Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2013, 12:13
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zrecyklované Call of Duty: Ghosts prekonalo GTA V!

TECH
Uložiť Uložené

To, čo sa zdalo nemožným, sa bohužiaľ premenilo v realitu. Najnovšie Call of Duty prekonalo v predajoch GTA V, keď za 24 hodín získal Activision tržby v hodnote miliardy dolárov.

Zrecyklované Call of Duty: Ghosts prekonalo GTA V!

Tak, je to tu vážené dámy a páni. Call of Duty: Ghosts je vonku a láme ďalšie rekordy. Kto by si ale pomyslel, že keď sa Activision pred pár týždňami vyjadril, že prekonajú Grand Theft Auto V, že sa im to skutočne podarí? Spoločnosť totiž prišla za prvých 24 hodín predaja hneď na miliardu dolárov, čím prekonali Rockstar a ich GTA V, ktoré za jeden deň dokázalo zarobiť 800 miliónov dolárov. 

Zaujímavé ale je, že tržby Activisionu nezahŕňajú len tržby z predaja, ale rôzne iné príjmy ohľadom ich najnovšej vlajkovej lode. Vôbec nám nebolo povedané, koľko sa predalo kusov a určite sa nedostali ani k finálnym zákazníkom. Pravdepodobne sa teda hry kupovali aj medzi upratovačkami štúdií Activisionu, ktoré neskôr dostanú prémie (v podobe ďalšej kópie Ghosts). 

Zrecyklované Call of Duty: Ghosts prekonalo GTA V!


Recenzie píšu o najhoršej a najslabšej CoD hre posledných rokov (ak nie vôbec, netuším ako je to možné, na pošte asi zabudli rozposlať obálky recenzentom), ale predaje budú aj tak najvyššie v histórii série. Tak vidíte, Copy & Paste sa Activisionu vypláca, nanajvýš dva mesiace práce (nový boxart, názov a design bojového psa, pričom nesmieme zabudnúť na nové lokácie a Fish AI, ktorá je už teraz legendárnejšia ako jednašestka) vám prinesú haldy miliónov. Veď to poznáte, okolo najväčšieho hovna lieta najviac múch, a hoci si podobný typ článku nezaslúžila žiadna iná spoločnosť (možno EA, ale tí na Activision zďaleka nemajú), musím týchto recyklátorov fakt pochváliť, pretože nám snáď najlepším spôsobom ukázali, že priemerný produkt s masívnym marketingom je viac, než masívne kvalitná hra so skromným marketingom. 

Aby sa moje reči okolo Copy & Paste nestratili v kope hejtu, prezrite si video nižšie, ktoré už vo veľkom koluje po internete. Rovnaká hra, to beriem, sme zvyknutí, ale rovnaké scénky? Gimme a break.

Domov
Zdieľať
Diskusia