Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. novembra 2022, 17:30
Čas čítania 2:12
Denisa Šútorová

Gothic look zo seriálu Wednesday valcuje Tiktok. S týmito tromi produktmi budeš vyzerať ako Jenna Ortega aj ty

MÓDA MAKE-UP
Uložiť Uložené

Ak sa budeš držať nasledujúcich krokov, do klanu Addamsovcov zapadneš rýchlo.

Seriál Wednesday, najnovší hit Tima Burtona streamuje na Netflixe len od 23. novembra a Jenna Ortega v hlavnej úlohe si už stihla vybudovať veľký fanklub po celom svete. Napriek tomu, že s predsudkami sa čakalo na to, či novodobá Wednesday prekoná výkon kultovej Christiny Ricci (ktorá dcéru Addamsovcov stvárňovala v 90. rokoch), podľa Twitteru sa Jenna Ortega stala Wednesday novej generácie. 

Fanúšikovia na sociálnych sieťach sú ňou doslova posadnutí a to pochopiteľne nesúvisí iba s jej dokonalým hereckým výkonom, ale aj so vzhľadom. Ak aj ty miluješ novú Wednesday, v článku ti prinášame tipy na to, ako si celkom jednoducho vytvoríš jej kompletný mejkap a účes.

Taktiež ti ukážeme niektoré konkrétne produkty, ktoré seriálové make-up artistky použili pri líčení Jenny Ortegy. Ak sa budeš držať nasledujúcich krokov, do klanu Addamsovcov zapadneš rýchlo.

Dokonalé čierne vrkoče a ofina

Prvá vec, ktorú si nepochybne všimneš na gotickom looku Wednesday, sú dlhé čierne addamsovské vlasy zapletené do dokonalých vrkočov. Ak hovoríme dokonalých, myslíme to vážne. Režisér Tim Burton si na ich vzhľad veľmi potrpel. 

Kým Wednesday v 90. rokoch bola známa len dvoma vrkočmi, špecifickým detailom novodobej Wednesday je objemná ofina.
Kým Wednesday v 90. rokoch bola známa len dvoma vrkočmi, špecifickým detailom novodobej Wednesday je objemná ofina. Zdroj: Netflix, Paramount Pictures

„Snažili sme sa vytvoriť dokonalé vrkoče a na pľac sme meškali dve hodiny, pretože režisér Tim Burton stále hovoril: Nie je to správne. Nie, toto nie je dosť rovné,“ priznáva Jenna podľa portálu Cosmopolitan

Okrem symetrickej cestičky a dôkladne zapletených vlasov nezabudni ani na objemnú a do očí padajúcu ofinu. Kým Wednesday z 90. rokov ju nemala, Jenne dodáva dievčenský a trochu jemnejší výzor. V neposlednom rade si daj záležať aj na dostatočne tmavom odtieni čiernej.

Gothic look 

Postava Wednesday je nekonečne sarkastická, morbídna a v jej srdci sa vraj nenachádzajú city. To, že navonok pôsobí polomŕtva, je dosiahnuté výrazným kontrastom čiernej a bielej a to sa netýka iba oblečenia, ale aj samotného mejkapu.

Líčenie je jednoduché. Blogerka Stephanie Stokkvik použila na zúženie svojej tváre kontúrovanie s odtieňom hnedej, ktorú naniesla v oblastí líc a brady, nosa a pri rohovke očí. 

Jemný detail pieh pod očami dosiahneš hnedou ceruzkou na obočie alebo tekutým očným tieňom. Bodky, ktoré nimi vytvoríš, nezabudni zjemniť a vytieňovať. V prípade, že chceš svoju tvár jemne rozžiariť, odporúčame highlighter, vďaka čomu bude pleť vyzerať prirodzene a trochu... živšie.

Dymové líčenie očí 

Súčasťou líčenia očí podľa Wednesday, ktorý na Tiktoku predviedla aj Helen Theresa, je aj čierna gélová očná linka v oblasti spodnej línie rias. Aby si dosiahla dymový efekt, nezabudni ju jemne rozmazať a na zjemnenie pridať trochu popolavého a hnedého očného tieňa. Podobnú farebnú paletu použi aj na viečka. Nakoniec pridaj trochu lesku a dramatickosti tým, že nanesieš sivý očný tieň s jemnými trblietkami.

Nalíč sa ako Wednesday.
Nalíč sa ako Wednesday. Zdroj: Instagram/Wednesday Netflix

Napriek tomu, že Wednesdayine mihalnice sú tmavé, vyzerajú veľmi prirodzene a takmer vôbec si nevšimneš vrstvu špirály. Tmavá maskara je skvelým detailom líčenia, no choď na ňu opatrne. Celebritná make-up dizajnérka Tara McDonald a make-up artistka Nirvana Jalalvand, ktoré tvorili seriálový mejkap, pri líčení použili maskaru Limitless Lashes od značky Ilia Beauty. 

Ak sa chceš špirále vyhnúť, urob to ako samotná Jenna Ortega a mihalnice vytoč kliešťami (zaručí to ich predĺženie). 

Make-up artistka Nirvana Jalalvand použila na Wednesdayin make-up maskaru Limitless Lashes od značky Ilia Beauty. Na jej stranke ju kúpiš za dostupných 30 eur.
Make-up artistka Nirvana Jalalvand použila na Wednesdayin make-up maskaru Limitless Lashes od značky Ilia Beauty. Na jej stranke ju kúpiš za dostupných 30 eur. Zdroj: Ilia Beauty

Pery

Dôležitou a výraznou bodkou na záver celého líčenia sú pery. Gotický look doťukneš aj výrazným čiernym rúžom, no ak chceš svoje líčenie presne ako Wednesday, odporúčame ti matný rúž či ceruzku na pery vo vínovom odtieni.

Make-up artistka Tara McDonalds použila ceruzku na pery značky MAC (odtieň Nightmoth). Šťavnatý efekt a optické zväčšenie pier dosiahla priesvitným balzamom od značky Dr. PAWPAW.

Na dosiahnutie efektu Wednesdayiných pier ti postačí ceruzka na pery vínovej farby (odtieň Nightmoth) a lesklý balzam od značky Dr. PAWPAW.Ceruzku na pery značky MAC, konkrétne odtieň Nightmoth kúpiš na Amazone za 27,95 €.Dr. PAWPAW kúpiš na ASOSE za 4,50 €.
Na dosiahnutie efektu Wednesdayiných pier ti postačí ceruzka na pery vínovej farby (odtieň Nightmoth) a lesklý balzam od značky Dr. PAWPAW.Ceruzku na pery značky MAC, konkrétne odtieň Nightmoth kúpiš na Amazone za 27,95 €.Dr. PAWPAW kúpiš na ASOSE za 4,50 €. Zdroj: MAC, Dr. PAWPAW
Anketa:
Vyskúšaš líčenie podľa Wednesday?
Už sa neviem dočkať!
Na mňa príliš morbídne.
Už sa neviem dočkať!
75 %
Na mňa príliš morbídne.
25 %
Domov
Zdieľať
Diskusia