Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2023, 16:27
Čas čítania 0:48
Peter Vnuk

Budeme mobily naťahovať ako plastelínu? Samsung má prvý displej, ktorý je skladací a vysúvací zároveň

Budeme mobily naťahovať ako plastelínu? Samsung má prvý displej, ktorý je skladací a vysúvací zároveň
Zdroj: samsungdisplay.com
TECH CES 2023 DISPLEJE GADGETY MODERNÉ TECHNOLÓGIE SAMSUNG SKLADACIE TELEFÓNY TECHNOLOGICKÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Skladacie displeje sú s nami už nejaký ten piatok, no Samsung zašiel v získavaní zobrazovacej plochy ešte ďalej.

Výstava CES 2023 sa ešte ani poriadne nezačala a už sa začali objavovať zaujímavé novinky. Displej Flex Hybrid od Samsungu sa dokáže nielen ohýbať v pántoch, ale časť zariadenia sa môže vysunúť a tak získať ďalší priestor na zobrazovanie obsahu.

Podrobné parametre ako rozlíšenie zatiaľ nepoznáme, no Flex Hybrid sa údajne dokáže zväčšiť z uhlopriečky 10,5" na 12,4" a pomer strán sa pritom zmení zo 4 : 3 na 16 : 10. Je teda zjavné, že takýto displej by mohol urobiť napríklad z malého smartfónu veľký tablet, čo sa hodí napríklad na sledovanie filmov a seriálov.

Samsung Flex Hybrid.
Samsung Flex Hybrid. Zdroj: samsungdisplay.com

Samsung už prezentoval skladateľné aj vysúvateľné displeje a ako značka v tom nie je sám, toto je však prvýkrát, čo sa ocitli v jednom riešení. Zlá správa je, že zatiaľ nepredstavili produkt, v ktorom by takýto hybridný displej mal.

Naopak, dobrá správa je, že sa zrejme tento typ uplatní aj v notebookoch, keďže Samsung už predviedol aj 17-palcový prototyp vhodný práve do prenosných počítačov. Presnejšie ide o uhlopriečku 13" či 14" a rozvinie sa na 17,3". To by v podstate preklenulo veľkostný rozdiel medzi najväčšími a najmenšími notebookmi.

Samsung Slideable Duet.
Samsung Slideable Duet. Zdroj: samsungdisplay.com

Varianty sú dva – Flex Slidable Solo, ktorý sa rozvíja na jednu stranu, a Flex Slidable Duet, ktorý sa rozťahuje v dvoch smeroch.

Domov
Zdieľať
Diskusia