Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2022 o 9:30
Čas čítania 6:01
Denisa Šútorová

Korzety sú späť v hre, hovorí Dior aj Dolce & Gabbana. Na obdobie jar/leto 2023 máš vyhraté s trblietkami, výstrihmi aj kapucňou

Korzety sú späť v hre, hovorí Dior aj Dolce & Gabbana. Na obdobie jar/leto 2023 máš vyhraté s trblietkami, výstrihmi aj kapucňou
Zdroj: sadasdas
MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

Sukne pre obe pohlavia, výstrihy nielen do véčka a trend háčkovania, ktorý nikdy nevyjde z módy. Prehliadky v New Yorku, Londýne, Miláne a Paríži predstavili tie najväčšie trendy na obdobie jar/leto 2023.

Či už si, alebo nie si zástancom trendov, jedno je jasné. To, čo sa udeje na móle svetových fashion weekov, rozhodne nezostane len na móle. Týždne módy, ktoré sa tento rok začínali koncom septembra a končili 4. októbra, opäť raz predstavili diktát na ďalšiu sezónu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa objavia v tvojom šatníku.

Versace, Chanel, Valentino, Carolina Herrera či Off-White na jeseň nešetrili kreativitou a ani materiálom. Na móle v New Yorku, Londýne, Miláne či Paríži nechýbali veľké svetové mená ani extravagancia, kontrasty farieb a dramatickej čiernej. Bolo to o lesku, nečakaných výstrihoch, unisex kúskoch, ale aj občasnej nahote. Vybrali sme pre teba 11 trendov, ktoré budeš nosiť budúcu jar.

V Refresheri ti pravidelne prinášame zaujímavé informácie z lokálnych či zo zahraničných módnych podujatí. Viac podobných článkov zo sveta módy nájdeš v tejto sekcii. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

1. Rebelská koža 

Ako bolo vidieť vo viacerých úspešných kolekciách, rebélia bola citeľná. Na móle totiž dominovala koža. Štýlovo sa v nej predviedli aj modelky značky Coach, ktoré predstavili, šaty, overaly, ale aj blejzre v koženom vyhotovení. Na čiernych kožených plášťoch a bomberách sa zase vybláznil kreatívny riaditeľ Anthony Vaccarello, ktorý mal pod palcom prehliadku Yves Saint Laurent.

Na kožu tento rok stavila aj značka Yves Saint Laurent.
Na kožu tento rok stavila aj značka Yves Saint Laurent. Zdroj: Youtube/Saint Laurent

Chloé dominovali kožené motorkárske bundy v zaujímavých farebných vyhotoveniach, klasická čierna bola doplnená žltou či bielou, no zaujímavým modelom bol aj predĺžený červený kabát s výrazným prešívaním. Givenchy, Vaquera či Mônot sa zase rozhodli dokázať, že koža patrí do jarno-letnej kolekcie aj extravagantnejšími kúskami, ako sú crop topy a podprsenky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Chloé (@chloe)

2. Nesmrteľná gotika  

Trochu gotiky, punk rocku, opäť veľa čiernej, no tentoraz v kombinácii s roztrhaným denimom či reťazami. Téma gotiky prevládala najmä na prehliadke Versace pre jar/leto 2023, a to pod záštitou Donatelly, ktorú samu vo svete módy považujú za „bohyňu temnej gotiky“.


V celej kolekcii výrazne dominuje kombinácia čiernej a fialovej a šaty zvýrazňujúce ženskú siluetu – doplnené sú väčšinou jemnou čipkou a kovovými, ako aj metalickými doplnkami. V úlohe gotickej nevesty sa previedla aj Bella Hadid, ktorej nechýbal dramatický závoj. Ružovou prehliadku zase oživila hotelová dedička Paris Hilton, ktorá sa svojou prítomnosťou a známym drsným výrazom postarala o moment večera.

Téma gotiky vyhrávala aj na prehliadkach Versace a Burberry. Extravagantný model gotickej nevesty predstavila aj Bella Hadid.
Téma gotiky vyhrávala aj na prehliadkach Versace a Burberry. Extravagantný model gotickej nevesty predstavila aj Bella Hadid. Zdroj: Getty Images/Vittorio Zunino Celotto, Getty Images/Tim Whitby, Getty Images/Estrop


Svoju poslednú kolekciu pod značkou Burberry predstavil aj teraz už jej bývalý kreatívny riaditeľ Riccardo Tisci. Do svojej temnej kolekcie sa rozhodol zakomponovať taktiež bledomodrú, výrazné detaily prešívaných košíkov na prsiach a podobne ako pri Versace modeloch dominovala čipka. Naomi Campbell predviedla aj zaujímavý model koženej bundy, doplnenej o rovnaký odtieň sukne. Oba odevy tak spoločne vytvárali obraz gotického modelu šiat.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorému trendu sa muži v roku 2023 zrejme nevyhnú.
  • V akom novom vyhotovení sa tento rok predstavili kapucne.
  • Ktorí dizajnéri stavili na nahotu a zaujímavé výstrihy.
  • Aké trendy odprezentovali Kendall Jenner a Kim Kardashian.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 122557 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia