Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. marca 2023, 11:00
Čas čítania 3:35
Denisa Šútorová

7 horúcich jarných trendov, ktoré nesmú chýbať v tvojom šatníku. Pripravená na návrat bedráčov?

7 horúcich jarných trendov, ktoré nesmú chýbať v tvojom šatníku. Pripravená na návrat bedráčov?
Zdroj: Unsplash/Henri Lajarrige Lombard Avatar of user Henri Lajarrige Lombard Henri Lajarrige Lombard
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Zoznam horúcich jarných trendov je tento rok odvážnejší a extravagantnejší ako kedykoľvek predtým. Napriek tomu, že pastelovými farbami nič nepokazíš, pripravili sme pre teba aj originálnejšie varianty.

Konečne prišiel ten čas, keď kašmírové svetre a mohutné páperové bundy vymieňame za ľahký trenčkot, biele košele a basic tričká. Kým s prichádzajúcou jarou sme zvyknutí na sviežejšie línie a jemné farby, trendy na jar 2023 sa budú niesť v znamení extravagancie a sexepílu.

Prečítaj si, čo prihodiť na shopping list a ako nové úlovky nosiť. Okrem luxusných značiek a fast fasion reťazcov ti ponúkame inšpiráciu podľa Belly Hadid, Hailey Bieber či Leonie Hanne.

1. Nízky pás na nohaviciach aj sukniach

Horúci trend zo začiatku milénia je späť a oficiálne zavítal na zoznam jarných trendov na tento rok. Džínsy s nízkym pásom aka „bedráče“ kedysi milovali Beyoncé, Christina Aguilera a Britney, dnes je nízky sed povolený aj na šortkách, minisukniach, kožených nohaviciach či kostýmoch.

Tento trend vo svojej kolekcii na jar/leto 2023 uviedol aj Valentino, ktorý k dlhým sukniam s nízkym pásom nakombinoval ležérne tielka. V luxusnej tweedovej minisukni sa zase na prehliadke Chanelu predviedla herečka Kristen Stewart.

Bedráče sú späť v hre. Ako ich nosiť, ti ukáže Bella Hadid aj herečka Kristen Stewart.
Bedráče sú späť v hre. Ako ich nosiť, ti ukáže Bella Hadid aj herečka Kristen Stewart. Zdroj: Getty Images/Kristy Sparow, Youtube/Fashion Goddess, Instagram/Bella Hadid

Oficiálne však za kráľovnú bedráčov môžeme menovať práve modelku Bellu Hadid, ktorá ti prináša obrovskú dávku inšpirácie na to, ako ich nosiť. Módna ikona sa často vyblázni aj s vrchným dielom a k baggy džínsom či ku kapsáčom rada kombinuje crop topy, volánové blúzky aj ležérne košele, ktoré nechávajú vyniknúť jej vypracovanú postavu.

Ak ťa prvý trend na našom zozname zlákal, odporúčame ti vyhľadať produkty Diesel, Noisy May, lacnejšie verzie nájdeš u značiek Zara, Stradivarius či Bershka. Okrem klasických modelov majú v ponuke aj „dad fit“, teda široké strihy. Nakupuj s rozumom.

2. Priehľadné materiály

Transparentné materiály sú hot už pár sezón, najlepšie však vyznejú práve na jar. Šaty či topy v tomto prevedení pôsobia romanticky a sviežo, no zároveň dramaticky. 

Priesvitné materiály sú úradujúcim trendom niekoľkých sezón. V tvojom šatníku nemôžu chýbať ani na jar.
Priesvitné materiály sú úradujúcim trendom niekoľkých sezón. V tvojom šatníku nemôžu chýbať ani na jar. Zdroj: Zara, ASOS

Podľa riaditeľky obchodu v Net-a-Porter Libby Page spôsobil priesvitný materiál evolúciu v sexi obliekaní a celkom výstižne ho môžeme definovať ako „nenápadný glamour“. Z kvetovaných šiat z organzy a topu s puff rukávmi sa celkom jednoducho môže stať sexi outfit na večernú párty. Záleží len na spôsobe vrstvenia a na tom, koľko chceš odhaliť. Tento trend milujú aj herecké hviezdy Jenna Ortega či Florence Pugh, ktoré ho neraz predviedli na červenom koberci, no na svojom Instagrame ho často ukazujú aj nemecké blogerky Leonie Hanne a Tamara Kalinic.

