Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
24. marca 2023, 14:00
Čas čítania 1:06
Ema Stanovská

Výrobca kečupov Heinz vytvoril novú omáčku s Absolut vodkou. Recept preslávila známa supermodelka

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vodka vraj pomáha zintenzívniť chute omáčky a stmeliť ingrediencie dokopy.

Známa značka kečupov a omáčok Heinz sa spojila s Absolut vodkou a vytvorila nový produkt. Je ním paradajková omáčka na cestoviny, ktorá obsahuje jednu „čarovnú“ ingredienciu – vodku. Limitovaná edícia „vodkovej“ omáčky je zatiaľ dostupná len na britskom trhu, píše sa na oficiálne stránke Absolut vodky.

Omáčka je vyrobená z paradajok, zo smotany, z extra panenského olivového oleja, bazalky a zo syra Grana Padano. Vodka, ktorá tvorí 3 percentá produktu, pomáha zintenzívniť chute omáčky a stmeliť ingrediencie dokopy, vďaka čomu vznikne hustá, krémová omáčka, ktorú cestoviny lepšie nasajú, píše výrobca.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa liz&max haarala hamilton (@liznmax)

„Počas varenia sa väčšina alkoholu z vodky zredukuje, čím sa zvýraznia prchavé chuťové zlúčeniny prítomné v paradajkách, a vytvorí sa bohatá textúra, ktorá dokonale vyváži krémové, syrové tóny s bohatými paradajkami a voňavou bazalkou,“ opisuje portál Delish hlavné výhody „veselej“ omáčky. „Doplňte čerstvým parmezánom a niekoľkými lístkami bazalky a máte víťaznú piatkovú večeru.“

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Caio Fontenele, riaditeľ Heinz New Ventures, povedal, že je nadšený spoluprácou týchto dvoch storočných značiek. „Ikonická kombinácia vysokokvalitných paradajkových omáčok Heinz a prémiovej vodky Absolut ponúkne fanúšikom dokonalý zážitok z cestovín alla vodka. A výsledok je absolútne lahodný.“

Omáčku preslávila známa modelka

Penne alla Vodka je v skutočnosti známy recept, ktorý sa pripravuje väčšinou v americko-talianskych domácnostiach. Získal si obľúbenosť už v 80. rokoch 20. storočia, keď ho ponúkali návštevníkom nočných klubov.

Portál The Drink Business píše, že omáčke vrátila slávu supermodelka Gigi Hadid. Recept na jej pikantné cestoviny s vodkou, ktoré varila počas karantény, sa stál virálnym na Tiktoku a Instagrame a odvtedy ich pripravuje veľa gurmánov a foodfluencerov.

gigi
Zdroj: Instagram/gigihadid

Omáčka bude k dispozícii vo veľkých britských supermarketoch od polovice apríla za 2,50 libry (2,84 eura). Dá sa takisto objednať na webovej stránke spoločnosti Heinz.

Domov
Zdieľať
Diskusia