Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2023, 9:30
Čas čítania 4:58
Jakub Paulík

Kanibal spolucestujúcemu v autobuse odrezal hlavu a zjedol jeho oči. Myslel si, že je mimozemšťan

Kanibal spolucestujúcemu v autobuse odrezal hlavu a zjedol jeho oči. Myslel si, že je mimozemšťan
Zdroj: Alisa Fjolars/Pexels
ZAUJÍMAVOSTI AUTOBUS KANIBAL KANIBALIZMUS NAJHORŠÍ KANIBALI HISTÓRIE VINCE LI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pri pohľade na odrezanú hlavu pasažieri plakali a dávili. Zastaviť kanibala s dlhým nožom sa odvážil iba málokto.

Štyridsaťročný Vince Li 30. júla 2008 v Kanade dobodal v autobuse svojho spolusediaceho, odrezal mu hlavu a zjedol časti jeho tela. Tvrdil, že mu to prikázali hlasy v hlave, a myslel si, že v sebaobrane vraždí mimozemšťana.

Pre diagnózu schizofrénie sa miesto väzenia nakoniec dostal do ústavu pre duševne chorých, odkiaľ ho po dlhých rokoch úspešného liečenia prepustili. Dnes už žije na slobode so zmeneným menom.

Na našom webe nájdeš v kriminálnej sekcii ďalšie články venujúce sa zločinom zo Slovenska aj zahraničia. Pridaj sa do klubu Refresher+ a prečítaj si napríklad o slovenských vrahoch, ktorých za posledné dva roky odsúdili na doživotie.
Vince Li.
Vince Li. Zdroj: Youtube/CBS News: The National

Keď sa otočil, videl, ako za ním bodajú muža

Dvadsaťdvaročný Tim McLean bol na ceste z kanadského Edmontonu do Winnipegu. V slúchadlách mal pustenú hudbu a opretý pri okne v autobuse zaspával. Keď si k nemu prisadol 40-ročný Vince Li, pokračoval ďalej v spánku a muža ignoroval. Približne o 20 minút neskôr Li vytiahol dlhý nôž a začal ním svojho spolucestujúceho bodať do hlavy a do hrdla.

Odporúčané
Ženský Hannibal Lecter: Austrálčanka zabila muža a z jeho pozostatkov uvarila deťom obed Ženský Hannibal Lecter: Austrálčanka zabila muža a z jeho pozostatkov uvarila deťom obed 25. januára 2024, 16:30

„Práve som čítal knihu a zrazu som počul krik toho muža. Otočil som sa a videl, ako chlap, ktorý bol hneď za mnou, stojí a bodá druhého muža s takým veľkým nožom, aký mal Rambo,“ opísal hororový incident Garnet Caton, jeden z cestujúcich a svedok vraždy.

Spočiatku si vraj myslel, že Li udiera spolucestujúceho päsťami, no realita bola oveľa hrozivejšia. Krik mladého Tima McLeana prirovnal svedok k zvuku medzi „štekotom psa a plačúcim dieťaťom“. Celkovo muža dobodal 40- až 50-krát, uvádza The Guardian. Okolie sedadiel v zadnej časti autobusu pri toaletách bolo za krátku chvíľu poliate krvou.

Výpoveď svedka, ktorý sedel priamo za vrahom

Hlas Boha mu prikázal, aby zabil mimozemšťana

„Zastavte autobus! Niekoho bodajú! Všetci vypadnite!“ kričal na ľudí očitý svedok, ktorý si podľa vlastných slov zrejme ako prvý na mieste uvedomil, čo sa deje. V autobuse vznikla panika, počas ktorej vodič zastavil vozidlo a každý pasažier okrem vraha a obete z neho rýchlo utiekol.

Domov
Zdieľať
Diskusia