Nemecké blogerky Leonie Hanne a Tamara Kalinic nedajú na trendy dopustiť. Priesvitné materiály tvoria významnú rolu v ich šatníku aj počas jarnej sezóny.
Nemecké blogerky Leonie Hanne a Tamara Kalinic nedajú na trendy dopustiť. Priesvitné materiály tvoria významnú rolu v ich šatníku aj počas jarnej sezóny. Zdroj: Instagram/Leonie Hanne, Instagram, Tamara Kalinic

Dizajnér Rick Owens ťa nabáda k ešte extravagantnejšiemu looku, v ktorom by si mala nechať vyniknúť oba diely spodnej bielizne. Priehľadný trend fantasticky funguje ako elegantný doplnok k spoločenským šatám či k džínsom.

3. Azúrová

Táto jar nebude iba o pastelových farbách. Ak túžiš po niečom novom a v uliciach tvojho mesta sa rada odlíšiš, azúrová modrá je pre teba ako stvorená.

Farbou jari je tmavomodrá. Značka ASOS (vľavo), Diesel (v strede) a David Coma (vpravo) ti ponúkajú svieže kombinácie a široký výber štylov.
Farbou jari je tmavomodrá. Značka ASOS (vľavo), Diesel (v strede) a David Coma (vpravo) ti ponúkajú svieže kombinácie a široký výber štylov. Zdroj: ASOS, Diesel, David Coma

Napriek tomu, že ide o odvážnejšiu voľbu, do svojho šatníka si môžeš v modrej zaobstarať šaty na večer, basic topy, trenčkot, kožené bundy, ale aj čižmy či tenisky. 

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Tejto univerzálnej, no luxusnej a dramatickej farbe už stihli podľahnúť aj značky Prada, Loewe či David Koma, ktorí ju zakomponovali do najnovších kolekcií. Okrem nich majú pre teba v dostupnejších cenách bohatý výber aj značky Diesel, Karl Lagerfeld, Glash a ASOS.

4. Kostýmy v pastelových farbách

Kostýmy sú nadčasovou klasikou, ktorá hádam nikdy nevyjde z módy. Vďaka kombinácii oversize línie a pastelových farieb ti dizajnérky ako Stella McCartney či Rejina Pyo prinášajú kostýmy v celkom nových rozmeroch. 

Hailey Bieber je kráľovná oversize kostýmov. Túto jar by si ich mala nosiť najmä v pastelových farbách.
Hailey Bieber je kráľovná oversize kostýmov. Túto jar by si ich mala nosiť najmä v pastelových farbách. Zdroj: Getty Images/John Sciulli/WireImage

Či už ide o nohavicové, alebo sukňové kostýmy, kombinovať ich odporúčame s korzetmi, flitrovanými braletkami a čipkovanými topmi. Rovnako nič nepokazíš ani s minimalistickým tielkom. Okrem spomínaných dizajnérok ti nekonečne veľa inšpirácie ponúka aj Hailey Bieber. Do pozornosti ti dávame jej styling s teniskami a drdolom.

Jednofarebné kostýmy sú hitom jarnej sezóny.
Jednofarebné kostýmy sú hitom jarnej sezóny. Zdroj: Zara, H&M, MANGO


5. Párty kabelkyJeden z trendov jari 2023, ktorý nás nesmierne teší, sú práve párty kabelky. Trblietky, lesk, svojrázne línie aj šialené farby vedia dokonale oživiť nenápadné jarné outfity aj zemitú farebnú paletu. Ak nájdeš ten správny model, ver, že o doplnky vo svojom looku máš postarané, nič viac totiž nepotrebuješ. 

Trendom jari 2021 sú párty kabelky. Obľúbenú Pradu nylon bag s kamienkovým zdobením má aj švédska blogerka Kenza Zouiten. V článku ti prinášame tipy na luxusné, no zároveň lacnejšie štýlovky.
Trendom jari 2021 sú párty kabelky. Obľúbenú Pradu nylon bag s kamienkovým zdobením má aj švédska blogerka Kenza Zouiten. V článku ti prinášame tipy na luxusné, no zároveň lacnejšie štýlovky. Zdroj: Instagram/Kenza Zouiten, Prada

Krásne modely nájdeš už tradične v ponuke luxusných značiek Fendi, Paco Rabanne, Hermès či ValentinoKabelkou roka 2022 bola práve čierna Prada Nylon bag vykladaná kamienkami, za miniverziu zaplatíš takmer 2 500 eur. Na fotke vyššie s ňou pózuje aj obľúbená švédska blogerka Kenza Zouiten. Zaujímavé modely však nájdeš aj v ponuke cenovo dostupnejších značiek na fotke nižšie. 

Strieborná kabelka od H&M za necelých 9 eur. Ružová pierková kabelka od značky Mango za 59,99 eura. Zelená flitrovaná kabelka od NA-KD za necelých 40 eur.
Strieborná kabelka od H&M za necelých 9 eur. Ružová pierková kabelka od značky Mango za 59,99 eura. Zelená flitrovaná kabelka od NA-KD za necelých 40 eur. Zdroj: MANGO, NA-KD, H&M

6. „Veselá“ čierna

Vďaka seriálu Wednesday a herečke Jenne Ortega sa čierna stala súčasťou virálneho gothcoru, dnes sa s ňou veľké dizajnérske mená v svetových metropolách pohrávajú v nežnejších prevedeniach. Čipka, háčkovanie, výšivka, ako aj trblietky či pierka dokážu čiernej na odeve dodať nečakanú jemnosť. To isté platí aj o strihových riešeniach, ktoré vedia tmavé modely originálne prevzdušniť.

Na zozname jarných trendov na rok 2023 nechýba ani čierna farba. Napriek tomu, že sa ti tento výber môže zdať prekvapivý, ak ho správne zladíš, tvoj outfit bude pôsobiť originálne.
Na zozname jarných trendov na rok 2023 nechýba ani čierna farba. Napriek tomu, že sa ti tento výber môže zdať prekvapivý, ak ho správne zladíš, tvoj outfit bude pôsobiť originálne. Zdroj: Trendyol, ASOS, Glash


Všetko je o detailoch. Aj kontroverzná a možno občas monotónna čierna vie v správnom prevedení pôsobiť veselo. Ako dokázali značky Max Mara či Saint Laurent, čierna dokáže jari dodať sexepíl a dynamiku.

Odporúčané
11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 11 najlepších outfitov Margot Robbie. Nie je len Barbie, ale aj sexi kráľovnou vintage modelov na červenom koberci 27. marca 2024, 11:00

Okrem čipkovaných šiat, crop topov a avantgardných línií sú hitom tohto obdobia aj sieťované sukne s kamienkami. Ako tip ti dávame práve model vyššie, ktorý môžeš mať z ASOSU za 101,10 eura. Hodiť sa ti bude rovnako k lodičkám, ako aj Martensom. 

7. Flitre v jemných farbách

Zelenú, zlatú či červenú farbu flitrov z predvianočných večierkov nahrádzajú na jar jemnejšie farby, ako je bledoružová, béžová či všeobecne pastelové farby. Inšpirácii sa medze nekladú ani v prípade, že tvoja vnútorná It girl zatúži po striebornej. Siahnuť môžeš po značkách Retrofete či Nensi Dojaka, ktoré tento hit zvládajú famózne. 

Na flitre túto jar opatrne. Dizajnéri aj stylisti ti ich odporúčajú kombinovať s jemnejšími farbami.
Na flitre túto jar opatrne. Dizajnéri aj stylisti ti ich odporúčajú kombinovať s jemnejšími farbami. Zdroj: Retrofet, H&M, ASOS Edition

Okrem jemnejších odtieňov ti určite odporúčame rovnako premyslieť aj strih či línie šiat, ktoré by mali byť jednoduchšie. Aj pri tomto trende platí, že menej je viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia