Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. marca 2023, 15:24
Čas čítania 0:43
Martin Adam Pavlík

„Najznepokojivejšia stránka“ ti ukáže, kde všade na internete sa nachádzajú tvoje fotky a či ich niekto nezneužil

„Najznepokojivejšia stránka“ ti ukáže, kde všade na internete sa nachádzajú tvoje fotky a či ich niekto nezneužil
Zdroj: Unsplash/Towfiqu barbhuiya/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Stránka PimEyes slúži na vyhľadávanie fotiek.

Unilad píše, že na stránke PimEyes môžeš pomocou umelej inteligencie zistiť, kde všade sa na internete nachádzajú tvoje fotky. Stačí, ak do vyhľadávania vložíš jednu svoju fotku a AI by ti mala na základe toho vyhľadať ďalšie. 

Ešte predtým však musíš nahrať svoj občiansky preukaz alebo pas na overenie, že sa snažíš vyhľadať sám seba a túto funkciu nechce zneužiť niekto iný. Rowan Cheung, ktorý sa venuje aktuálnemu vývoju umelej inteligencie, to vyskúšal a následne stránku označil za najznepokojivejšiu na celom internete.

„Používajú AI na rozpoznávanie tváre v kombinácii so spätným vyhľadávaním obrázkov. Sám som to testoval a bol som šokovaný rýchlosťou a presnosťou. Extrémne strašidelné,“ napísal na Twitteri.


Zatiaľ čo Cheung to považuje za strašidelné, odborníčka na sociálne siete Kristen Ruby to vidí úplne inak. Vraj sa vďaka takémuto vyhľadávaniu môže človek dozvedieť, kto, kedy a kde jeho fotky zneužil bez jeho povolenia, a následne to môže riešiť cez patričné orgány. 

Domov
Zdieľať
Diskusia