Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. februára 2023, 14:21
Čas čítania 7:26
Denisa Šútorová

Toto je finálová 12-ka Miss Slovensko 2023. O titul kráľovnej zabojujú aktivistky či tanečnice aj dievča s politickými ambíciami

KULTÚRA MISS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nový koncept Miss Slovensko vzbudil záujem dievčat z celého Slovenska. Do súťaže sa ich tento rok prihlásilo až 1 175. Víťazku 27. ročníka prestížnej súťaže spoznáme už 24. júna.

Potom ako organizátori Miss Slovensko v decembri oznámili zmenu pravidiel súťaže, sa prípravy 27. ročníka stretli s obrovskými očakávaniami. „Tento ročník je pre nás naozaj dôležitý a bude zároveň veľmi ťažký. Sme pripravení obhájiť naše idey a zameranie súťaže na hľadanie osobnosti,“ hovorí riaditeľ Miss Slovensko Michael Kováčik.

Nový koncept súťaže prilákal rekordný počet dievčat – 1 175, pričom do semifinále ich postúpilo stodvadsať. Siedmeho februára sme v bratislavskom DoubleTree by Hilton spoznali 12 finalistiek, ktoré zabojujú o titul Miss Slovensko 2023. Nájdeme medzi nimi aj tie, ktoré majú skúsenosť s modelingovým prostredím, no aj dievčatá, ktoré sa venujú aktivizmu, ekonomike, atletike alebo tancu, pričom každé z nich má inú povahu a ambície. 

Poznáme finálovú dvanástku Miss Slovensko 2023.
Poznáme finálovú dvanástku Miss Slovensko 2023. Zdroj: REFRESHER

Predtým ako 24. júna spoznáme víťazku súťaže, čaká všetky finalistky bohatý program vrátane mediálneho školenia, fotenia editoriálov, hodín etikety, kurzu stylingu, influencerského kurzu či sústredenia v Ománe. Viac o finalistkách sa zatiaľ môžeš dozvedieť v článku.

V Refresheri ti vždy radi povieme o aktuálnom dianí v šoubiznise, kultúre či vo svete módy. Staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

1. Karolína Barancová

Finálovú dvanástku Miss Slovensko 2023 otvára 21-ročná Karolína Barancová, ktorá pochádza z Banskej Bystrice. Už druhý rok študuje odbor Business Administration (mix účtovníctva a ekonómie) na Webster Vienna Private University, pričom sa zaujíma o investičné bankovníctvo a realitné trhy. Talent však má aj na jazyky. Okrem angličtiny sa dohovorí po francúzsky či nemecky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @karolinabarancova

 
Karolína sa popri štúdiu stíha naplno venovať aj charitatívnej činnosti. Svoj čas venuje mamičkám v marginalizovaných komunitách, ktoré v organizácii učí, ako pripraviť svoje dieťa na školu či škôlku. „Rada by som sa osobne aktívne zamerala na podporu vzdelávania a prácu so sociálne znevýhodnenými deťmi,“ hovorí.

 
Vo svojom voľnom čase finalistka číslo 1 nezabúda ani na seba a okrem toho, že miluje športové aktivity ako tenis, jogu, box či pilates, netají sa svojou kreatívnou dušou. Rada si oddýchne v galérii a divadle, no najväčšou láskou sú pre ňu exotické krajiny. 

2. Sonja Kopčanová 

Finalistkou s poradovým číslo 2 je 22-ročná Sonja Kopčanová, ktorá takisto pochádza z Banskej Bystrice. Práve tam momentálne študuje v treťom ročníku odbor učiteľstvo geografie a angličtiny na Univerzite Mateja Bela. Počas štúdia a práce asistentky však stíha rozvíjať aj svojho kreatívneho ducha, a to spevom a hrou na klavíri. Na zozname záľub má aj cestovanie či jinovu jogu.

