Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Eugen Kullman architekti.
30. januára 2023, 11:00
Čas čítania 0:56
Richard Balog

FOTO: Takto vyzerá interiér domu nadšencov streetwearu, rapu a moderného umenia. Bratislavskému bývaniu dominujú čisté línie

FOTO: Takto vyzerá interiér domu nadšencov streetwearu, rapu a moderného umenia. Bratislavskému bývaniu dominujú čisté línie
Zdroj: Pavel Kudiváni
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Dizajn návrhu je určený pre mladú modernú rodinu, ktorá trávi svoj profesionálny aj osobný život v symbióze a má jasne definovaný štýl.

Moderné bývanie môže mať množstvo rozličných podôb a v prípade, že hľadáš inšpiráciu na minimalistický interiér určený pre mladú rodinu, dnes si prídeš na svoje. Prostredníctvom série fotografií vstúpime do interiéru domu nadšencov streetwearu, rapu a moderného umenia.

Nehnuteľnosť sa nachádza v Bratislave a jej hlavným poznávacím znamením sú čisté línie v kombinácii s umeleckými dielami a so slušnou zbierkou tenisiek. Celkový vzhľad je prácou Eugena Kullmana z ateliéru Eugen Kullman architekti, ktorý na tomto projekte spolupracoval s dvojicou Ondrej Strýček a Peter Hubinský medzi rokmi 2021 a 2022.

Odporúčané
FOTO: Takto môže vyzerať zrekonštruovaný dvojizbový byt v Petržalke. Uchváti ťa minimalizmom a farebnými akcentmi    FOTO: Takto môže vyzerať zrekonštruovaný dvojizbový byt v Petržalke. Uchváti ťa minimalizmom a farebnými akcentmi 17. januára 2023, 15:30

Architekt prispôsobil úžitkovú plochu 80 štvorcových metrov požiadavkám klientov, ktorí preferovali viac otvorenú dispozíciu. V pôvodnom dome bola uzatvorená s malými priestormi so vstupom z úzkych chodieb.

Nový návrh interiéru od inžiniera architektúry Kullmana rozviazal nevhodnú dispozíciu, jednotlivé priestory uvoľnil a prevzdušnil a v neposlednom rade jasne definoval dennú a nočnú časť podľa súčasných moderných štandardov. 

Denná zóna je koncipovaná ako veľkopriestor oddelený od zvyšnej časti projektu nábytkovými zostavami. Nová kúpeľňa je výrazne väčšia, zahalená do tmavých farebných tónov a je otvorená smerom do záhrady. Na základe požiadavky klienta architekt zapracoval priehľad, ktorý vyriešil svetlíkom a zasklením v danej línii. Tmavá spálňa získala vďaka francúzskemu oknu množstvo denného svetla. Teraz má oveľa väčšie prepojenie s priľahlou terasou.

Celkový dizajn interiéru je určený pre mladú modernú rodinu, ktorá trávi svoj profesionálny aj osobný život v spoločnej symbióze a má jasne definovaný životný štýl. Galéria fotografií je od Pavla Kudivániho.

BratislavaBratislavaBratislavaBratislava
Zobraziť galériu
(17)
Domov
Zdieľať
Diskusia