Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2023, 12:30
Čas čítania 5:15
Martin Adam Pavlík

Kto je seriálový Punisher Jon Bernthal? Roky žil v Rusku, kde ho takmer zabila mafia a jedna pouličná bitka ho navždy zmenila

Kto je seriálový Punisher Jon Bernthal? Roky žil v Rusku, kde ho takmer zabila mafia a jedna pouličná bitka ho navždy zmenila
Zdroj: Punisher DIsney Netflix
ZAUJÍMAVOSTI HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI JON BERNTHAL MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bernthala si určite pamätáš zo seriálov The Walking Dead, Daredevil, The Punisher alebo z filmov The Wolf of Wall Street, Fury či King Richard. Týchto pár zaujímavostí ťa možno prekvapí.

Jon Bernthal sa vráti ako nekompromisný Punisher s vlastnými pravidlami a so zmyslom pre spravodlivosť v 18-dielnom seriáli Daredevil: Born Again. Síce bude premiéra až o rok, už teraz sa nesmierne tešíme.

Zo všetkých hereckých predstaviteľov tejto obľúbenej a mimoriadne komplexnej marvelovskej postavy so silným príbehom bol práve Bernthal najautentickejší a najlepší. Bolo úchvatné, ako sa vžil do roly zlomeného muža, ktorý prišiel o rodinu pred vlastnými očami a snaží sa ju za každú cenu pomstiť. 

Bernthala sme ako Franka Castlea alias Punishera videli najskôr v druhej sérii Daredevila v roku 2016, no o dva roky jeho postava dostala väčší priestor vo vlastnom spin-off seriáli. Herca si však môžeš pamätať aj z obľúbeného The Walking Dead či z minisérii Mob City, We Own This City alebo American Gigolo.

Štyridsaťšesťročný Američan z Washingtonu je nielen skvelý herec, ale aj obrovský sympaťák so srdcom na správnom mieste a my sme sa rozhodli ti o ňom prezradiť pár zaujímavostí, ktoré si (možno) doteraz nevedel.

Americký herec Jon Bernthal.
Americký herec Jon Bernthal. Zdroj: Getty Images/Phillip Faraone/FilmMagic
V Refresheri ti pravidelne prinášame profily známych osobností, články zo zákulisia natáčania či rozhovory s tvorcami. Ak chceš podporiť naše úsilie a získať neobmedzený prístup k článkom, pridaj sa do klubu Refresher+.

Štrnásťkrát mu zlomili nos a v sedemnástich ho prvý raz zatkli 

Vzhľadom na Bernthalov výzor je pochopiteľné, že ho filmári obsadzujú do rolí tvrdých drsňákov, ktorí sa neboja konfrontácie a najradšej riešia problémy päsťami. Pravdou však je, že Bernthal vie rozdávať údery aj mimo kamier. Síce už vedie rodinný život, ale v minulosti nebol rozhodne žiaden anjelik.

Ako píše Hollywood, herec sa v mladosti dostával pravidelne do pouličných bitiek. Až štrnásťkrát mu zlomili nos a prvýkrát ho zatkli už v sedemnástich rokoch za násilné správanie v domácom Washingtone. Bol jednoducho nepoučiteľný „problémista“.

Jon Bernthal v seriáli Daredevil.
Jon Bernthal v seriáli Daredevil. Zdroj: Netflix

Dvojmiliónová žaloba a životný zlom

Na to, aby sa Bernthal spamätal, musel dostať lekciu. Ako herec prezradil v podcaste Joeyho Diaza, jedna pouličná bitka mu navždy zmenila život. V roku 2009 sa šiel herec prejsť so svojím psom v Los Angeles neďaleko svojho domu a narazil na partiu chlapíkov, ktorí mali vonku párty.

Jeden z nich vraj chytil Bernthalovho psa a nechcel ho pustiť, čo herca poriadne rozzúrilo. Bernthal muža síce iba slovne, ale jasne upozornil, aby sa viac nedotýkal jeho psa, otočil sa mu chrbtom a začal kráčať preč. Ďalší chlapík z partie ho však po konfrontácii začal prenasledovať a zozadu doňho strčil.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 132444 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo ho v Moskve takmer zabila ruská mafia.
  • Prečo ho jeden chlapík žaloval o dva milióny dolárov.
  • Prečo mu rozbili hlavu barovou stoličkou.
  • Prečo chcel zbiť slávneho režiséra Olivera Stonea.
  • Aké zranenie utrpel počas nakrúcania Punishera.
Domov
Zdieľať
Diskusia