Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2022, 9:30
Čas čítania 5:54
Daniel Mikolášik

Najsledovanejšia Slovenka na Instagrame: Mám tri milióny followerov, no ľudia mi stále neveria, že nemám umelé prsia (Rozhovor)

Najsledovanejšia Slovenka na Instagrame: Mám tri milióny followerov, no ľudia mi stále neveria, že nemám umelé prsia (Rozhovor)
Zdroj: archív Veroniky Rajek
OSOBNOSTI INFLUENCERI INSTAGRAM MISS SLOVENSKO MODELING ROZHOVORY ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI VERONIKA RAJEK
Uložiť Uložené

Tak ako si niekto rád fotí na Instagram luxusné značky, ja si fotím svoje telo, lebo sa mi zdá luxusné v ňom zdravo žiť, hovorí úspešná modelka.

„Je to podobné ako v prípade peňazí; získať prvý milión je vždy najťažšie a potom to už ide prirodzene. Teda pokiaľ zle neinvestuješ alebo ťa na sociálnych sieťach nevymažú,“ smeje sa Veronika Rajek, ktorá žne úspech v Amerike. Aktuálne najsledovanejšia Slovenka na Instagrame prednedávnom prekročila hranicu 3 miliónov sledovateľov. 

Odporúčané
Veronika sa kamaráti s Danom Bilzerianom a Hamilton ju osobne pozval na F1. Na Instagrame čoskoro prekoná milión (Rozhovor) Veronika sa kamaráti s Danom Bilzerianom a Hamilton ju osobne pozval na F1. Na Instagrame čoskoro prekoná milión (Rozhovor) 29. augusta 2021, 13:30

Mnohí Slováci si ju pamätajú ako finalistku súťaže Miss Slovensko z roku 2016, no Veronika je dnes známa skôr ako úspešná influencerka, modelka a content creatorka. Za posledné roky sa dokázala úspešne presadiť v americkom šoubiznise, spolupracovala s Danom Bilzerianom či so svetovými značkami a tento rok predvádzala napríklad na Miami Swim Weeku.

V súvislosti s nedávnym pokorením hranice troch miliónov sledovateľov na Instagrame sme sa s Veronikou rozprávali napríklad o tom, kedy a prečo prišiel jej najväčší boom, či menila cenník pre inzerentov, aké svetoznáme hviezdy ju sledujú alebo prečo si dala certifikovať svoje prsia.

Ak ťa bavia články o úspešných a inšpiratívnych Slovákoch, ktorí prerazili v zahraničí, sleduj túto tému, podpor tvorbu kvalitných výstupov a staň sa členom klubu Refresher+. Všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.
Veronika Rajek pochádza z Vranova nad Topľou. Preslávila sa však najmä v Amerike, kde sa skamarátila napríklad s Danom Bilzerianom či Lewisom Hamiltonom.
Veronika Rajek pochádza z Vranova nad Topľou. Preslávila sa však najmä v Amerike, kde sa skamarátila napríklad s Danom Bilzerianom či Lewisom Hamiltonom. Zdroj: Archív Veroniky Rajek

Aký je to pocit, byť najsledovanejšou Slovenkou?

Pozerám sa na to triezvo. Samozrejme, že ma to teší, ale tým, že môj základný fanklub ani zdroj príjmov nie je targetovaný na Slovensko, nijako ma to neovplyvnilo. V živote, v práci a v tvorení to moje tempo nezmenilo, som však nesmierne vďačná za každého nového followera.


Pred približne rokom, keď sme spolu robili rozhovor, si mala tesne pred miliónom. Za rok si to číslo dokázala strojnásobiť. Čomu to pripisuješ?

Myslím, že to prišlo hlavne po tom, ako som si dala oficiálne certifikovať prsia, že sú reálne prirodzené. Písali o mne médiá v rôznych krajinách po celom svete, robila som rozhovory v rádiách v Kolumbii či Brazílii a zasiahla som tým nové publikum v krajinách s desiatkami miliónov obyvateľov.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

Postupne sa tak to číslo na Instagrame začalo zvyšovať. Tento rok to len akceleroval a myslím, že je to aj tým, že som známejšia v USA a mám za sebou Miami Swim Week či ďalšie iné pracovné skúsenosti.

Čo to znamená, že si si dala certifikovať prsia?

Zaplatila som si vyšetrenie odborníkmi, aby posúdili a oficiálne certifikovali, že moje prsia sú prirodzené. A to len preto, aby tí ľudia, ktorí to stále spochybňovali, konečne pochopili, kde je pravda. Chápem, že to môže znieť ako pritiahnuté za vlasy, ale žiť s krivdou sa naveky nedá. Vždy som totiž bola atakovaná rôznymi ľuďmi, že klamem a že moje prsia sú umelé.

Veronika je známa modelka, píšu o nej aj svetoznáme noviny ako New York Post či Daily Mail.
Veronika je známa modelka, píšu o nej aj svetoznáme noviny ako New York Post či Daily Mail. Zdroj: Archív Veroniky Rajek

Kedy bol ten nárast sledovateľov najväčší?

Myslím, že najviac to začalo narastať od leta a koncom septembra som sa objavila vo viacerých svetoznámych plátkoch, ako je New York Post či Daily Mail, ktoré ma oslovili s tým, ako sa mi darí. Odvtedy to nejako vybuchlo zo dňa na deň. 

New York Post a Daily Mail v článkoch citovali tvoje vyjadrenie, že tvoje telo je „príliš nebezpečné“ pre internet. Ako si to myslela?

Určite nie tak, ako to vytrhla z kontextu väčšina médií a použila to ako clickbait. Celá táto kauza nadväzuje na to, keď mi minulý rok vymazali Instagram. Ja som totiž nikdy na žiadnu platformu nepublikovala explicitný kontent. Fotky v plavkách nie sú nahota. Aj napriek tomu mi však niekedy Instagram vymaže nejaký príspevok. Len preto, ako vyzerám.


Zatiaľ čo obnažené bradavky na iných profiloch či obézne dievčatá v plavkách na Tiktoku, kde sa im natriasajú aj iné partie, nielen prsia, sú spoločnosťou akceptované, moje video, kde tancujem v športovom oblečení, je problém.

Nemyslíš, že je potrebné hlásať body positivity a sebalásku?

Je, ale body positivity si ľudia často mýlia s nezdravou obezitou. V dnešnej dobe je pretekanie sa v nezdravom životnom štýle v poriadku, ale keď to otvorene skritizuješ a, naopak, snažíš sa radšej propagovať zdravie a krásu, zablokujú ťa.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Zdá sa mi to absurdné, hlavne v dobe, keď sa každý oháňa slobodou prejavu, jedinečnosťou, individualitou a že na živote každého záleží. Tak sa len pýtam, kto rozhoduje o tom, že môj život je menej dôležitý a moje telo je viac nebezpečné? Takto som to myslela. Verím však, že jedného dňa sa karma o to postará a každému sa vráti zlo, ktoré zasieval.

Bolo paradoxne ťažšie dosiahnuť prvý milión ako zvyšné dva?Je to podobné ako v prípade peňazí; získať prvý milión je vždy najťažšie a potom to už ide prirodzene. Teda pokiaľ zle neinvestuješ alebo ťa na sociálnych sieťach nevymažú. (smiech)

Veronika Rajek je prvá Slovenka, ktorá získala 3 milióny sledovateľov na Instagrame.
Veronika Rajek je prvá Slovenka, ktorá získala 3 milióny sledovateľov na Instagrame. Zdroj: Archív Veroniky Rajek

Menila si od minulého roka cenník? Predsa len je veľký rozdiel medzi miliónom a tromi.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 124854 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či menila cenník pre inzerentov vďaka prekročeniu troch miliónov followerov.
  • Aké svetoznáme hviezdy ju sledujú na Instagrame a aký má s nimi vzťah.
  • Ktorý jej vzor a hviezda z detstva je dnes jej kamarátkou.
  • V čom je trh v USA iný ako na Slovensku.
Domov
Zdieľať
Diskusia