Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2023 o 14:21
Čas čítania 7:26
Denisa Šútorová

Toto je finálová 12-ka Miss Slovensko 2023. O titul kráľovnej zabojujú aktivistky či tanečnice aj dievča s politickými ambíciami

KULTÚRA MISS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nový koncept Miss Slovensko vzbudil záujem dievčat z celého Slovenska. Do súťaže sa ich tento rok prihlásilo až 1 175. Víťazku 27. ročníka prestížnej súťaže spoznáme už 24. júna.

Potom ako organizátori Miss Slovensko v decembri oznámili zmenu pravidiel súťaže, sa prípravy 27. ročníka stretli s obrovskými očakávaniami. „Tento ročník je pre nás naozaj dôležitý a bude zároveň veľmi ťažký. Sme pripravení obhájiť naše idey a zameranie súťaže na hľadanie osobnosti,“ hovorí riaditeľ Miss Slovensko Michael Kováčik.

Nový koncept súťaže prilákal rekordný počet dievčat – 1 175, pričom do semifinále ich postúpilo stodvadsať. Siedmeho februára sme v bratislavskom DoubleTree by Hilton spoznali 12 finalistiek, ktoré zabojujú o titul Miss Slovensko 2023. Nájdeme medzi nimi aj tie, ktoré majú skúsenosť s modelingovým prostredím, no aj dievčatá, ktoré sa venujú aktivizmu, ekonomike, atletike alebo tancu, pričom každé z nich má inú povahu a ambície. 

Poznáme finálovú dvanástku Miss Slovensko 2023.
Poznáme finálovú dvanástku Miss Slovensko 2023. Zdroj: REFRESHER

Predtým ako 24. júna spoznáme víťazku súťaže, čaká všetky finalistky bohatý program vrátane mediálneho školenia, fotenia editoriálov, hodín etikety, kurzu stylingu, influencerského kurzu či sústredenia v Ománe. Viac o finalistkách sa zatiaľ môžeš dozvedieť v článku.

V Refresheri ti vždy radi povieme o aktuálnom dianí v šoubiznise, kultúre či vo svete módy. Staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

1. Karolína Barancová

Finálovú dvanástku Miss Slovensko 2023 otvára 21-ročná Karolína Barancová, ktorá pochádza z Banskej Bystrice. Už druhý rok študuje odbor Business Administration (mix účtovníctva a ekonómie) na Webster Vienna Private University, pričom sa zaujíma o investičné bankovníctvo a realitné trhy. Talent však má aj na jazyky. Okrem angličtiny sa dohovorí po francúzsky či nemecky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @karolinabarancova

 
Karolína sa popri štúdiu stíha naplno venovať aj charitatívnej činnosti. Svoj čas venuje mamičkám v marginalizovaných komunitách, ktoré v organizácii učí, ako pripraviť svoje dieťa na školu či škôlku. „Rada by som sa osobne aktívne zamerala na podporu vzdelávania a prácu so sociálne znevýhodnenými deťmi,“ hovorí.

 
Vo svojom voľnom čase finalistka číslo 1 nezabúda ani na seba a okrem toho, že miluje športové aktivity ako tenis, jogu, box či pilates, netají sa svojou kreatívnou dušou. Rada si oddýchne v galérii a divadle, no najväčšou láskou sú pre ňu exotické krajiny. 

2. Sonja Kopčanová 

Finalistkou s poradovým číslo 2 je 22-ročná Sonja Kopčanová, ktorá takisto pochádza z Banskej Bystrice. Práve tam momentálne študuje v treťom ročníku odbor učiteľstvo geografie a angličtiny na Univerzite Mateja Bela. Počas štúdia a práce asistentky však stíha rozvíjať aj svojho kreatívneho ducha, a to spevom a hrou na klavíri. Na zozname záľub má aj cestovanie či jinovu jogu.

Sonja ťa na svojom Instagrame privíta širokým úsmevom a dávkou minimalizmu, no nájdeš u nej aj inšpiráciu na cestovateľské a gastronomické zážitky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by S o n j a . (@sonjakopcanova)

Svojou účasťou na miss by chcela ísť príkladom mladej generácii žien a učiť ich správnym hodnotám. „Chcela by som sa venovať dievčatám a ženám a podporovať ich najmä z duševnej stránky. Dievčatá majú tendenciu veľmi sa porovnávať, a to nielen so svojimi spolužiačkami a s okolím, ale aj s modelkami, ktoré vidia na sociálnych sieťach, a následne môžu zabúdať na formovanie vlastnej osobnosti,“ hovorí Sonja.

3. Kinga Puhová

Dvadsaťdvaročná kráska s exotickým menom Kinga Puhová pochádza z Dunajskej Stredy a pracuje ako profesionálna modelka, vďaka čomu aj veľa cestuje. Na svojom Instagrame ťa zavedie na fashion week v Miláne či prehliadku Sophie Couture, no zaujme ťa aj módnymi editoriálmi a fotkami zo zaujímavých destinácií. Vo svojom životopise sa môže pochváliť aj znalosťou troch jazykov: maďarčina, angličtina a francúzština.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kinga Puhova (@kingapuhova)

 
To, že móda je jej veľkou vášňou, dokazuje aj štúdiom odboru Fashion Product Management na Univerzite Mod’Spe Paris Central Europe v Bratislave. Jej veľkým snom je však pokračovať v štúdiu v samotnej svätyni módy – v Paríži.

 
Ako uvádza TS Miss Slovensko, Kinga by sa v módnom priemysle chcela uberať smerom udržateľnosti a udržateľnej módy. „Som presvedčená, že tejto téme je potrebné sa v súčasnosti viac venovať,“ hovorí.

4. Karolína Bazsóová

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia