X-Men, či Avengers Assemble. 

Svet Marvelu #8: Približujeme Avengers 2 a X-Men: Days of the Future Past
Svet Marvelu #8: Približujeme Avengers 2 a X-Men: Days of the Future Past


Čo sa týka druhého menovaného, seriálu o X-Men, spravila sa iba jedna séria, hoci bola vynikajúca, autori sa vyhovárajú na nedostatok finančných zdrojov pre výrobu druhej série, čo je nesmierna škoda. Hoci by druhá už pravdepodobne nemala veľa spoločného s Day of Future Past, kvalitných animákov zo sveta Marvelu je ako adamantia vo vašej izbe. 

Ak sa teda zaujímate o najnovších X-Men, Asgard, známych aj neznámych hrdinov, ktorých sme ešte v MCU nevideli, udalosti, ktoré otriasli komiksovým svetom, schopnosti Ultrona, hlavného záporáka v Avengers: Age of Ultron, jednoducho si nájdite čas na tieto dva nesmierne podarené animované seriály. 

Keďže druhý Thor už valcuje kiná a Captain America: The Winter Soldier je ešte relatívne ďaleko, mohol by som vám detailnejšie predstaviť jednotlivé postavy, s ktorými nás Marvel v nasledujúcich rokoch plánuje zoznámiť alebo by som sa mohol zamerať na svet DC, pretože sequel k Man of Steel (zatiaľ Superman vs. Batman) ponúka tiež nejaké zaujímavé novinky. 
Výber záleží od vás. Chcete sa dozvedieť, kto je to Daredevil, Ant-Man, Black Panther či Doctor Strange? Alebo si dáme od Marvelu trochu pauzu a pozrieme sa na zúbok konkurenčnému DC? 

Ak by si náhodou niekto nebol istý, že X-Men stoja za pozornosť (foolish people), pozrite si znova prvý trailer pre Days of Future Past. Dlho som slovíčko epický nepoužil v inej spojitosti, než práve s X-Men. 

Domov
Zdieľať
Diskusia