Sonja ťa na svojom Instagrame privíta širokým úsmevom a dávkou minimalizmu, no nájdeš u nej aj inšpiráciu na cestovateľské a gastronomické zážitky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by S o n j a . (@sonjakopcanova)

Svojou účasťou na miss by chcela ísť príkladom mladej generácii žien a učiť ich správnym hodnotám. „Chcela by som sa venovať dievčatám a ženám a podporovať ich najmä z duševnej stránky. Dievčatá majú tendenciu veľmi sa porovnávať, a to nielen so svojimi spolužiačkami a s okolím, ale aj s modelkami, ktoré vidia na sociálnych sieťach, a následne môžu zabúdať na formovanie vlastnej osobnosti,“ hovorí Sonja.

3. Kinga Puhová

Dvadsaťdvaročná kráska s exotickým menom Kinga Puhová pochádza z Dunajskej Stredy a pracuje ako profesionálna modelka, vďaka čomu aj veľa cestuje. Na svojom Instagrame ťa zavedie na fashion week v Miláne či prehliadku Sophie Couture, no zaujme ťa aj módnymi editoriálmi a fotkami zo zaujímavých destinácií. Vo svojom životopise sa môže pochváliť aj znalosťou troch jazykov: maďarčina, angličtina a francúzština.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kinga Puhova (@kingapuhova)

 
To, že móda je jej veľkou vášňou, dokazuje aj štúdiom odboru Fashion Product Management na Univerzite Mod’Spe Paris Central Europe v Bratislave. Jej veľkým snom je však pokračovať v štúdiu v samotnej svätyni módy – v Paríži.

 
Ako uvádza TS Miss Slovensko, Kinga by sa v módnom priemysle chcela uberať smerom udržateľnosti a udržateľnej módy. „Som presvedčená, že tejto téme je potrebné sa v súčasnosti viac venovať,“ hovorí.

4. Karolína Bazsóová

Finálová dvanástka pokračuje len 18-ročnou a najmladšou finalistkou Karolínou Bazsóovou, ktorá pochádza z obce Staré (okres Michalovce). Momentálne študuje v treťom ročníku na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach a v budúcnosti by sa chcela sústrediť na štúdium s ekonomickým či technickým zameraním. Karolíne sú blízke aj jazyky a okrem angličtiny môže sa pochváliť znalosťou francúzštiny. 

 
Budúca maturantka sa však zaujíma najmä o fotomodeling a fotografiu, no dôraz kladie aj na zdravý životný štýl a pohybové aktivity ako joga či pilates.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Karolína Bazsóová (@karolinabazsoova)


Netají sa ani veľkým sociálnym cítením a dlhodobo sa venuje všestrannej dobrovoľníckej činnosti. „Keďže milujem deti, chcela by som ich podporovať napríklad ako inštruktorka v detských táboroch. Taktiež v rámci školského projektu podporujem starčekov v domove dôchodcov,“ hovorí. Okrem toho chodí pomáhať do psieho útulku.

5. Laura Weiterschütz

Na zozname finalistiek nemôže chýbať ani modelka s tak trochu škandinávskym lookom Laura Weiterschütz (23), ktorá pochádza z Prievidze. Okrem toho, že pracuje ako vedúca marketingu v technologickej asociácii, ktorá sa zaoberá environmentalistikou, je v piatom ročníku na Ekonomickej univerzite v Bratislave, kde sa venuje odboru podnikový manažment (takisto zameraný na environmentalistiku).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Laura Weiterschutz (@lauraweiterschutz)


„Najbližšie mám k témam ekológie, environmentalistiky, ktoré nielen študujem, ale venujem sa im aj aktívne. Ochrana zvierat je pre mňa taktiež dôležitá, snažím sa často pomáhať v útulkoch a zachraňovať zvieratá,” hovorí Laura. 


Vo svojom voľnom čase sa venuje zdravému životnému štýlu, spinningu či joge, no na zozname hobbies má aj potápanie, skialpinizmus, tanec, spev a fotografiu. Laura okrem angličtiny ovláda španielčinu aj francúzštinu.

