Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2023, 13:30
Čas čítania 2:32
Adriana Královičová

10 šialene štýlových doplnkov do interiéru, ktoré síce nepotrebuješ, ale určite ich budeš chcieť

KULTÚRA DIZAJN UMENIE
Uložiť Uložené

Premeň svoje bývanie na dizajnový raj. Inšpiruj sa naším zoznamom dizajnových vychytávok.

Prehľadali sme internety, aby sme ti priniesli crème de la crème súčasného dizajnu. „Cool“ predmety navrhnuté renomovanými aj začínajúcimi dizajnérmi ti nielen skrášlia interiér, ale sú aj funkčné. A poriadne drahé.

Tieto kúsky oslovili nás a veríme, že dodajú tonu inšpirácie aj tebe. V našom zozname nájdeš nábytok, no aj dekoratívne objekty, ktoré sa pýšia originálnym dizajnom.

Dizajnová kanvička od Virgila Abloha

Čaj či kávu si môžeš variť veľmi štýlovo. Varná kanvica pochádza z kolekcie, na ktorej sa podieľal Virgil Abloh. Dizajn vytvoril pre taliansku značku Alessi, ktorá ponúka rôzne dizajnérske kúsky a kladie dôraz na remeselné spracovanie. Virgil Abloh navrhol detail basketbalového hráča v ikonickej fialovej farbe. Stojí 190 eur. 

Variť čaj či kávu môžeš aj štýlovo.
Variť čaj či kávu môžeš aj štýlovo. Zdroj: Highsnobiety

Luxusný kožený box na tenisky 

Pozor, ide o veľmi hodnotný dizajnový kúsok. Značka Stadium Good vytvorila v spolupráci s nemeckým výrobcom trezorov Döttling luxusný box na tenisky. Navrhnutý bol pre skutočných milovníkov tenisiek, pre ktorých táto športová obuv často predstavuje investíciu.

Odporúčané
Tomáš už 6 rokov zveľaďuje svoju maringotku na budúci život v prírode: Kamaráti mi hovorili, že bola zbytočne drahá (FOTO) Tomáš už 6 rokov zveľaďuje svoju maringotku na budúci život v prírode: Kamaráti mi hovorili, že bola zbytočne drahá (FOTO) 22. marca 2024, 12:30

Box má zámok na odtlačok prsta, zvukový alarm, vnútorné LED osvetlenie, vetracie otvory, ktoré zabezpečujú prúdenie vzduchu pre ideálne skladovanie obuvi. Okrem precízneho dizajnu ťa určite zničí aj cena. Box na topánky stojí 37 667 eur.

Kožený box na topánky predstavuje veľmi luxusný výrobok.
Kožený box na topánky predstavuje veľmi luxusný výrobok. Zdroj: Farfetch

Netradičný stolík od českého dizajnéra

David Valner je úspešný český dizajnér, ktorý pracuje primárne so sklom. Jeho prácu definujú produkty atypického tvaru. Vybrali sme pre teba stolík vytvorený spojením oválnych objektov z fúkaného skla, ktoré balansujú na kovovom podstavci. Tabuľa je vyrobená z prémiovej talianskej žuly. Stolíky sú voľným pokračovaním série Fungus, inšpirovanej hubami. Ak by si mal o takýto kúsok záujem, môžeš autora kontaktovať na jeho stránke.

Český dizajnér vytvára pri svojej práci atypické tvary.
Český dizajnér vytvára pri svojej práci atypické tvary. Zdroj: valner.cz

Ručne vyrobený koberec pre milovníkov módy

Umelec pôsobí na Instagrame pod menom Untitlied.yet. Vytvára ručne robené „custom“ koberce. Dizajny často odrážajú svet popkultúry, napríklad koberec s podobizňou módneho návrhára Ricka Owensa, logá módnych značiek či tvar štýlových tenisiek. Nezvyčajný doplnok kúpiš na jeho stránke. Koberec s horiacim logom značky Louis Vuitton stojí 207 eur.

Umelec sa zameriava na custom koberce.
Umelec sa zameriava na custom koberce. Zdroj: Untitledyet

 

Miska v tvare šiltovky New York Yankees

Miska v tvare šiltovky je vyrobená z keramiky. Ak by si ju nechcel využívať práve v kuchyni, môže slúžiť ako nádoba na odkladanie drobností. Vznikla v spolupráci New York Yankees a značky Pharella Williamsa Billionaire Boy Club. Vpredu nechýba klasické logo. Stojí 45 dolárov. A áno, dá sa z nej jesť aj zmrzlina.

Na keramickej miske nechýba ikonické logo New York Yankees.
Na keramickej miske nechýba ikonické logo New York Yankees. Zdroj: Billionaire Boys Club

Hračka pre dospelých

„Hračka“ s prepracovaným dizajnom pochádza z dielne japonskej značky Medicom Toys. Figúrky sú určené pre dospelých zberateľov a fanúšikov popkultúry. Vyrábajú sa v obmedzených počtoch, pričom dizajnéri často spolupracujú so známymi spoločnosťami alebo s uznávanými umelcami.

Sošky môžeš nájsť v dizajnoch Andyho Warhola či Keitha Haringa. Figúrka v čierno-bielej farbe stojí 240 eur.

Hračky sú určené pre dospelých zberateľov a milovníkov popkultúry.
Hračky sú určené pre dospelých zberateľov a milovníkov popkultúry. Zdroj: Farfetch

Bublinková stolička

Ak si milovník dizajnového nábytku, instagramový profil umelca Muddycap z Južnej Kórey bude určite niečo pre teba. Preslávil sa stoličkami od výmyslu sveta. O cene sa môžeš informovať prostredníctvom správy.

Kreslo Donut od dizajnéra Muddycap.
Kreslo Donut od dizajnéra Muddycap. Zdroj: Instagram/@muddycap

Motivačná tabuľa

Táto na pohľad obyčajná tabuľa je spojená s mobilnou aplikáciou, pomocou ktorej na ňu môžeš posielať odkazy. Okrem toho, že skvele zapasuje do interiéru, predstavuje aj zábavný spôsob, ako komunikovať s najbližšími. Nájdeš ju v čiernom aj v bielom vyhotovení. Ako hovoríme, nepotrebuješ ju, ale nie je mega?! Stojí 3 588 dolárov.

Okrášliť môže tvoju stenu doma či v práci.
Okrášliť môže tvoju stenu doma či v práci. Zdroj: Yanko Design

Atypická knižnica od iránskej dizajnérky

Knižnica ťa na prvý pohľad zaujme svojím geometrickým tvarom. Navrhla ju dizajnérka Maryam Pousti, ktorá pracuje vo svojom dizajnérskom a architektonickom štúdiu Studio Pousti. Prekvapí ťa, že na montáž knižnice nepotrebuješ žiadne skrutky či šrauby. Je tvorená dvoma súbormi šiestich dosiek, ktoré do seba vďaka zárezom pevne zapadajú. O cene tohto praktického kúska sa môžeš informovať priamo na stránke štúdia. 

Kúsok pochádza z dielne iránskej dizajnérky.
Kúsok pochádza z dielne iránskej dizajnérky. Zdroj: Yanko Design

 

Stolík z recyklovaných plastov

Holandské štúdio Kooji, známe svojimi monochromatickými dizajnami nábytku, našlo výborný spôsob, ako sa efektívne zbaviť nepoužitých prototypov a vyradených kusov. Jednoducho ich „zliali“ dokopy a vytvorili tak multifarebné konferenčné stolíky. Pochádzajú z dielne holandského štúdia Kooji a sú vyrobené z recyklovaného materiálu. Cena dizajnového kúska sa mení podľa konkrétneho rozmeru. Najmenšia veľkosť stojí 4 065 eur. 

Stolík je vyrobený z recyklovaného materiálu.
Stolík je vyrobený z recyklovaného materiálu. Zdroj: kooij.com
Domov
Zdieľať
Diskusia