Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2023, 21:23
Čas čítania 0:47
Dominik Vetrák

HBO Max bude v USA o dolár drahšie. HBO pritom zo služby odstraňuje seriály a ruší nové série ďalších

HBO Max bude v USA o dolár drahšie. HBO pritom zo služby odstraňuje seriály a ruší nové série ďalších
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY HBO MAX
Uložiť Uložené

Spoločnosť Warner Bros. Discovery ohlásila nárast ceny ich streamingovej služby HBO Max.

Streamingová služba HBO Max bude v USA drahšia o 1 dolár. Celkovo tak bude stáť 16 dolárov mesačne. HBO cenový nárast obhajuje tým, že získané peniaze využije na ďalšie investície do kvalitného programu a zlepšenia používateľských skúseností s aplikáciou. 

Je to zaujímavé načasovanie, keďže už v nedeľu večer HBO odvysiela prvú časť očakávaného seriálu The Last of Us, ktorý sa teší mimoriadne pozitívnym ohlasom recenzentov vrátane nás. Kedy inokedy ohlásiť nárast ceny služby ako pred premiérou jedného z najočakávanejších seriálov roka?

Odporúčané
Pedro Pascal v rozhovore pre Refresher: The Last of Us bude skvelý seriál. Dúfam, že na vašu otázku nikdy nebudem musieť odpovedať Pedro Pascal v rozhovore pre Refresher: The Last of Us bude skvelý seriál. Dúfam, že na vašu otázku nikdy nebudem musieť odpovedať 6. januára 2023, 9:01

Zvýšenie poplatku sa netýka Slovenska, kde HBO Max stále stojí 6,99 eura mesačne, prípadne 54,99 eura ročne (33 % ušetrenie z celkového ročného predplatného). Ide o kontroverzné rozhodnutie streamingovej služby. Je to síce len jej prvé zdraženie, no momentálne je služba v USA drahšia ako Netflix (ten stojí 15,49 dolára oproti sume 15,99 dolára za HBO Max).

Nehovoriac o tom, že posledné mesiace HBO ruší chystané seriály a odstraňuje tie existujúce z katalógu služby (na HBO Max si napríklad už nemôžeš pozrieť Westworld, ktorý ukončili pred poslednou, piatou sériou). Inými slovami, diváci v USA platia viac peňazí za menej obsahu. Nadšení nie sú ani z toho, že HBO plánuje vytvárať menej animovaných seriálov a viaceré z nich už zrušilo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia