Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2023, 10:00
Čas čítania 2:19
Daniel Mikolášik

Samey o novom albume Slzy ulíc: Fanúšikovia sa môžu tešiť na jeden z mojich najtvrdších projektov

Samey o novom albume Slzy ulíc: Fanúšikovia sa môžu tešiť na jeden z mojich najtvrdších projektov
Zdroj: Instagram/@sameyhahacrew
HUDBA HAHA CREW NAJNOVŠIE ALBUMY RAP RAPOVÁ SCÉNA SAMEY SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Album vydáva po takmer dvoch rokoch. Podľa všetkého pôjde o poriadne „pouličné“ dielo.

„Album vznikol bez toho, aby som ‚pracoval na albume‘. Väčšinu času vznikal počas hudobných sessions s kamarátmi,“ prezrádza nám Samey. Člen košickej rapovej skupiny Haha Crew totiž 2. februára vydáva svoj štvrtý sólový album. Cez víkend odhalil, že sa bude volať Slzy ulíc a podľa zverejneného tracklistu na ňom nájdeme celkovo 10 skladieb.

Na nie najlepšie viditeľnom trackliste, ktorý má pôsobiť zároveň ako graffiti tagy na paneláku, sa nachádzajú jemu blízke newschoolové mená ako Saul, Taomi, Porsche Boy, WEN či Luca Brassi10x, ale aj slovenské rapové stálice, konkrétne Rytmus, Separ.

Zaujímavou spoluprácou určite bude aj skladba Dollar Bill s českou hviezdou na vzostupe a najstreamovanejším českým interpretom na Spotify Redzedom, ktorého doménou je rap-metal. Ale tiež featuring s českým spevákom, gitaristom a hercom Adamom Mišíkom. Hoci „haháči“ na albume absentujú, môžeme vidieť aspoň Zayov graffiti tag na druhej strane coveru (nápis KOR, pozn. red.).

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa samey (@sameyhahacrew)

Na úvodnej strane coveru, ktorý Samey cez víkend odhalil, sa nachádza detail jeho tváre v čiernej čiapke, pričom jeho samého vidíme s gestom šúchania si nosa. Odkazovať tak môže práve na drogy, ktoré sú s ulicou späté, no ako sme u Sama zvyknutí, môže to mať aj úplne iný a omnoho hlbší význam. O cover sa postaral dvorný fotograf niekdajšieho vydavateľstva F*CK THEM Adam Tarana.

Odporúčané
REFRESHNI svoj playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš REFRESHNI svoj playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš 12. apríla 2024, 10:30

„Nikdy by som nechcel mojimi zámermi kaziť ľudskú fantáziu a predstavu. Každý vníma inak. Aj o tom je umenie,“ uviedol raper na margo objasnenia coveru a názvu albumu. Samey je jeden z najväčších a najprogresívnejších inovátorov a z lyrickej stránky patrí k špičke česko-slovenskej scény. Rozhodne sa preto máme na čo tešiť.

Pre Refresher prezradil, že ľudia môžu očakávať jeden z jeho najtvrdších albumov. Aj samotný názov avizuje poriadne „pouličné“ dielo.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa samey (@sameyhahacrew)

K albumu Slzy ulíc je už aktuálne spustený predpredaj na Ruka Hore a preduložiť si ho môžeš na každej streamovacej platforme. Vo štvrtok v deň vydania albumu sa ti tak automaticky uložia všetky skladby do hudobnej knižnice a budeš si ich môcť vypočuť.

V predpredaji je konkrétne 1 000 kusov albumu, pričom Samey avizoval, že vzhľadom na to, že hmatateľné albumy na CD diskoch sú dnes už skôr zberateľským predmetom, všetky kusy podpísal a do piatich z nich vložil bankovku v hodnote 100 eur.

Na otázku, v akom životnom období album písal a ako to projekt ovplyvnilo, odkazuje len jedno: „Všetko toto je nepodstatné. Keď vyjde album, choď si ho vypočuť a sprav si naň svoj vlastný názor,“ uzatvoril.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa samey (@sameyhahacrew)

Nový album Samey avizoval ešte 26. januára na svojom Instagrame prostredníctvom krátkeho dokumentárneho teaseru. O video teaser sa postarala produkcia Beze Strachu pod vedením českého videomakera Jana Stracha, ktorý má v portfóliu tie najlepšie hudobné videoklipy českých a slovenských raperov.

Odporúčané
REFRESHNI svoj playlist: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho   REFRESHNI svoj playlist: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho 5. apríla 2024, 13:30

V krátkom promo videu vidíme chlapca, ktorý má podľa všetkého znázorňovať práve mladého Sameya. Ten sa s partiou túla po sídlisku, kope si futbalovú loptu, kradne vo večierke, fajčí na ulici, bije sa, zo svojej detskej izby pozoruje hádku svojich rodičov a napokon prichádza do provizórneho štúdia svojho kamaráta, v ktorom sa chystá nahrať svoju prvú skladbu.

Samey vydáva nový album po takmer dvoch rokoch. Jeho posledný štúdiový projekt vyšiel ešte v septembri 2021 a niesol názov Anarchia. Raper nám v tom čase v rozhovore prezradil, že slovo anarchia dnes už z jeho pohľadu nemá politicky zafarbený význam a už vôbec nie je o ľudskom egu, práve naopak, spája si ho s láskou a pochopením.

Domov
Zdieľať
Diskusia