6. Vanessa Gáborová

Dvadsaťročná Vanessa Gáborová z Dolnej Krupej sa venuje aktivistickým činnostiam rovnako v osobnom živote, ako aj počas štúdia sociálnej práce na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gáborová Vanessa🎀 (@vanessgaborova)

„Pracujem ako rómska aktivistka, angažujem sa v oblasti ochrany ľudských práv, bojujem proti prehlbovaniu stereotypov o ženách. V tejto oblasti by som chcela pôsobiť aj v budúcnosti, na najvyššej možnej úrovni, aby som vedela poskytovať odbornú pomoc a využila svoje skúsenosti neskôr prípadne aj v politickej kariére,“ priznáva ambiciózna Vanessa, ktorá sa zúčastnila aj na kampani Inakosť zameranej na zlepšenie života LGBTI ľudí.


Kráska, ktorá ma na prvý pohľad jemnú povahu, ťa prekvapí svojou záľubou v boxe, no rovnako rada varí a číta.


7. Nina Nemčoková 

Finalistka so šťastnou sedmičkou, Bratislavčanka Nina Nemčoková (20 rokov), je majsterkou Slovenska aj majsterkou sveta v scénickom tanci (contemporary). Netají sa ani svojou vášňou pre módny dizajn, ktorému by sa chcela venovať aj v budúcnosti a už dnes sa môže pochváliť modelmi z vlastnej tvorby.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @nemcokova.nina

Multitalentovaná Nina sa však pohybuje v rôznych sektoroch a okrem toho, že študuje medzinárodné podnikanie na Ekonomickej univerzite v Bratislave, svoj čas by chcela venovať aj aktivitám s deťmi a juniormi. „Rada sa venujem deťom, som trénerkou tanca, a preto by som chcela v tejto oblasti pôsobiť aj viac. Budem aktívna v témach súvisiacich s podporou, so vzdelávaním a záujmovými aktivitami detí a juniorov, aby svoj čas trávili zmysluplnými a zdravými aktivitami,“ hovorí.


8. Romana Ugrayová

Dvadsaťjedenročná Romana Ugrayová z Kežmarku študuje odbor predškolská a elementárna pedagogika na Pedagogickej fakulte na Prešovskej univerzite v Prešove. Bohaté skúsenosti má však aj v modelingu a v roku 2022 si zo súťaže Miss Spiš odniesla prvé miesto.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Romana Ugrayová (@romana.ugrayova)


Romana sa však aktívne venuje aj témam základných ľudských práv a spolu s priateľmi založila neziskový projekt zameraný na vnímanie LGBTI komunity. „Venujem sa spoločensky kontroverzným témam, napríklad coming-outu, a chcem pomôcť mladej generácii vyrovnávať sa s nimi. Pripravujem a moderujem podcasty s cieľom dosiahnuť akceptáciu LGBTI komunity v našom štáte,“ hovorí odvážna a krásna Romana. Rýchlo jej bež dať follow.

9. Petra Siváková

Len 22-ročná Petra Siváková zo Šamorína má vo svojom životopise nekončiaci sa zoznam úspechov. Vďaka tomu, že sa od pätnástich venuje modelingu, môže sa pochváliť účasťou na svetových fashion weekoch a prácou pre tie najprestížnejšie módne značky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Petra (@petrasivakova)


Okrem toho si stihla založiť aj vlastnú dizajnérsku značku šperkov a v New Yorku absolvovať kurzy interiérového dizajnu, ktorému by sa chcela profesionálne venovať aj v budúcnosti. Svoje vášne spája aj na instagramovom profile, kde má viac ako 30-tisíc followerov. To, že miluje módu, styling a umenie, sa skrátka nedá prehliadnuť. Za dokonalú estetiku jej účtu však môžu aj bohaté skúsenosti, ktoré naberá vďaka pozícii social media marketer v anglickej agentúre Digital a Talent.

Odporúčané
Veronika Vágnerová vytvorila ultra sexi lodičky, ktoré vlastní aj Dua Lipa: Po celom internete sme hľadali jej veľkosť (Rozhovor) Veronika Vágnerová vytvorila ultra sexi lodičky, ktoré vlastní aj Dua Lipa: Po celom internete sme hľadali jej veľkosť (Rozhovor) 2. februára 2023, 14:30

Podľa TS by sa Petra v rámci charitatívnych aktivít chcela zamerať na týrané zvieratá. „Pri svojich cestách po svete som videla mnoho trpiacich nemých tvárí, rada by som sa v budúcnosti aktívne angažovala v charitatívnej činnosti v oblasti ochrany týraných, zanedbaných a túlavých zvierat na Slovensku,“ povedala.

10. Vanesa Čuriková

Dvadsaťtriročná Vanesa Čuriková z Ilavy študuje už štvrtý rok na Katedre žurnalistiky na Univerzite Komenského, no popri štúdiu pracuje v technologickej firme na pozícii marketing support manager. 

Vanessa má skúsenosti aj s modelingom a vo voľnom čase sa venuje stylingu, pole danceu, boxu a miluje prechádzky v prírode. Zbožňuje aj zvieratá a aktívne sa venuje ich ochrane aj v rámci iniciatívy Silvester bez petárd.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Vanesa Čuriková (@vanesacurikova)

„Chcela by som v budúcnosti aktívne pôsobiť aj v edukácii pri mimoriadne aktuálnych témach psychického zdravia a budovania pozitívneho vnímania svojho tela. V budúcnosti by som sa rada venovala aj problematike mediálnej výchovy a pomoci v oblasti orientácie v mediálnom prostredí,“ vyjadrila sa Vanessa.

11. Alžbeta Bielková 

Dvadsaťštyriročná Alžbeta Bielková pochádzajúca zo Žiliny miluje prácu s deťmi a ich kreativita, radosť a vďačnosť z maličkostí ju nesmierne inšpirujú. „Mojím poslaním je výchova detí, a preto mám víziu venovať svoj voľný čas a zanietenie takým deťom, ktorým bolo dopriate v živote menej ako mne, deťom pochádzajúcim zo slabších sociálnych pomerov,” hovorí inšpiratívna Slovenka, ktorá sa okrem toho zaujíma aj o ekologické témy.


Alžbeta je momentálne v prvom ročníku predprimárnej a elementárnej pedagogiky na Univerzite Komenského a popritom pracuje ako vychovávateľka na súkromnej základnej škole.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alžbeta Bielková (@alzbetabielkova)


Sme si istí, že tak pre študentov, ako aj pre mnohých ľudí z jej okolia je veľkým idolom. Alžbeta má totiž okrem znalosti anglického a francúzskeho jazyka aj bohaté skúsenosti s modelingom a na zozname spolupráce s najprestížnejšími módnymi značkami. Aktívne sa preto zaujíma aj o udržateľnú módu. Vo voľnom čase miluje turistiku, jogu a cvičenie.

12. Daniela Vojtasová

Finálovú dvanástku tohto ročníka Miss Slovensko uzatvára 22-ročná Daniela Vojtasová z Dolného Kubína, ktorá je profesionálnou tanečnicou. Počas kariéry nadobudla spolupráce a skúsenosť v množstve hudobných projektov a zaujíma sa aj o umenie a fotografiu. Jej unikátnou záľubou je však výroba vína, v čom sa chce ďalej vzdelávať.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniela Vojtasová (@danielavojtasova)

 
Daniela je momentálne vo štvrtom ročníku na Univerzite Komenského, kde sa zameriava na odbor marketingovej komunikácie. Zároveň stíha aj prácu so sociálnymi sieťami a vytváranie podcastov s témami o udržateľnosti.

Odporúčané
Najsledovanejšia Slovenka na Instagrame: Mám tri milióny followerov, no ľudia mi stále neveria, že nemám umelé prsia (Rozhovor) Najsledovanejšia Slovenka na Instagrame: Mám tri milióny followerov, no ľudia mi stále neveria, že nemám umelé prsia (Rozhovor) 14. novembra 2022, 9:30

„Venujem sa aktívne téme ekológie a trvalej udržateľnosti, zodpovednému prístupu k životnému prostrediu, spravujem sociálne siete podcastu Nová doba udržateľná a spolupracujem so secondhandom Nosené. Chcem poukázať na dôležitosť témy ekológie a robiť aktívnu osvetu v tejto oblasti,“ hovorí Daniela.

Domov
Zdieľať
Diskusia