Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2022, 16:42
Čas čítania 0:51
Eduard Starkbauer

Seriál Westworld od HBO nečakane končí. Diváci sa nedočkajú rozuzlenia, ktoré mala priniesť piata séria

Seriál Westworld od HBO nečakane končí. Diváci sa nedočkajú rozuzlenia, ktoré mala priniesť piata séria
Zdroj: Warner Bros./propagační materiál
FILMY A SERIÁLY HBO HBO MAX HBO SERIÁLY WESTWORLD
Uložiť Uložené

Dej seriálu sa podľa kritikov postupne stával menej prehľadný.

HBO šokujúco zrušilo očakávanú piatu sezónu seriálu Westworld. Sci-fi séria o humanoidných robotoch si pritom za štyri sezóny vyslúžila 54 nominácií na prestížnu cenu Emmy. Iba pred mesiacom jej spoluautor Jonathan Nolan podľa Hollywood Reporter dúfal, že piata séria naozaj vznikne. Aj scenáristka a režisérka Lisa Joyová priznala, že tvorcovia vždy plánovali dôsledné ukončenie príbehových línií.

Ostatné dve sezóny seriálu strácali na popularite a klesali aj hodnotenia kritikov, podľa ktorých sa šou stávala čoraz viac mätúca a jej postavy strácali hĺbku. Nečakané zastavenie Westworldu zapadá do politiky, ktorú predstavil generálny riaditeľ spoločnosti Warner Bros. Discovery. 

Vedenie HBO adresovalo pri príležitosti ukončenia spolupráce tvorcom vyhlásenie, v ktorom píšu: „Počas posledných štyroch sezón vzali Lisa a Jonathan divákov na ohromujúcu odyseu a zvyšovali latku na každom kroku. Sme nesmierne vďační im aj nesmierne talentovanému hereckému obsadeniu, producentom, štábu a všetkým našim partnerom (...) Bolo vzrušujúce zdieľať s nimi túto cestu.“

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

HBO sa v súčasnosti sústredí najmä na tvorbu House of the Dragon a pokračovaní Succession, The White Lotus a Euphorie. Zároveň pripravuje aj triler o zombie apokalypse The Last of Us na námety úspešnej počítačovej hry.

Domov
Zdieľať
Diskusia