Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2023, 11:17
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

The Last of Us prepísal historický rekord HBO. Koľko sérií bude mať celkovo a prečo z neho HBO nechce nové Game of Thrones?

The Last of Us prepísal historický rekord HBO. Koľko sérií bude mať celkovo a prečo z neho HBO nechce nové Game of Thrones?
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US SERIÁL
Uložiť Uložené

Priprav sa na to, že The Last of Us skončí skôr ako Game of Thrones.

Po druhej najsledovanejšej premiére na HBO od roku 2010 si seriál The Last of Us pripisuje ďalší rekord. Vo viac ako 50-ročnej histórii HBO sa ešte nestalo, aby seriál dosiahol medzi prvou a druhou časťou taký veľký nárast divákov.

2. epizódu videlo naživo na HBO a HBO Max v nedeľu v noci 5,7 milióna divákov, zatiaľ čo prvú sledovalo 4,7 milióna divákov. Ide o 22-percentný nárast a vzhľadom na popularitu seriálu všade vrátane sociálnych sietí je pravdepodobné, že toto číslo ďalej narastie.

Odporúčané
Pedro Pascal v rozhovore pre Refresher: The Last of Us bude skvelý seriál. Dúfam, že na vašu otázku nikdy nebudem musieť odpovedať Pedro Pascal v rozhovore pre Refresher: The Last of Us bude skvelý seriál. Dúfam, že na vašu otázku nikdy nebudem musieť odpovedať 6. januára 2023, 9:01

Navyše, ide iba o údaje z USA. HBO ešte stále nevydalo globálne štatistiky. Možno je to problematické aj pre to, že v rôznych krajinách vysielajú seriál rôzne televízne stanice (HBO Max nie je dostupné všade na svete). Len v USA napríklad videlo prvú časť už takmer 20 miliónov divákov. 

Aj napriek obrovskému úspechu však HBO neplánuje seriál naťahovať na príliš veľa sérií. Podľa hlavného tvorcu seriálu Craiga Mazina chcú vyrozprávať príbeh videohier v televíznom médiu a skončiť. Zatiaľ to znamená, že HBO čaká adaptácia druhej hry, ktorá vyšla v roku 2020. Mazin povedal, že na jej spracovanie by potrebovali minimálne dve série.

Tvorcovia hier už zrejme chystajú aj tretiu časť či multiplayerovú hru, v ktorej bude príbeh tiež veľmi dôležitý. 

The Last of Us
Zdroj: HBO

Tvorcovia nechcú mať podobný problém ako autori Game of Thrones. Tí museli ukončiť príbeh bez toho, aby sa mohli odraziť od knižnej predlohy, keďže spisovateľ George R. R. Martin ešte príbeh v knihách nedokončil.

Odporúčané
O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu 20. marca 2023, 16:30

Spolutvorca seriálu Neil Druckman vo vyjadrení pre server Collider spomínal na to, ako sa pýtal vedenia HBO, koľko epizód musia vymyslieť. Tí mu len odpovedali, že toľko, koľko je potrebné pre príbeh a ani o jednu navyše. HBO zrejme nechce žmýkať svoju novú dojnú kravu. Prvá séria pokryje príbeh celej prvej hry. 

Domov
Zdieľať
Diskusia